Meddelandelån

Meddelandelån Meddelandelån ingår i koncernen C Finance AB som är en etablerad aktör inom smslån och korta krediter. Bolaget huserar på den nordiska marknaden och har erbjudit smslån ända sedan 2006. Med anledning av detta har man hunnit bli en populär långivare till personer som behöver snabba likvider med smidig och snabb handläggning. På Meddelandelån tar man sin kreditgivning på största allvar och månar om sina kunder. Man tar bland annat sitt ansvar genom att vara medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening som arbetar för en sund kreditgivning. Hos Meddelandelån ska du alltid känna dig trygg och säker när du lånar och bolaget är alltid transparent när det kommer till räntor och villkor.

Meddelande lån arbetar inte med individuell räntesättning utan alla låntagare får betala samma pris för sina lån. Man strävar efter att erbjuda attraktiva räntor och kan möjliggöra detta med hjälp av låga omkostnader. Dock ska man vara medveten om att lånen som erbjuds är så kallade högkostnadskrediter med högre ränta än sedvanliga privatlån. Hos denna långivare kan du låna alltifrån 1000kr till 30 000kr med en återbetalningstid på upp till tre år.

Besök Meddelandelån

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna upp till 30 000kr utan UC hos Meddelandelån

En utav de anledningar som gör att många söker sig till Meddelandelån för att ta smslån är att bolaget inte tar någon UC. Istället för att hämta kreditupplysningar från UC använder man sig av bolaget Creditsafe. Detta innebär att banker som inhämtar en upplysning om dig från UC inte kommer att se någon förfrågan från Meddelandelån. Istället är det bara kreditinstitut som också använder sig av Creditsafe som kan se din förfrågan. På detta sätt påverkar en förfrågan inte din kreditvärdighet på samma sätt som om upplysningen gjorts via UC. Därtill använder sig Meddelandelån sig av direktutbetalning vilket gör att du alltid får in dina lånepengar på kontot snabbt. En låneansökan är helt kostnadsfri och det är först när du tar lånet som du kommer att få betala ränta och avgifter.

Du kan låna mellan 1000kr och 10 000kr med en återbetalningstid på 30-90 dagar. Lånar du istället mellan 11 000kr och 30 000kr så kan du välja att återbetala lånet i upp till tre år. Ha dock i åtanke att en längre återbetalningstid i regel innebär en större totalkostnad. Enligt en kundundersökning som gjordes av Meddelandelån 2016 så rekommenderade hela 96,2% av kunderna denna långivare.

Meddelande erbjuder smslån utan UC på upp till 30 000kr. Man arbetar med snabb handläggning och direktutbetalning.

Representativt exempel: Lånebeloppet 13 000 kr med återbetalningstid på 1 år. Total summa att återbetala är 16 852 kr, delat på 12 delbetalningar (à 1404 kr). Kostnaden består av räntekostnad 2932 kr, uppläggningsavgift 380 kr och aviavgifter totalt 540 kr. Den nominella årsräntan är 39%, effektiva årsräntan är 65,44%.

Ansök om ett smslån hos Meddelandelån

Om du är i behov av att låna en mindre summa och behöver pengarna snabbt så är Meddelandelån ett alternativ. Om du istället behöver låna ett större belopp med en mer långsiktig avbetalningsplan så rekommenderar vi dig att ta ett privatlån istället. I regel är räntorna på dessa lån betydligt lägre än på en högkostnadskredit. Fördelen med lån ifrån Meddelandelån är att dessa betalas ut snabbt och att du får besked direkt på skärmen. För att få detta behöver du först fylla i hur stort lånebelopp du är intresserad av. Därefter sätter du en önskad avbetalningstid. På de större lånen kan du välja att återbetala i upp till tre år. Medan mindre lån på några tusenlappar måste betalas tillbaks i omgångar om två eller tre. När du valt belopp och återbetalningstid så kommer du att kunna se hur stor månadskostnaden kommer att bli. Meddelandelån redovisar totalkostnad, ränta och avgifter i en sammanställning som du kan se direkt på skärmen. Du kommer dessutom att se vad kostnaden för varje faktura kommer att bli.

Om du kan acceptera den kostnad som ett lån innebär behöver du bara trycka på ansöka. Därefter får du bekräfta din identitet med BankID eller e-legitimation. När detta är gjort kommer Meddelandelån att föra över pengarna till ditt konto.

Direktutbetalning och handläggning alla dagar i veckan

Med många år i branschen vet teamet bakom Meddelandelån vad låntagare uppskattar. Det handlar då främst om den snabba utbetalningen som erbjuds. Har du Nordea eller Handelsbanken så kommer en direktutbetalning att ske och du kan se pengarna på kontot i samma sekund som dessa överförs. Har du konto i annan bank så kommer det att ta mellan 1-2 dagar innan du kan se pengarna på kontot.

Meddelandelån har öppet alla dagar i veckan så att du alltid ska kunna få ett lån när du behöver det. Under vardagar så håller kundtjänsten öppet mellan 8:00 och 21:00. Under lördagar kan du ansöka om lån mellan 10:00 och 17:00. Du kan visserligen ansöka om lån även under övriga tider på dygnet men handläggning sker enbart under öppettider. Slutligen är kundtjänsten öppen mellan 13:00 och 16:00 under söndagar.

När det gäller den nominella räntan som erbjuds hos Meddelandelån så är denna för närvarande 39% (2019-02-26). Räkna dock med en betydligt högre effektiv ränta då det tillkommer avgifter för både uppläggning av lån samt avier.

Krav för att få låna hos Meddelandelån

Har du haft tidigare ekonomiska problem så kan du inte räkna med att få låna hos Meddelandelån. Detta bolag bedriver nämligen ansvarsfull kreditgivning vilket gör att man inte accepterar långivare med betalningsanmärkningar. Har du en anmärkning och ändå behöver låna som rekommenderar vi dig att vända dig till ett annat kreditinstitut. Bland annat Cashbuddy erbjuder lån till personer med betalningsanmärkningar.

För att få låna hos Meddelandelån måste du ha fyllt 20 år samt inneha ett svenskt personnummer. Du måste även ha en fast adress i Sverige samt ett eget mobiltelefonnummer. Däremot har man inga krav när det kommer till inkomst men varje enskild bedömning görs efter det att en kreditupplysning inhämtats från Creditsafe.