Byt ditt elavtal och få ett presentkort

Många känner till Zmarta som en av Sveriges ledande låneförmedlare. Zmarta erbjuder både jämförelsetjänster för privatlån och bolån. Vad färre kanske vet är att detta bolag även låter dig jämföra både försäkringar och elavtal. Genom att jämföra olika avtal och försäkringar hos Zmarta kan du på ett enkelt sätt komma ner i kostnader varje månad. Tjänsterna är helt kostnadsfria och du binder dig inte till något så länge du inte signerar ett avtal. För att lyfta fram sin tjänst för jämförelse av elavtal kör nu Zmarta en specialkampanj för dig som vill byta elbolag. Om du använder dig av bolagets jämförelsetjänst och bestämmer dig för att göra ett kostnadsfritt byte så får du ett presentkort.

Hos Zmarta kan du enkelt och smidigt jämföra samtliga elbolag som finns i Sverige. Människor som använt sig av Zmartas jämförelsetjänst och bytt elavtal har sparat i genomsnitt 1800 kr per år. Du som själv inte gjort ett aktivt val gällande elen har störst möjligheter att sänka din elkostnad. Du betalar nämligen ett så kallat anvisningspris som enligt uppgifter är runt 30% dyrare än aktivt valda avtal. Med andra ord kan din privatekonomi få en skjuts genom att du tar tag i elkostnaderna hemma. Om du inte vet huruvida du gjort ett aktivt val eller har ett anvisningsavtal så kan det vara läge att kontakta ditt elbolag för att ta reda på detta.

Byt elavtal med hjälp av Zmarta

Hitta lägst elpris hos Zmarta Oavsett om du bor i villa, radhus eller lägenhet så har du möjlighet att jämföra elavtal hos Zmarta. Hur mycket pengar du kan spara genom att hitta det billigaste alternativet och sedan byta elavtal beror på olika faktorer. Bland annat på hur stor din årsförbrukning av el är. Men även vad för typ av elavtal du har kan påverka hur mycket du har möjlighet att spara. Har du ännu inte förstått skillnaden mellan fast avtal, rörligt avtal och mixavtal så finns det bra information att tillgå om detta på Zmartas hemsida. Även här på Allt om Spara finns det gott om information rörande el och elavtal. När du har all information du känner att du behöver kan du med fördel vända dig till Zmarta för en jämförelse. Hos Zmarta jämför man elpriser och elavtal från över 100 olika elhandelsbolag. Skulle du själv kontakta lika många elhandelsbolag så skulle du inte hinna med mycket annat. Istället har du nu möjlighet att genom bara en digital ansökan få priser från samtliga bolag i Sverige.

Du kommer igång med jämförelsen genom att plocka fram din senaste elfaktura. Därefter går du till Zmartas hemsida och fyller i de uppgifter som efterfrågas. Det handlar bland annat om uppgifter rörande boendetyp, avtalstyp samt betalningsmetod. När alla uppgifter är ifyllda kommer du att få se en lista mellan hundratals olika elavtal som passar din typ. Många av elhandelsbolagen som presenteras har nykundserbjudande vilket innebär att du kan spara ännu mer pengar genom att få ett billigare avtal.

En av Sveriges ledande jämförelsetjänst

Få ett presentkort värt 400 kr

När du gått igenom listan över passande elavtal så kan du välja att gå vidare med det avtal du tycker ser mest förmånligast ut. Eftersom jämförelsen hos Zmarta inte är bindande så behöver du inte gå vidare med något avtal om det visar sig att ditt befintliga avtal är det bästa möjliga. Men finner du ett elavtal som gör att du kan spara pengar så är det bara att klicka på "Gå vidare". Du får sedan teckna avtalet genom att fylla i dina kontaktuppgifter, anläggningsuppgifter samt välja ett startdatum. När du byter elavtal via Zmarta så behöver du aldrig oroa dig för något elavbrott under tiden som bytet sker. Du kan även känna dig trygg i att du har 14 dagars ångerrätt på det byte du gör. Innan du tecknar ett nytt avtal bör du dock se till så att du inte har någon bindningstid på ditt befintliga avtal. Har du detta så riskerar du att behöva betala en brytavgift.

Du som byter elavtal via Zmarta just nu får ett presentkort värt 400 kr. Detta presentkort går under namnet "SuperPresentkortet" och kommer från GoGift. Presentkortet är giltigt i 150 svenska butikskedjor och kan således användas till att köpa allt möjligt. Notera att presentkortet enbart delas ut under en kampanjperiod som sträcker sig till den 15 augusti 2019. Du som byter elavtal via Zmarta under kampanjperioden kommer att få presentkortet skickat till dig digitalt. Fullständiga villkor för kampanjen återfinns på Zmartas hemsida.