Car Cash – lån med bilen som pant

Belåna din bil och få blancolån med Car Cash Den senaste varianten av små och snabba belåningar är att belåna sin bil med hjälp av sms. Det är bolaget Car Cash som tagit en amerikansk idé till Sverige där konceptet är just att din bil värderas enligt databaser som finns klara och du får möjligheten att belåna bilen upp till en tredjedel av värdet. På så vis får man ett koncept som liknar en variant som korsar klassiska pantbanken med dagens smslån. Lånet gäller i en månad och du kan alltså fortsätta att köra din bil under tiden som lånet fortgår.

Neckdelen med Car Cash

Baksidan med de nya lånen från Car Cash. Skulle du inte betala av ditt lån på bilen riskerar bilen att säljas på auktion för att pengarna skall drivas in. Värderingen av bilen görs utan att Car Cash ens tittar på den, utan de går endast på statistik och databaser vilket i många fall kan bli fel. Dessutom är det precis som med andra blancolån att det blir väldigt dyrt. Ett lån på 5000 kronor hos Car Cash kostar 987 kronor i bara avgifter och årsräntan blir nästan 18 procent. Dessutom blir den effektiva räntan rejält hög.

Det är också viktigt att veta att normalt sätt skyddas konsumenter med dålig ekonomisk historik att inte kunna teckna den här typen av lån då kreditupplysningarna ger ett svar om man är lämplig eller inte. Car Cash behöver inte göra det här eftersom de tar bilen i säkerhet och det kan vara förödande. Efter årsskiftet kommer den nya konsumentkreditlagen där alla bolag måste presentera sina lån i form av effektiv ränta och det kommer göra att bolag som Car Cash kan få tufft att motivera varför man skall låna hos dem när det blir så dyrt.