Låna pengar till båt

Båtlån - låna pengar till båt En båt är för många något av en dröm. Tänk att kunna åka ut på öppet hav i full fart och känna vinden genom håret! Eller att kunna sitta på solvarma klippor i skärgården och grilla, en sen sommarkväll. Båtar är väldigt populärt här i Sverige och det ger en stor frihet. Det är också härligt att kunna åka ut en stilla kväll och fiska lite, eller bara bada direkt från båten. Men att köpa sin drömbåt är inte helt enkelt om man inte har pengar till det. Tack och lov finns båtlån, så du kan få hjälp med din båtfinansiering och enklare nå din dröm. Vi hjälper dig hitta bästa båtlån.

Låna pengar till båt

Om man är i tankarna på att skaffa en båt kan det vara mycket att tänka på. Sin ekonomi är en av dem, och en bra båt kostar en del. Visst finns det båtar för mindre summor också. Men om du exempelvis vill ha en lite större eller nyare båt så kan det kosta en hel del. Det är inte ovanligt att ta ett lån för att kunna skaffa sig sin drömbåt. Dessutom är det ofta ganska så förmånliga amorteringar och räntor, vilket gör det betydligt mer lockande att ta ett båtlån. Det finns också lån som är till just för att låna pengar till båt. Dessa ger bra amortering och bra ränta.

Låna pengar till båt här
2.95% - 29.95%
4.99% - 22.99%
0.00% - 0.00%

Båtlån och andra lån

Båtlån skiljer sig inte så värst mycket mot bolån, till exempel. I många avseenden är de mycket lika, men det krävs ändå lite inläsning på just båtlån. Om du ska låna pengar till båt så bör du noga läsa igenom vad som gäller för de olika bankerna. De finns också åtskilliga saker som är viktiga att veta om när du ska köpa och äga din båt. Det går vi igenom lite senare här i artikeln. Vi har också en egen artikel om att köpa båt, där vi samlat fler tips.

När du ska ta ett båtlån är det viktigt att ha koll på bland annat vilka banker och vilka institut som lovar vad. Men vad är bra i ett lån? Vad ska man tänka på om man ska ta ett båtlån? Vi på Allt Om Spara har samlat viktig information till en guide, som du kan använda dig av. Att komma påläst till första bankmötet är alltid viktigt, och det kommer garanterat löna sig. Kanske kan du också gallra bort några banker och erbjudanden redan nu, när du vet vad det är du vill ha i ett båtlån. Hos oss finns mycket bra information kring banker som erbjuder bra och schyssta lån. Sen är det självklart upp till dig hur du vill ta del av informationen, och hur mycket du vill använda dig av i ditt val av båtlån.

Olika banker ger olika villkor

Olika banker ger som sagt olika villkor. Det är aldrig fel att ta lån hos en annan bank, även om du har konton eller ett annat lån på en bank. Nu för tiden är det vanligt att sprida ut sina bankärenden och ha olika tjänster på olika banker. Ditt bolån kan vara på ena banken om den ger bra villkor för detta, och ditt båtlån kan du ha på en annan bank. Var noga även med detta, att se till vilken bank som ger bäst villkor för dig. Våga också vara lite kräsen och nöj dig inte med första bästa. Ett båtlån kan vara en stor grej inom din ekonomi och du vill inte bli missnöjd med ditt val. Ge det lite tid och intresse, så kommer du säkerligen få ett båtlån som du är nöjd med.

Här hos oss på Allt Om Spara har du också möjlighet att räkna på dina lån. Kika runt lite och se vilka olika banker och möjligheter det finns. Vi har samlat all information du behöver för att du ska veta så mycket som möjligt innan du bestämer dig för att ta ett lån. Oavsett om det är privatlån, bolån, båtlån eller något annat lån. Kom ihåg att vara lite kritisk. Våga kolla på fler banker och se till att du är riktigt nöjd med villkoren innan du tecknar ett lån. Likaså är det viktigt att vara helt nöjd med båten när du köper den.

Håll koll på ekonomin även innan ditt båtlån

Om du funderar på att låna pengar till båt så bär du ha god koll på resten av din ekonomi. Se till att du klarar att betala tillbaka hela lånet inom en relativt kort tid. Se också till att du bara låter ditt båtlån betala just båten och tillbehören till denna. Båtlån är inget du använder för att leva vardagslivet på. Det ska du ha till båten och dess kringkostnader, just för att kunna få en bra båt. Ett tips är att räkna på alla kostnader som kan tänkas komma när du ska köpa båt. För att bestämma summan på båtlånet kan du räkna ihop vad båten kostar, eventuell frakt, försäkring och övrig utrustning. Du får då en någorlunda uppfattning om hur mycket du kan tänkas behöva ta som båtlån, för att allt ska kunna gå ihop sig.

Räkna också med en hel del oväntade kostnader, då livet sällan går precis som planerat. Om du inte har pengarna för att täcka dessa själv från egen ficka, så kan båtlånet täcka även detta. Prata gärna med banken för att se vad de rekommenderar och se till att vara väl påläst innan mötet. Oavsett om det är finansiering bil eller finansiering båt det handlar om så kommer bankerna garanterat kunna hjälpa dig. Det är dessutom
bra om du själv hittar så mycket information du kan om finansiering båt om du ska ta ett båtlån.

Ett lån ska vara värt pengarna

Låna pengar till båt Det är verkligen inte kul att ha en båt och ett stort båtlån och sedan känna att det inte var värt det. Avbetalningarna blir alldeles för tunga och båten ger dig ingen glädje. Ett lån ska vara värt det och lägger du ner lite tid på såväl båt som båtlån så kan du få riktigt mycket glädje i många år!

Vi kan inte nog påpeka hur viktigt det är med förberedelse och budgetering. Kringkostnaderna som följer med en båt kan snabbt springa iväg så fortsätt läsa och bocka av listan innan du gör ditt efterlängtade köp.

Köpa båt

Som sagt kan det vara dyrt att köpa båt. Ett båtlån hjälper dig få den båt med den utrustning du vill ha – om inte annat tar den dig en bra bit på vägen. Det finns en hel del saker att tänka på när du ska välja båt och det kan vara mycket att ha i huvudet samtidigt. Vad för typ, i vilket skick, båtplats, eventuell frakt, båtklubb, försäkring och så vidare. Många köper båten utan att ha varit på plats och sett den, viket kan vara mycket riskabelt. En bra tumregel när du ska köpa båt och ta ett båtlån är att inte stressa. Ta det lugnt, var noggrann och se till att du får en bra båt i gott skick som du är nöjd med. Det är trots allt en stor investering och båtlån, liksom andra lån, är inget man tar för att det är kul.

Vi har samlat mer information om att köpa ny båt, eller begagnad, i en egen artikel här på Allt Om Spara. Den heter köpa båt och du kommer till de genom att klicka på namnet. Här hittar du också information om försäkringar för båt och vad som är bra att tänka på kring det. Om du funderar på att köpa båt, så bör du absolut läsa artikeln. Du får bra information om att både köpa och ha båt – matnyttig kunskap helt enkelt.

Båtfinansiering

Båtlånet behöver du heller inte begränsa till bara själva båtköpet, det gäller för hela båtfinansieringen. Att ha båt är dyrt under hela tiden du har den, men just i starten kan det vara extra kostsamt. Kanske har du kunnat köpa en båt för lite lägre pris än den borde kosta, men att den då kräver en viss renovering och lite extra kärlek. Detta kräver oftast lite extra pengar också, vilket gör att ett båtlån kan komma väl tillhands.

Båtfinansiering blir lätt en stor del – kanske behöver den en rejäl service på motorn, lite nya delar och några lagningar här och där. Om du har en större båt med toalett kanske du vill byta ut den till en nyare som fungerar bättre och då kan det kosta ganska mycket extra. Sen tillkommer ju några kostnader för att tvätta och polera, köpa flytvästar och kanske en plotter och radar om du vill ha det. Båten ska vara i gott skick innan du sjösätter den, som även detta kommer kosta lite om du har en större båt.

Det blir alltså en hel del kostnader när du köper en ny båt. Därmed kan ett båtlån komma väl till hands. Dock ska du vara försiktig med lånet och fundera på vad och hur länge du kommer behöva det. Att leva under en längre tid på lånade pengar är inte bra eftersom det i slutändan blir ohållbart. Du kommer däremot kunna få en bra start på ditt båtägande om du har lånat tillräckligt, och har ett bra kapital i början. Se till att inte snåla med sakerna till båten och ta hellre i lite mer än du kanske behöver på lånet, om du känner att det är möjligt. Hellre det än att du snålar in, köper billiga prylar och att du får byta ut dem inom en snar framtid.

Besiktning och nogrannhet är ytterst viktigt

Även besiktning kostar pengar, när du gör en sådan. Innan du köper båten är det klokt att få den besiktigad och kontrollerad. Du vill inte köpa en båt med en massa dolda fel. Än en gång är det klokt att ta det försiktigt och vara noggrann – att skynda på och haffsa kan straffa sig i slutändan. När du tar ett båtlån så är det därför klokt att ta med även kostnaden för besiktningen i summan. Precis som med saker och prylar så är det bara dumt att ta den enklaste och billigaste vägen, även när det gäller besiktningen. Se över med ditt försäkringsbolag om de kan besiktiga och se till att du litar på de som besiktigar.

En båt kan ha många små skador och problem som man kanske inte lägger så stor vikt vid först. Dessa kan dock växa och växa till riktigt stora problem. Du vill inte sitta mitt ute på havet med motorhaveri och svära över att du köpte en rem av dålig kvalitet. Likaså vill du inte missa en bristning i skrovet och en dag komma ner till en båt under vattnet, bara för att du skyndade på kontrollen av det. Säkerhet är mycket viktigt när du både köper och äger en båt. Med ett bra båtlån slipper du göra farliga kompromisser med kostnader.