Ellos Privatlån

Ellos PrivatLån ingår i Ellos Group som är ett av Nordens ledande e-handelsbolag. Nätbutiker som ingår i Ellos Group är bland annat Jotex, Ellos och Stayhard. Ellos Group omsätter inte mindre än två miljarder kronor om året och har över 600 anställda. När det gäller finansieringsbiten hos Ellos så sköts denna i samarbete med Resurs Bank som är en av de banker i Sverige som växer snabbast. Resurs Bank ägs av Resurs Holding som är ett börsnoterat bolag som du kan handla aktier i. Banken har funnits sedan 1977 och är en pålitlig aktör vars popularitet stigit stort under de senare åren.

Med Ellos Privatlån kan du låna pengar till vad du vill. Du kan även finansiera inköp som görs i Ellos e-handelsbutik. Man erbjuder lån på mellan 2000kr och 30 000kr med flexibel återbetalningstid. Dock ska man vara medveten om att räntorna på denna typ av lån är höga i jämförelse med de som erbjuds av större banker. Däremot erbjuder man ett låneskydd för den som oroar sig för tider av ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom.

Låna upp till 30 000kr med Ellos Privatlån

Ellos Privatlån är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du aldrig behöver uppge vad lånet ska användas till. Lånet kan vara en lämplig lösning för dig som behöver likvider snabbt. Ska du låna mer långsiktigt finns det dock billigare alternativ då räntan på Ellos Privatlån är hög. I skrivande stund ligger den nominella årsräntan på 26% (2019-02-27). Däremot tar man inte ut någon uppläggningsavgift eller några aviavgifter. Årsräntan som Ellos erbjuder är rörlig och kan komma att ändras under lånets löptid.

Om du ansöker om Ellos Privatlån så kan du även teckna ett låneskydd. Detta låneskydd innebär att du kan återbetalningsskydda din kredit om du exempelvis skulle hamna i långvarig sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Du kommer då att få ersättning för det månadsbelopp som varje månad ska betalas in.

Med Ellos Privatlån har du även möjlighet att utnyttja betalningsfria månader. Två gånger per år kan du välja att inte betala något på ditt lån. För att utnyttja tjänsten måste du dock ringa in till kundtjänst och meddela om vilken period den betalningsfria månaden ska gälla.

Andra långivare och kreditinstitut
2.95% - 27.00%
5.79% - 0.00%
9.84% - 21.60%

Ansök om ett privatlån hos Ellos

Innan du ansöker om ett privatlån så kan det vara en bra idé att använda den lånekalkylator som finns hos Ellos. Med hjälp av denna kalkylator kan du få ett representativt exempel på vad din månadskostnad kommer bli. När du gjort detta och känner dig bekväm med de siffror som presenteras kan du gå vidare med en låneansökan. En låneansökan kan göras direkt online och då kommer du att få besked direkt. Men det finns även möjlighet att ansöka om lån via telefon. Väljer du det förstnämnda så behöver du bara besöka bolagets hemsida. Där väljer du om du vill ta ett nytt lån eller om du vill höja befintligt lån. Processen börjar med att du får verifiera dig via antingen ditt BankID eller genom att skriva in ditt personnummer. Du får sedan fylla i en ansökan där du lämnar personliga uppgifter och information om din ekonomi och boendesituation.

Ellos kommer sedan att göra en sedvanlig kreditbedömning för att besluta om du är en lämplig låntagare. Detta görs bland annat genom att en kreditupplysning inhämtas från UC. Blir du beviljad lånet så kan du signera avtalet helt elektroniskt med hjälp av ditt BankID. Gör du inte detta så kommer du att få skriva på lånehandlingarna som skickas hem till dig. När signeringen är klar kommer du att få in lånepengarna på ditt konto inom 1-3 dagar.

Ellos accepterar inga betalningsanmärkningar

För att få ta ett lån utan säkerhet hos Ellos så gäller det att du har en stabil ekonomi. Därtill får du inte ha några betalningsanmärkningar. Har du detta kommer du direkt att få avslag på din låneansökan. För att ta ett Ellos Privatlån måste du ha en fast inkomst som är på minst 84 000kr per år. Denna inkomst ska komma från antingen arbete eller pension. Ett annat krav som Ellos har är att lånet inte ska användas till att köpa en bostad. Du kan alltså inte ta lån hos Ellos för att använda pengarna som en kontantinsats. Utöver detta får du givetvis använda pengarna till precis vad du vill.

Ellos accepterar enbart långivare som är mellan 25-79 år. Vidare måste lånet som tas vara återbetalt innan långivaren fyller 80 år. Du som lånar har rätt att lösa lånet i förtid om du har möjlighet till detta. Löser du enbart delar av lånet kommer du att fortsätta att betala samma månadsbelopp men under en kortare återbetalningstid. Du sköter allt som har med ditt lån att göra på dina sidor som du hittar på Ellos hemsida. Sköts inte betalningarna i tid så kan detta innebära att du debiteras påminnelse- och förseningsavgifter. Därför rekommenderar vi att du har din avbetalning på autogiro så att du inte riskerar att missa en betalning.