Lånemäklaren

Lånemäklaren är en av många låneförmedlare i Sverige. Tjänsten som Lånemäklaren erbjuder kommer från STK Finans AB som bedriver liknande verksamhet i både Norge och Finland. Man har tillstånd från Finansinspektionen och är därmed en seriös låneförmedlare som du med fördel kan använda dig av när du behöver jämföra privatlån. Lånemäklaren samarbetar i skrivande stund med sju olika banker och kreditinstitut. Bland dessa återfinns Collector, SevenDay Bank och Nordax Bank. Genom att använda dig av Lånemäklarens tjänst slipper du själv jämföra privatlån och förhandla om räntan. Istället sköter denna låneförmedlare allt åt dig vilket gör att du bara behöver välja vilket låneerbjudande du föredrar. Dessutom erbjuder man personlig service under hela processen vilket gör att du har full koll på allt som händer. Tjänsten är helt kostnadsfri och Lånemäklaren tjänar istället provision från bankerna som man samarbetar med. Därmed riskerar du aldrig att betala dolda avgifter eller andra extra kostnader.

STK Finans AB som står bakom denna tjänst är ett svenskt kreditmarknadsbolag som funnits sedan 2015. Man har ett norskt moderbolag vid namn STK Finans AS som bland annat driver Lånemegleren.no. I Norge har man kommit lite längre med sina tjänster då man där även erbjuder förmedling av bolån, smslån och billån. I Sverige kan man än så länge bara jämföra privatlån med STK Finans tjänster.

Lånemäklaren förmedlar och jämför privatlån

Med Lånemäklaren kan du få hjälp med förmedling och jämförelse av privatlån upp till 600 000kr. Precis som du kan hos andra förmedlare så som Compari och Lendo. Detta oavsett om du ska ta ett nytt lån för konsumtion eller om syftet är att samla dina befintliga krediter och lån. Lånemäklaren eller dess samarbetsbanker lägger sig inte i vad du ska använda pengarna till. Du behöver inte heller ha någon pant för det lån du tar via denna låneförmedlare. Genom att använda dig av Lånemäklaren när du ska ta ett lån kan du få mer gynnsamma villkor och räntor. Detta då bankerna som denna låneförmedlare samarbetar med får konkurrera om att ha dig som kund. För att detta ska bli verklighet måste bankerna alltså komma upp med ett låneerbjudande som är lockande nog. Med andra ord är det inte helt osannolikt att ett lån via Lånemäklaren blir billigare än de befintliga krediter som du redan har.

Via Lånemäklaren kan du ansöka om ett lån från 5000kr och upp till 600 000kr. Ansökan går till Lånemäklaren som sedan lämnar denna vidare till de sju banker och kreditinstitut som man samarbetar med. Därefter är det upp till bankerna att värdera ansökan och sätta en lämplig ränta. Tjänsten kostar ingenting och du binder dig inte till något när du skickar in din ansökan. Du bör vara medveten om att Lånemäklaren tar en UC på dig i samband med att du ansöker om lån. Det är sedan inte helt klart huruvida de banker man samarbetar med delar på denna eller även tar sina egna kreditupplysningar.

Ansök om privatlån upp till 600 000kr

Behöver du låna pengar så är det enkelt att ta hjälp av Lånemäklaren för detta syfte. Initialt sker själva ansökningsprocessen på samma sätt som hos en vanlig långivare. Du ansöker helt digitalt och identifierar dig via ditt mobila BankID. För att ansöka om ett lån via Lånemäklaren behöver du först besöka låneförmedlarens hemsida. Väl på hemsidan får du börja med att ange hur stort lån du är intresserad av. Du drar smidigt i reglaget för lånebelopp och väljer en summa mellan 5000- 600 000kr. Därefter är det dags att välja återbetalningstid för lånet. Tänk på att en längre återbetalningstid kan innebära en högre totalkostnad. Välj därför inte en längre löptid på lånet än du faktiskt behöver. Hos Lånemäklaren får du välja mellan en löptid på 1-15 år. I ansökan får du även ange om du tänkt samla befintliga lån och krediter eller inte. Om du ska detta så får du även meddela Lånemäklaren om hur stor del av lånet som ska gå till att lösa andra lån.

I ansökningsprocessen ingår det även att du får uppge personlig information. Det handlar bland annat om mobilnummer, personnummer, email och civilstånd. Du får även fylla i uppgifter om din ekonomi så som hur hög inkomst du har, om du har skulder samt vart din inkomst kommer ifrån. Dessa uppgifter tillsammans med en kreditupplysning kommer ligga till grund för vilken ränta du erbjuds av de olika bankerna. När ansökan är komplett skickar du in denna till Lånemäklaren som då tar en kreditupplysning i UC på dig. Därefter får de banker som Lånemäklaren samarbetar med ta del av din ansökan och ge dig ett erbjudande. När alla erbjudandena har kommit in får du ta del av dessa och kan jämföra vilken långivare du vill använda dig av.

Såhär ansöker du om ett privatlån via Lånemäklaren
  1. Gör en ansökan hos Lånemäklaren
  2. Bankerna får ta del av din ansökan
  3. Du får erbjudande från sju olika banker/kreditinstitut
  4. Välj det erbjudande som är bäst
  5. Skicka in signerat skuldebrev och få pengarna utbetalda

Krav för att få låna

Eftersom Lånemäklaren själv inte erbjuder några lån så är det inte heller detta bolag som ställer specifika krav på låntagare. Istället är det de banker och kreditinstitut som man samarbetar med som gör detta. Eftersom man samarbetar med olika aktörer på marknaden så varierar också grundkraven som varje specifik bank har. Däremot är det gemensamt för samtliga banker och kreditinstitut att man enbart erbjuder lån till personer som är 18 år eller äldre. Som sökande får du inte heller ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. De flesta långivare ser också gärna att du har en årsinkomst på 100 000kr eller mer. Därtill måste du klara av en sedvanlig kreditprövning som görs av Lånemäklarens partners.

Däremot behöver inte eventuella betalningsanmärkningar hindra dig från att få ett privatlån. Hela 650 000 personer i Sverige dras idag med betalningsanmärkningar och samtliga har åtminstone en chans att få ett lån via Lånemäklaren. Så låt inte en anmärkning hindra dig från att se om du eventuellt kan få låna via denna låneförmedlare. Dock kan du med en betalningsanmärkning förvänta dig en högre ränta och något sämre villkor än de personer som har ett fläckfritt ekonomiskt förflutet.

Ränta och avgifter för lån via Lånemäklaren

Hos Lånemäklaren är det samarbetsbankerna som sätter ränta och villkor för varje låneerbjudande. Lånemäklaren kan alltså inte påverka detta. Räntan sätts individuellt utifrån den sökandes ekonomiska förutsättningar. Information om dessa förutsättningar framkommer av de uppgifter du uppgivit i din ansökan samt en kreditupplysning som inhämtas. Då du kommer att få flera erbjudanden i samband med din ansökan kommer du också få olika räntor och villkor. På så sätt är det enkelt att välja det lån som har lägst ränta och bäst villkor. Olika banker ser nämligen på din återbetalningsförmåga på olika sätt. Men ju högre inkomst du har och ju färre skulder du dragit på dig desto bättre ränta kommer du att erbjudas.

Du kan inte få reda på vilken ränta du kommer att erbjudas förrän du gör en ansökan via Lånemäklaren. Däremot kan du förvänta dig en nominell ränta i spannet 3,95-39%. Den effektiva räntan är högre och inkluderar vanligtvis uppläggningsavgift och aviavgift.