MittBolån

MittBolån MittBolån är den ledande bolåneförmedlaren i Sverige med syfte att hjälpa svenskar att sänka sina lånekostnader. MittBolån ägs av Compricer som i sin tur ägs av Schibsted. Andra kända bolag som ingår i Schibstedkoncernen är Aftonbladet, Meter Film och Television samt Prisjakt. Med tanke på hur bra det gått för både Compricer och Prisjakt så kan man minst sagt säga att kompetensen inom jämförelseprodukter är stor här. På MittBolån står bolånen i centrum så du kan inte jämföra andra typer av lån här. Då hänvisar vi dig istället till Advisa eller Sambla där man jämför och förmedlar både privatlån och billån.

När du använder dig av MittBolåns jämförelsetjänst så slipper du själv förhandla om räntorna med banken. Istället skickar du in en ansökan via MittBolån och så sköter teamet bakom bolaget allt åt dig. Du får enkelt och smidigt erbjudanden presenterade för dig som du sedan kan acceptera eller neka. Ansökan är inte bindande så du behöver aldrig känna dig tvungen att nappa på något av de erbjudanden som dyker upp.

Besök MittBolån

Låna till nytt bolån eller omförhandla nuvarande lån med MittBolån

Ansök om bolån via MittBolånVare sig du tänkt ta ett lån till en ny bostad eller du vill omförhandla befintliga lån så kan MittBolån vara till stor hjälp. Här får du hjälp med att jämföra olika bolånebanker och dess erbjudanden. På så sätt kan du få den lägsta möjliga räntan vilket trots allt är det som vi alla är ute efter. Dessutom kan MittBolån hjälpa dig att ta fram ett lånelöfte som passar dina behov. Med andra ord erbjuder man den kompletta lösningen för dig som ska skaffa en ny bostad eller bara vill ha bättre villkor på de bostadslån du redan har.

Låna till ny bostad

För dig som vill låna till en ny bostad kan MittBolån hjälpa dig att hitta den bästa banken. Detta innebär den bank som erbjuder den lägsta räntan och det bästa villkoren för just dig. Gå bara in på hemsidan och fyll i det formulär som du ser när du klickat på "Jag har vunnit budgivningen". I formuläret behöver du skriva in vad det är för typ av bostad du ska köpa, vad den kostar samt hur mycket du har att lägga i kontantinsats. Du behöver även fylla i personliga uppgifter samt adressen till din nya bostad. När detta är gjort kommer du att kunna se preliminär kalkyl för din boendekostnad. Du är nu redo att skicka in din ansökan.

När MittBolån tagit emot din ansökan kommer du att bli kontaktad av en handläggare. Se då till att ha ditt BankID nära tillhands då det krävs att du verifierar dig. När du och den personliga handläggaren gått igenom dina uppgifter så tas en kreditupplysning. Denna skickas sedan till MittBolåns samarbetsbanker. Dessa banker får tillsammans dela på din upplysning. När allt är behandlat kontaktar handläggaren åter dig och ni tillsammans går igenom de erbjudanden du har fått. När du valt vilket erbjudande du vill acceptera skickas lånehandlingar ut och ditt nya bolån betalas ut.

Omförhandling av ditt bolån

Har du redan ett bolån men är missnöjd med ränta och villkor så kan du med fördel omförhandla ditt lån med hjälp av MittBolån. Ansökningsprocessen går till ungefär som vid ansökning om nytt lån. Du fyller helt enkelt i ett formulär på MittBolån.se där du uppger bostadstyp, uppskattat värde på bostaden samt hur mycket ditt befintliga bolån är på. Efter du kompletterat dessa uppgifter med personuppgifter och kontaktuppgifter kommer en handläggare ta kontakt med dig. Du behöver då verifiera dig via ditt BankID och när du och handläggaren tillsammans gått igenom din nuvarande boendesituation tas en kreditupplysning på dig.

Därefter kontaktar MittBolån bankerna som får komma med erbjudanden till dig. Handläggaren presenterar sedan erbjudandena för dig och ni kan tillsammans välja det bästa alternativet. Väljer du att tacka nej händer det ingenting och ingen avgift tas ut.

Ansök om lånelöfte via MittBolån

Slutligen kan du alltså även ansöka om lånelöfte direkt på MittBolåns hemsida. Detta gör du genom att fylla i uppgifter om till vilken bostad du söker lånelöfte, önskat lånebelopp, personliga uppgifter samt kontaktuppgifter. Här får du även lägga till eventuella lån som du redan har idag. Du får även lägga till bostad om du för närvarande är ägare till en sådan. När ansökan är skickat kommer en handläggare ta kontakt med dig. Blir du beviljad lånelöfte så kommer detta att vara giltigt i tre månader. Notera att en kreditupplysning kommer tas när du ansöker om lånelöfte. Gällande räntor så bestäms dessa först när du tar ett bolån.

Sänk räntan med MittBolån

Kostnadsfri tjänst och enbart en kreditupplysning tas

Det finns många fördelar med att gå via en förmedlare som MittBolån när du ansöker om ett bolån. Dels får du hjälp med att få fram det mest gynnsamma bolånet för dig. Men du har även möjlighet att omförhandla ditt befintliga lån och få bättre villkor. Tjänsten är dessutom helt kostnadsfri och du får personlig rådgivning under hela processen. En ansökan är heller aldrig bindande så visar det sig att du redan har ett bra bolån efter att bankerna fått säga sitt så kan du helt enkelt behålla detta.

En annan fördel med att använda sig av tjänsten är att enbart en UC tas. Den kreditupplysning som tas får samtliga banker dela på och du får därmed bara en förfrågning i UC. Detta i jämförelse mot om du själv går till olika banker och en ny förfrågan tas av varje bank. Det är aldrig bra att ha för många förfrågningar på sig i UC då detta försämrar ens kreditvärdighet.

Gällande boräntorna på de erbjudanden du får via MittBolån så sätts dessa individuellt. Det vill säga att bankerna utgår ifrån din ekonomiska situation samt din kreditvärdighet när de sätter räntan. För närvarande ligger snitträntan på de lån som betalas ut via MittBolån på 1,34% (2019-02-14).