Expresskredit

Expresskredit Expresskredit är ett av de varumärken som under längst tid erbjudit smslån och snabbkrediter i Sverige. Varumärket har funnits sedan 2008 medan kreditgivaren som står bakom varumärket huserat på marknaden sedan 2007. Under dessa år har Expresskredit givit ut över 900 miljoner kronor i snabblån och flexibla krediter. Expresskredits huvudägare står under tillsyn hos Finansinspektionen och följer alla de lagar och regler som gäller för att få ge ut krediter till privatpersoner. Initialt erbjöd Expresskredit enbart klassiska smslån. Numera har konceptet dock ändrats något och man erbjuder istället dessa flexibla lån i form av en kontokredit. På så sätt behöver du aldrig betala ränta på den kredit som du inte använder. Istället betalar du bara ränta på nyttjat kredit. Samtidigt kan du alltid känna säkerhet att pengar finns i form av kontokredit ifall något oväntat skulle ske och du är i behov av pengar akut.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Kontokredit upp till 30 000kr hos Expresskredit

Är du i akut behov av pengar för att lösa en oförutsedd utgift så kan du använda dig av Expresskredits tjänster. Du kan också använda dig av aktörens kontokredit för att alltid ha åtkomst till pengar när du behöver det. Hos Expresskredit erbjuds kunder en kontokredit på mellan 1000kr till 30 000kr. Du bestämmer själv hur och när du vill använda dig av den beviljade krediten. Samtidigt erbjuds du flexibel återbetalning då du själv kan reglera hur mycket du vill betala. Dock måste du alltid betala minst 6% av din totala skuld hos Expresskredit. De smslån eller den kontokredit som erbjuds hos detta lånebolag räknas som en högkostnadskredit. I skrivande stund ligger den nominella årsrätan på dessa lån på 39,3% (2019-02-21). Notera dock att den effektiva räntan är betydligt högre då det tillkommer en hel del avgifter. Det handlar bland annat om uppläggningsavgift, uttagsavgift och aviavgift. Vill du låna mer långsiktigt så rekommenderar vi dig att jämföra lån med Zmarta innan du bestämmer dig för vilken långivare du ska låna av.

 Representativt exempel: Kreditgräns: 5 000 - 30 000 SEK. Minsta månadskostnad 6 % av total skuld eller 350 kr, vilket som är högst. Uppläggningsavgift 320 kr, Uttagsavgift 49 kr, Aviavgift 35 kr, Månadsränta 3,8 %, Nominell årsränta 39,3 %. Effektiv ränta för uttag om 15 000 kronor är 56,73 % som återbetalas i tolv månader, varav elva betalas med lägsta belopp och den tolfte månaden resterande skuld, totalkostnad 20 996 kronor.

Ansök om ett snabblån helt digitalt

Hos Expresskredit ansöker du om snabblån och kontokredit helt digitalt. Du besöker bara långivarens sajt och väljer där önskat lånebelopp. Minsta belopp att ansöka om är 1000kr. När du drar i reglagen över lånebelopp så kan du enkelt se hur mycket du behöver betala varje månad om du följer den uppsatta återbetalningsplanen. Dock har du alltid möjlighet att betala av mer om du känner att du vill det. När du valt belopp på hemsidan via antingen datorn eller mobilen så får du fylla i ett formulär. Det tar inte mer än några minuter att fylla i formuläret och har du frågor så kan du smidigt kontakta kundtjänst så hjälper de dig.

När alla uppgifter är ifyllda behöver du identifiera dig. Detta gör du antingen genom att logga in på din bank eller skicka in en kopia på din ID handling. Vi rekommenderar det förstnämnda då detta både är smidigast och går snabbast. Efter identifiering görs en kreditbedömning och du får reda på om du är godkänd eller inte.

Utbetalning av lån inom en bankdag

Expresskredit är en etablerad aktör på lånebranschen och vet hur viktigt det är med snabba utbetalningstider. Vanligtvis får du dina pengar utbetalda inom en bankdag. Ansöker du om ett lån innan 13:30 så har du i regel pengarna på kontot två timmar senare. Ansöker du under eftermiddagen så kan du istället räkna med att ha dina pengar nästföljande dag. Du kan se en fullständig tabell över utbetalningstider på Expresskredits hemsida. När du tagit ett lån eller en kontokredit så kommer du kunna logga in på dina sidor hos Expresskredit för att få all information om krediten. Det är även där du kan ta ut pengar från din kredit eller höja din kreditlimit. Vidare får du inbetalningsinformation samt kan följa alla dina händelser och transaktioner.

Krav för att ta snabblån hos Expresskredit

Hos Expresskredit ställs vissa krav på långivaren vilket gör att inte alla har möjlighet att skaffa en kontokredit här. Bland annat får du inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Har du detta rekommenderar vi dig att ansöka om lån hos Anmärkning.se istället. Vidare måste du som ansöker om lån haft en deklarerad inkomst i Sverige under de senaste två åren. Du måste även vara bosatt i Sverige och vara svensk medborgare. Slutligen behöver du vara i åldersspannet 18-72 år.

Utöver de krav vi radat upp här så gäller det att du har en stabil ekonomi. Detta avgör Expresskredit genom den kreditupplysning som tas i samband med din låneansökan. Där använder man konsumentverket för att räkna ut hur mycket du har att leva på efter att ha ställt dina inkomster och utgifter mot varandra. Anser Expresskredit att du har tillräckligt kvar att leva på efter du även betalt kostnaderna för ditt smslån så kommer du att bli godkänd och ditt lån blir beviljat.