Freedom Finance

Freedom Finance Freedom Finance är en välkänd svensk låneförmedlare som funnits på marknaden i över 20 år. Med andra ord är man en av de ledande aktörerna för just förmedling av privatlån och krediter. Freedom Finance ingår i Zmarta Group där även andra kända populära tjänster ingår. Du har säkert hört talas om både Zmarta och Elskling som är två av de tjänster som Zmarta Group står bakom. Själva Freedom Finance startades dock under namnet Bolåneservice i Ängelholm redan 1999. Men namnet byttes fyra år senare ut och man började då erbjuda sina tjänster även i Norge och Finland. 2013 blev Freedom Finance uppköpta av H.I.G. Capital som ägde bolaget i ett par år innan detta återigen köptes upp. Köpare denna gång var det kända och väletablerade företaget Bauer Media Group och det är nu under detta bolag som Freedom Finance verkar.

I Zmarta Group där Freedom Finance ingår har man över 200 medarbetare och kontor runtom i Europa. Man erbjuder sina tjänster online där du som privatperson kan jämföra alltifrån privatlån till billån. Du kan även använda tjänsten för att samla dina lån och få ner din månadskostnad. Freedom Finance samarbetar med över trettio olika banker och långivare vilket gör bolaget till den största låneförmedlaren på nätet. Bland de långivare som Freedom Finance samarbetar med återfinns exempelvis Marginalen Bank, IKANO bank och Santander.

Besök Freedom Finance

Låna upp till 600 000kr hos Freedom Finance

Hos Freedom Finance kan du jämföra privatlån på mellan 5000 kr och 600 000 kr. Bolaget själva erbjuder inga lån utan det är de banker och långivare som företaget samarbetar med som erbjuder lånen. Man samarbetar med trettio olika banker och kreditinstitut men enbart en kreditupplysning i UC görs. Sedan får långivarna gemensamt använda sig av denna upplysning vilket gör att du slipper att få en massa förfrågningar på dig. Bankerna får sedan skicka ett låneerbjudande till dig som är anpassat utifrån dina förutsättningar. På så sätt kan du själv jämföra de olika erbjudandena för att hitta det bästa och mest förmånliga lånet.

Tjänsten är perfekt för dig som vill samla dina befintliga lån och få en så låg ränta som möjligt. Räntan som erbjuds sätts individuellt efter kundens kreditvärdighet och ligger för närvarande på mellan 2,95-29,90 (eff. ränta 2,99-34,36%). Du som tar ett lån på 180 000 kr som återbetalas under 10 år med en rörlig ränta på 6,65% får en effektiv ränta på 6,86%. Du har då 120 avbetalningar där du betalar 2058 kr. Detta ger en totalkostnad på 246 915 kr (2020-02-07).

Räntan är rörlig och kan med andra ord ändras under lånets löptid. Det kostar inget att använda sig av Freedom Finance jämförelsetjänst och du binder dig inte till något förrän du väljer att acceptera ett låneerbjudande.

Låneräntor Freedom Finance
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
Freedom Finance 2.95 - 27 % 1 - 20 år 0 kr 5000 - 600000 kr Besök

Representativt exempel: Du lånar 25 000 kr i 5 år med en ränta på 2,95 %. Räntekostnaden (1 952 kr) samt avgifter (0 kr) innebär en kostnad på 442 kr/mån (effektiv ränta 2,99 %).

Så lånar du pengar via Freedom Finance

Om du vill sänka dina lånekostnader för befintliga lån eller helt enkelt ta ett nytt lån så kan du gå till Freedom Finance hemsida. Du inleder din låneansökan med att fylla i önskat lånebelopp samt välja en lämplig återbetalningstid. Här kan du välja en löptid på 1-15 år vilket gör att du själv kan anpassa månadskostnaden efter dina förutsättningar. Man bör dock vara medveten om att en längre löptid kan innebära en högre totalkostnad för lånet. När du gjort dina val så kommer du att få en månadskostnad presenterad för dig. Denna månadskostnad är uträknad efter en exempelränta vilket gör att den inte riktigt är representativ för vad du kommer att få betala.

Du kan nu gå vidare med din ansökan genom att fylla i dina personliga uppgifter. Det handlar bland annat om personnummer, mobilnummer och email. Sedan får du acceptera Freedom Finances villkor och gå vidare. I nästa steg vill företaget ha in uppgifter om ditt hushåll, eventuell anställning samt veta syftet till lånet. När alla uppgifter är ifyllda får du verifiera dig med BankID. Därefter tas en kreditupplysning från UC och denna upplysning får sedan de olika långivarna dela på.

Få upp till 30 olika låneerbjudanden

När hela ansökningsprocessen är klar får bankerna och långivarna gå igenom den information dom fått om dig. Utifrån dina förutsättningar skapar man ett låneerbjudande som du kan granska i lugn och ro. Du kan sedan jämföra de olika erbjudandena och de olika räntorna och sedan ställa dessa mot varandra. Genom att göra detta kan du sedan välja det erbjudande som är mest förmånligt för just dig. Även Freedom Finance medarbetare kommer att presentera det bästa erbjudandet för dig.

När du accepterat ett erbjudande får du skriva under ett skuldebrev vilket kan göras helt digitalt om du har BankID. Sedan dröjer det mellan 3-5 bankdagar från det att Freedom Finance fått in dina signerade lånehandlingar till dess att pengarna betalas ut. Du får in pengarna på det bankkonto du angivit. Har du inte angivit något konto så kommer du istället att få en utbetalningsavi hemskickad.

Grundkrav som gäller för att få låna

För att kunna ansöka om lån via Freedom Finance måste du uppfylla särskilda grundkrav. Därefter kommer långivarna som låneförmedlarna samarbetar med att bedöma dig individuellt. När det gäller grundkraven från Freedom Finances sida så är dessa att du måste vara myndig. Du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden och du måste ha en taxerad årsinkomst på 100 000kr eller mer. Utöver dessa krav är man väldigt flexibla i sin utlåning. Detta innebär bland annat att även du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om ett lån via Freedom Finance. Om du är osäker på om du kommer bli beviljad ett lån eller inte så kan det hjälpa att ha en medsökande på ansökan.

Behöver du hjälp eller har funderingar kring tjänsten som Freedom Finance erbjuder så kan du enkelt kontakta kundtjänst. Enklaste sättet att göra detta är via den livechatt som du finner längst ner till höger på sidan. Men det går även bra att maila till Freedom Finance och då är det adressen info@freedomfinance.se som gäller. Föredrar du att ringa så kan du göra detta på nummer 0431 47 47 00.