Besinpriset stadigt över 15 kr

För några veckor sedan så rapporterade vi om att bensinpriset var på väg uppåt. Nu följer vi upp denna nyhet med att bekräfta att utvecklingen fortsätter åt samma håll.

De senaste tre veckorna har bensinpriset befunnit sig över 15 kronor per liter och det mest talar fortfarande för öka prisnivåer framöver

Det är flera faktorer som gör att priset på bensin stiger. Dels är det krisen i Iran och mellanöstern som ger negativa signaler samt att Sudan nu har stoppad exporten av olja. Men också att konjunkturen är på väg uppåt samtidigt som efterfrågan stiger under våren och sommaren.

Prisnivån vi har idag är något som med all sannollikhet kommer att hålla i sig om ingen drastiskt sker. Flera expert befarar till och med att priset kan stiga uppemot 20 kronor litern inom några år.

Som konsument är det inte mycket man kan göra. Många behöver sin bil för att kunna handla, skjutsa barn till dagis och ta sig till jobbet. Vardagen är trotsallt mycket stressig för de flest, även om man har tillgång till en bil, men självklart är det bra om funderar på hur sitt hushåll kan sänka förbrukningen av bensin.

Sen en tid tillbaka så har vi på Allt Om Spara publicerat en artikel om hur du kan sänka dina bensinkostnader, så att du kan rädda din ekonomi.