Favoritlån

Favoritlån är en ny jämförelsetjänst online där du som besökare har möjlighet att jämföra lån och räntor från över femton olika banker och långivare. Låneförmedlingstjänsten som erbjuds kommer från välkända AXO Finans och Favoritlån fungerar bara som en marknadsförare av tjänsten. Men om du av någon anledning inte vill gå direkt igenom AXO Finans så kan du alltså med fördel använda dig av Favoritlån. Gör du detta kan du vara säker på att dina uppgifter hanteras på ett säkert sätt. Här arbetar man nämligen med krypterad uppkoppling och den senaste teknologin. Processen för ansökan är därtill väldigt smidig och snabb. Tjänsten som erbjuds hos Favoritlån är 100% kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att göra en ansökan.

Genom att använda dig av Favoritlåns jämförelsetjänst har du möjlighet att få lån med lägsta möjliga ränta. Du kan även samla dina befintliga lån för att komma ner i månadskostnad och få en bättre överblick över dina skulder.

Femton låneerbjudanden via en ansökan hos Favoritlån

Om du letar efter den lägsta låneräntan så är det en bra idé att använda sig av en jämförelsetjänst innan du ansöker om lån. Favoritlån erbjuder tillsammans med AXO Finans en sådan tjänst. Dessutom är tjänsten helt gratis och du binder dig inte till något genom att göra en kostnadsfri ansökan. Istället kan du i lugn och ro jämföra de erbjudanden du får och enbart acceptera ett erbjudande om det är bra nog. Favoritlån samarbetar med Sveriges främsta långivare och banker. Bland dessa återfinns bland annat SevenDay, Komplett Bank och Svea Ekonomi.

Du kan använda tjänsten hos Favoritlån oavsett vad du vill låna pengar till. Detsamma när du lånar via andra förmedlare som till exempel Direkto. Du kan låna mellan 5000kr och 600 000kr helt utan säkerhet och du väljer på en återbetalningstid mellan 1-15 år. När du väljer belopp och återbetalningstid får du dessutom se en exempelkostnad som ger dig ett hum vad du kan få komma att betala för lånet varje månad. Räntan sätts individuellt och baseras på din kreditvärdighet. När denna recension skrivs så erbjuder Favoritlån via AXO Finans en ränta på mellan 2,95% och 24% (2019-03-04).

Representativt exempel: Annuitetslån 149 000 kr på 13 år. Nom.ränta: 5,49%. Eff. ränta: 5,76% . Totalt att betala 161 123 kr. Månadskostnad: 1 339kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån. Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%.

Ansök om ett blancolån på upp till 600 000 kr via Favoritlån

Vill du se hur den unika matchmakern hos Favoritån kan matcha dig med intressanta långivare så kan du redan nu göra en kostnadsfri ansökan. Du går då bara in på Favoritlån genom att använda dig av länkarna på denna sidan. Väl där börjar du ansökan genom att dra i reglaget för hur stor summa du är intresserad av att låna. När summan du önskar står på skärmen så får du välja hur lång löptid du vill att ditt lån ska ha. Du kan ha en löptid från ett år ända upp till femton år. Tänk dock på att en längre löptid ofta innebär en högre totalkostnad. När löptiden är reglerad får du fortsätta din ansökan genom att skriva in ditt mobilnummer, ditt namn och din email. Därefter accepterar du villkoren och kan gå vidare till nästa steg.

I nästa steg får du lämna kompletterande uppgifter om dig och din ekonomi. Därefter får du identifiera dig via ditt BankID. När detta är gjort tar AXO Finans vars tjänst Favoritlån marknadsför, en kreditupplysning på dig. Trots att du får låneerbjudanden från upp till femton olika låneinstitut så tas enbart en kreditupplysning. Denna får sedan samtliga banker och långivare dela på. Baserat på dig och den ekonomi du har kommer de olika samarbetsbankerna återkomma till dig med sina erbjudanden. Är ett erbjudande intressant nog så kan du gå vidare med det och signera skuldebrev för att sedan få dina pengar utbetalda till ditt bankkonto.

Grundkraven för att få ansöka om lån via Favoritlån

Eftersom Favoritlån använder sig av AXO Finans låneförmedlingstjänst så är det också AXO Finans villkor som gäller. I dessa villkor ingår grundkraven för den som får ansöka om lån och inte. För att använda dig av förmedlingstjänsten och ansöka om lån måste du vara över 20 år gammal. Du måste därtill ha en fast anställning, ett vikariat, vara pensionär eller ha ett eget företag. Din taxerade inkomst måste vara på 10 000kr eller mer i månaden. Man förmedlar inga lån till personer med skulder hos Kronofogden. Inte heller betalningsanmärkningar är godkända hos denna låneförmedlare. Har du en betalningsanmärkning så kan du läsa om långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Vet du med dig att du har svårt att få lån så kan det löna sig att ha en medlåntagare på ansökan. Detta kommer att öka dina chanser att få en ansökan beviljad. Notera att det är samarbetsbankerna som sätter räntan. Detta görs efter en sedvanlig kreditprövning samt en allmän bedömning av din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet.