Zmarta

ZmartaZmarta är en svensk tjänst som hjälper dig att jämföra lån, elavtal och försäkringar på nätet. Bakom tjänsten står Zmarta Group som ägs av kreditmarknadsbolaget Freedom Finance. Zmarta lanserades i Sverige 2015 och har idag hela 200 medarbetare. Med hjälp av Zmartas tjänst kan du låna upp till 600 000kr och jämföra räntor och villkor från över 30 olika långivare. Tjänsten är helt gratis och enbart en kreditupplysning tas när du ansöker om lån via Zmarta. Bolaget tjänar sina pengar på att förmedla lånekunder till de olika banker och långivare som man samarbetar med. Några av dessa långivare är Santander, Wasa Kredit, IKANO Bank och Cash Buddy.

Med Zmartas jämförelsetjänst kan du hitta bästa räntan på både billån och lån utan säkerhet. Du kan även använda tjänsten för att samla dina befintliga krediter i ett lån och på så sätt få mer pengar över. Med andra ord finns det ingen anledning att själv sitta och leta efter bästa räntan när du helt kostnadsfritt kan ta hjälp av Zmarta och deras kunniga medarbetare!

Låna upp till 600 000kr med enbart en kreditupplysning

Oavsett vad du tänkt att använda dina lånepengar till så kan det vara lämpligt att använda sig av Zmartas tjänst. Här kan du jämföra både privatlån, billån och så kallade hopbakslån. Du kan låna alltifrån 5000kr till 600 000kr och löptiderna sträcker sig mellan 1-20 år. När du jämför lån så tas enbart en kreditupplysning. Med andra ord slipper du att få en massa förfrågningar på dig i UC vilket aldrig ser bra ut om du vid senare tillfälle ansöker om ett lån hos banken. Här får samtliga 30 långivare som är intresserad av att erbjuda dig ett lån dela på en och samma kreditupplysning.

Om du inte är i behov av lån för tillfället så kan du ändå ha anledning att besöka Zmarta. Här erbjuds du nämligen dessutom att jämföra elavtal. Zmarta samarbetar med alltifrån e-on till Fortum och GodEl. Genom att använda dig av Zmartas tjänst för jämförelse av elbolag kan du sänka dina elkostnader direkt. Dock bör du först se till så att du inte är bunden till ditt nuvarande avtal. I sådana fall måste du först säga upp detta antingen muntligen eller skriftligen.

Slutligen kan du även jämföra försäkringar med Zmarta. Jämförelsen är såklart helt kostnadsfri och du kan jämföra alltifrån bilförsäkringar till hemförsäkringar och andra försäkringar. Spara tusenlappar varje år genom att hitta den bästa och billigaste försäkringen med hjälp av Zmarta!

Zmarta jämför lån, elavtal och försäkringar åt dig. Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Enbart en kreditupplysning tas!

Representativt exempel: Annuitetslån 10 år, 180 000:-, rörlig ränta 6.99 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 7.22 %, tot. belopp 243 435:-, kostnad 2 549:-/mån (120 mån avbet.). Räntor 2023-02-28. 

Jämför och ansök om lån via Zmarta

Om du tycker att Zmartas tjänst låter bra och du är redo att sänka dina lånekostnader så kan du enkelt börja med att göra en jämförelse. Detta gör du genom att besöka Zmartas hemsida. Att ansöka om lån via Zmarta tar endast några minuter och är minst sagt en smidig process. När du befinner dig på hemsidan drar du bara i reglagen för att välja önskat lånebelopp. På samma sätt gör du gällande önskad återbetalningstid. Du kommer då att kunna se en preliminär månadskostnad samt ett exempel på hur räntan är räknad. Du bör dock vara medveten att räntan sätts individuellt och de uppgifter som visas på skärmen är enbart ett exempel och därmed inget facit på hur din ränta kommer att se ut.

När du fyllt i lånebelopp och återbetalningstid kan du gå vidare med ansökan. Du får då ange uppgifter om dig själv och din ekonomiska situation. Därtill behöver du verifiera dig med ditt BankID. När detta är gjort kommer en kreditupplysning tas på dig. Detta för att se så du klarar grundkraven för utlåning. Gör du detta så skickas din ansökan till de 30 långivare och banker som Zmarta samarbetar med. När erbjudandena sedan kommer in kan du välja det som ser bäst ut och signera lånehandlingarna. Du kan sedan ha pengarna på kontot redan samma dag.

Grundkrav som ställs för att låna

De grundkrav som ställs för att du ska få ta ett lån via Zmarta är att du är 18 år och har en fast bostad i Sverige. Du måste därtill ha en årsinkomst på minst 100 000kr. Du får heller inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Utöver dessa krav kan en del av de banker och låneinstitut som Zmarta samarbetar med ha egna krav. Men eftersom du enbart får tillgång till de låneerbjudanden som bankerna själva har skickat så spelar detta ingen roll. Med anledning av detta kan även du med betalningsanmärkningar bli beviljad lån. Detta då vissa av Zmartas samarbetspartners tillåter detta.

Hur mycket du kan får låna beror lite på hur din levnadssituation ser ut. Exempelvis kan du som äger ditt boende få låna mer än du som enbart hyr din bostad. Det är även en fördel att ha en medsökande på lånet. Vill du testa en annan låneförmedlare så erbjuder Favoritlån en liknande tjänst.

Kostnadsfri jämförelsetjänst

Att jämföra privatlån- och billån hos Zmarta är helt kostnadsfritt. Du betalar alltså inget för att du använder dig av tjänsten. Hur kostnaderna ser ut för det lån du sedan beviljas kan du få information om hos den specifika långivaren. Vi syftar då främst på eventuella uppläggningsavgifter och aviavgifter. När det gäller räntan på de lån som Zmarta förmedlar så varierar den. Räntan sätts helt individuellt och bestäms bland annat utifrån det belopp du vill låna. Andra påverkansfaktorer är återbetalningsförmåga och andra eventuella skulder som du har.

För att få en låg ränta på ditt lån kan det hjälpa att ha en medsökande. Du erbjuds även lägre ränta om du har en hög inkomst och inte så många andra lån och krediter. Räntorna på de lån som Zmarta förmedlar ligger för närvarande på mellan 3,25% och 29,40% (effektiv ränta 3,30–30,40%). Ett lån på 180 000 kr med en ränta på 6,99% som återbetalas under 10 år har en total effektiv ränta på 7,22%. Det blir 120 avbetalningar á 2 549 kr och totalkostnaden blir 243 435 kr (2023-04-24).