Bufferten saknas hos många i jul

Årets dyraste årstid har klivit in i människors liv och den bekanta julhandeln har startat. Det här innebär problem för många som knappt får sin vardagsekonomi att gå runt. Faktum är att över en halv miljon svenskar går in i den dyraste perioden på året, helt utan buffert. Ungefär var femte svensk har inte mer än 5000 kronor undanstoppat för oförutsägbara utgifter om någonting större skulle hända.

Det här får effekten av att många måste välja kredit framför betalning med kontanter. Inte minst på grund av alla julklappar som ändå skall köpas in. Att årets julklappar blev riktigt dyra tekniska prylar gör inte saken bättre. Många går på dessa rekommendationer och bara måste handla just de här prylarna, espressomaskin och surfplatta, kan leda till riktigt stora ekonomiska problem.

Att ha en buffert är oerhört viktigt, även under de månader på året där mer pengar går till vardagssaker. Att ha ett månandssparande är A och O och att ha lite pengar undanstoppade är ett stort behov för egentligen alla famlijer. Bara några hundralappar i månaden på ett sparkonto ger faktiskt effekt.

Räkna ut vad ett litet buffertsparande ger med hjälp av sparkalkylatorn eller läs mer om buffertsparande.