Bankerna sänker boräntorna

Som en följd av att reporäntan sänktes i förra veckan sänker även bankerna sina bolåneräntor. Till exempel sänker Skandia i dag sin tremånadersränta med 0,10 procentenheter.

Den nya räntesatsen blir 2,51 procent, men Skandia tillämpar även öppna och individulla rabatter som gör att räntesatsen kan bli ännu lägre. Övriga boräntor lämnas oförändrade.

Även andra storbankerna har sänkt boräntorna. Till exempel gjorde SBAB en rejäl sänkning av tremånadersräntan med 0,25 procentenheter. Den nya räntan blev 2,42 procent. Även SBAB lämnade övriga boräntor oförändrade.

Swedbank gjorde också en markant sänkning av tremånadersräntan, totalt 0,25 procentenheter sedan Riksbankens besked. Det gör att den nu ligger på 2,44 procentenheter. Swedbank har dessutom gjort en genomgående sänkning med 0,15 procentenheter på boräntorna, vilket gäller från och med den 7 juli 2014.

För att se övriga sänkningar hos bankerna, kan du jämföra boräntor i vår jämförelsguide. Tänk bara på att vissa boräntor inte uppdateras förrän vid midnatt.