Mobillån

Mobillån Mobillån var den första aktör i Sverige att lansera och erbjuda smslån. Sedan dess har man även etablerat en verksamhet i grannlandet Danmark. Mobillån ägs av Tryggkredit Stockholm AB och man har tillstånd från Finansinspektionen att erbjuda konsumentkrediter. Detta innebär även att man följer Konsumentverkets riktlinjer samt står under tillsyn av Finansinspektionen. Mobillån är måna om att följa en god kreditsed och tar sitt ansvar genom att vara anslutna till Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening. Detta innebär bland annat att man vill vara med och verka för branschens goda anseende. Vidare arbetar man för en seriös konsumentkreditgivning och transparenta villkor.

Hos Mobillån erbjuder man både smslån och kontokredit. Man vänder sig till privatpersoner som här har möjlighet att låna upp till 25 000kr. Notera att lån som erbjuds hos Mobillån faller under kategorin högkostnadskrediter. Detta innebär att lånen är knutna till höga kostnader och kort återbetalningstid. Om du inte behöver pengar akut så kan det vara en bättre idé att ta ett privatlån utan säkerhet istället. Då kommer du med största sannolikhet erbjudas en lägre ränta och bättre villkor.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna upp till 25 000kr utan UC hos Mobillån

Du som är i behov av pengar direkt men som ändå vill känna dig säker med att låna kan vända dig till Mobillån. Här kan du låna mellan 10 000kr och 25 000kr med en återbetalningstid på 90 dagar till 2 år. Återkommande kunder kan beviljas en maxkredit på 40 000kr så till vida att tidigare betalningar har skötts enligt plan. Ser man istället till den kontokredit som Mobillån erbjuder så kan man här nyttja en kredit på mellan 1000- 25 000kr. Krediträntan hos Mobillån är rörlig vilket innebär att den kan ändras under löptidens gång. I skrivande stund ligger den rörliga krediträntan hos Mobillån på 39%(eff.ränta 55-377%) per år (2020-06-16). När man tar ett smslån bör man dock titta på den effektiva räntan. Detta då den effektiva räntan inkluderar alla avgifter som är knutna till lånet. Hos Mobillån innebär detta bland annat en uppläggningsavgift på 395kr.

Du som lånar pengar hos denna långivare kommer att gå igenom en kreditkontroll. Detta innebär att en kreditupplysning tas på dig. Mobillån tar dock inte kreditupplysning från UC. Istället använder man sig av Bisnode vilket innebär att en förfrågan från Mobillån inte kommer att synas i din UC. På så sätt kommer en förfrågan inte påverka din kreditvärdighet om du vid senare tillfälle vill låna från en bank. Enbart andra kreditgivare som använder sig av Bisnode kan se din förfrågan.

Representativt exempel: Du lånar 25 000 kr i 12 månader, dvs. 12 inbetalningar. Månadsränta: 3,25%, rörlig kreditränta: 39%, eff. ränta 47% (uppläggningsavgift 395 kr och aviavgift 35 kr x 12). Totalt att betala 31 405 kr varav 6 405 kr ränta och avgifter.

Ansök om smslån direkt via dator eller mobil

Det är väldigt smidigt att ansöka om ett smslån hos Mobillån. Du kan antingen göra det via datorn eller så väljer du att skicka en ansökan direkt via din mobiltelefon. Du börjar genom att fylla i ditt personnummer och ditt mobilnummer. Därefter får du välja vilket belopp du tänkt att låna samt hur lång löptid du vill ha på lånet. Mobillån kommer då att redovisa en kostnadskalkyl där man anger månadskostnad, totalbelopp, årlig kreditränta samt effektiv ränta. Du kan även se vilka förfallodatum dina fakturor kommer att ha utifrån den återbetalningstid du valt.

När du fyllt i all information som efterfrågas kommer Mobillån att ta en kreditupplysning på dig. Om man anser att du har en tillräckligt god kreditvärdighet så kommer du att bli beviljad lånet. Du får då verifiera dig och signera avtalet via ditt BankID. Därefter betalar Mobillån ut pengarna. Mobillån använder sig av direktutbetalning vilket gör att du som har Nordea, Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank eller SEB får dina pengar utbetalda direkt. En ansökan om kontokredit går i princip till på samma sätt. Skillnaden är att du kommer att ha en tillgänglig kredit som du använder när du behöver den. Du betalar då ingen ränta på den kredit du inte nyttjar.

Krav och kostnader

Om du vill ansöka om smslån eller kontokredit hos Mobillån måste du uppfylla vissa grundkrav. Det handlar bland annat om att du inte får ha några betalningsamärkningar. Detta då Mobillån inte vill bidra att dra dig ännu längre ner i skuldfällan. Letar du efter långivare som accepterar betalningsanmärkningar så kan du vända dig till Monetti, Brixo eller Cashbuddy istället. För att bli beviljad en kredit hos Mobillån måste du även vara 20 år eller äldre samt varit folkbokförd i Sverige i minst tre år. Därtill måste du ha en taxerad årsinkomst som är på minst 150 000kr före skatt. Trots att du uppfyller alla krav kan du ändå bli nekad kredit. Detta då långivaren i fråga gör en samlad bedömning av den kreditvärdighet du har.

Innan du ansöker om ett lån hos Mobillån bör du vara medveten om de kostnader som lånet eller krediten innebär. Det är dock helt kostnadsfritt att göra en ansökan. Men så fort du skriver på låneavtalet så kommer du att få betala ränta på ditt lån samt en uppläggningsavgift på 395kr. Man tar även ut en aviavgift för varje faktura och denna avgift ligger på 35kr. Du som känner att du inte kan hantera alla de möjligheter som finns kring högkostnadskrediter kan enkelt spärra dig från att ansöka om kredit hos Mobillån. Detta gör du genom att kontakta företaget via antingen mail eller telefon.