Avanza sänker sin bolåneränta till 1,29%

Enligt den senaste rapporten från Finansinspektionen minskade bankernas marginaler på bolån under den första delen av 2019. Trots detta ligger marginalerna fortfarande på otroligt höga nivåer vilket innebär att bankerna fortsatt tjänar stora summor på sina bolånekunder. Den senaste minskningen tros bero på att konkurrensen har ökat. Detta genom att alternativa låneinstitut tagit marknadsandelar genom att kunna erbjuda lägre bolåneräntor till nya kunder. I samband med detta har storbankerna varit tvungna att erbjuda mer attraktiva räntor för att behålla sina kunder. Dock är det många som inte tänker på att boräntan måste förhandlas löpande. Även om du får rabatt på den rörliga räntan så kommer denna att återgå till listränta när rabatten löpt ut. Ett bättre alternativ kan istället vara att ansöka om ett bolån hos Avanza där du direkt får en låg ränta utan att behöva förhandla eller ha bevakning på ränterabatter.

Det finns mycket pengar att tjäna på att jämföra bolån och boräntor. Snitträntan hos de olika bankerna skiljer sig rejält och genom att flytta ditt bolån kan du spara flera hundra kronor i månaden. Högst boränta finner du hos de svenska storbankerna medan alternativa bolåneaktörer kan erbjuda betydligt förmånligare ränta på ditt bolån. Fördelen med många av de alternativa aktörerna är att du slipper förhandla om räntan. Istället för att dribbla med olika rabatter så har man en rörlig ränta som är densamma för alla kunder så länge man uppfyller vissa krav. Därtill behöver man inte binda upp sig i övriga produkter som bolåneaktören erbjuder.

Slipp förhandling och helkundskrav hos Avanza

Ansök om bolån hos Avanza BankEn av de alternativa bolåneaktörer som tagit marknadsandelar och på allvar börjat konkurrera med storbankerna är Avanza Bank. Hos Avanza har man erbjudit en låg rörlig ränta ända sedan man introducerade bolån för sina kunder. I dagarna har man dock sänkt denna ränta ännu mer vilket gör att många nu funderar på att flytta sitt bolån till just Avanza. Hos Avanza kommer du inte finna några ränterabatter och du slipper således all förhandling. Inte heller har man några helkundskrav så du kommer att få samma boränta oavsett om du även har ditt sparande hos Avanza eller inte. Den senaste räntesänkningen gäller den rörliga boräntan men även Avanzas 1-års ränta är väldigt förmånlig.

När det gäller den rörliga räntan så ligger denna nu på 1,29%. För att få denna gynnsamma ränta krävs det dock att du max har 60% belåning på din bostad. Vill du istället binda räntan i ett år så får du betala en ränta på 1,31% vilket också är lågt. Jämför du den rörliga boränta som Avanza erbjuder med densamma hos storbankerna så kommer du att se stora skillnader. SBAB har exempelvis en snittränta på 1,64% och Swedbanks rörliga snittränta ligger på 2,25%.

Flytta bolånet till Avanza och få förmånlig boränta

Så ansöker du om bolån hos Avanza

Vill du ta del av den förmånliga boränta som just nu erbjuds hos Avanza så kan du enkelt ansöka om ett bolån. De bolån som erbjuds hos banken har Stabelo som kreditgivare. Den rörliga räntan på Avanzas bolån är prutad och klar vilket gör att du slipper ägna massa dyrbar tid åt att förhandla. Istället kan du enkelt gå in på Avanzas hemsida för att se om du uppfyller de krav som ställs för att du ska få ta ett Bolån+. Bland annat gäller det att din bostad inte är belånad till mer än 60% av värdet.

Med hjälp av "Snabbkollen" kommer du direkt få svar om huruvida du uppfyller de krav som ställs eller inte. I "Snabbkollen" får du bland annat fylla i din fasta månadsinkomst samt vad det är för typ av bostad du vill låna till. Därefter kommer du att kunna se på indikatorn hur dina chanser för att ta lån ser ut. Vill du flytta ett befintligt bolån till Avanza så måste du först bli kund för att kunna gå vidare med din ansökan. Detta är en smidig process som enbart tar tre minuter och du identifierar dig helt digitalt med hjälp av BankID. Så fort du blivit kund hos Avanza har du möjlighet att ansöka om att få dina bolån flyttade och därmed också sänka din bolåneränta.