Danske Bank lanserar den egna sparroboten June

Artificiell intelligens blir allt vanligare i takt med att forskningen på området går framåt. AI som det också kallas innebär bland annat att man använder maskiner och datorer för att automatisera saker. Man använder sig också av maskiners intelligens för att skapa övermänskliga färdigheter. Detta med hjälp av stora datavolymer som består av all möjlig information. Många företag tar nu till vara på AI-tekniken för att skapa innovativa funktioner och hjälpmedel. Storbankerna är inte sena att hänga med i utvecklingen och nu lanserar Danske Bank sin alldeles egna sparrobot. Denna intelligenta sparrobot har man döpt till June och kunder kan redan nu bekanta sig med June på bankens hemsida. Syftet med den nya sparroboten hos Danske Bank är att människor ska kunna investera som proffs utan att ha någon expertis på området.

Är du en i mängden av människor som tröttnat på låga räntor och dålig avkastning på ditt sparande? Detta trots att sparandet ofta är kopplat till höga kostnader och fondavgifter. I sådana fall kan du med fördel prova på Danske Banks nya sparrobot June. Oavsett om du är kund hos banken eller inte kan du redan nu beräkna din förväntade avkastning med hjälp av Danske Banks kalkylator. Detta gör du genom att fylla i summan du tänkt att spara samt vilka månatliga överföringar du ämnar att göra. Detta tillsammans med information om hur stor risk du är villig att ta ger roboten allt denne behöver för att beräkna förväntad avkastning. Du får då både reda på den högsta och den lägsta förväntade avkastningen på ditt investerade kapital.

June passar både nybörjare och vana investerare

Danske Banks sparrobot June Danske Bank ger dig möjlighet att använda sparroboten både på nätet och i mobilen. För att använda June via din mobil behöver du ladda ner appen som heter "June by Danske Bank". Du får sedan logga in för att kunna använda tjänsten och detta gör du genom att identifiera dig med ditt mobila BankID. June ingår i Danske Banks satsning som syftar till att utöka erbjudandet av digitala tjänster. Många är idag osäkra på vilken typ av sparande som passar just dom och då kan den digitala sparroboten vara till god hjälp. June fungerar lika bra för nybörjare som för vana investerare. Det spelar heller inte någon roll hur stort kapital du initialt har. Inte heller behöver du vara kund i Danske Bank sedan tidigare för att kunna spara med June.

Om du vill testa tjänsten innan du påbörjar ett riktigt sparande så går detta utmärkt. På så sätt får du även en god inblick i vad ett framtida sparande faktiskt skulle kunna innebära i avkastning. Målet med sparroboten är att människor ska erbjudas ett fondsparare som har bättre potential till hög avkastning än de flesta andra sparformer. Beräkningen tar även hänsyn till den risk du är villig att ta vilket gör att du aldrig behöver känna dig obekväm eller otrygg i ditt sparande. June erbjuder istället ett enkelt sparande helt grundat i dina egna förutsättningar.

Hos Danske Bank erbjuds du den stora bankens resurser med den lokala bankens engagemang.
50000-300000kr:
3.95-6.2%

Börja spara med sparroboten redan idag

När du har bekantat dig med sparroboten via Danske Banks hemsida eller app så kan du enkelt påbörja ditt sparande. Du får då inleda med att svara på några frågor som rör hur mycket du vill spara, hur länge du vill spara samt vilken risk du är villig att ta. Utifrån dessa parametrar tar sedan June fram en rekommendation till dig. Det handlar då exempelvis hur stor del av ditt kapital som bör sparas i aktier kontra fonder och övriga värdepapper. Förslaget är inte bindande men om du tycker att allt ser bra ut så kan du öppna ett konto och göra din första insättning. Dina pengar kommer då automatiskt att spara enligt de val du gjorde initialt. Fonderna som ditt sparande utgörs av justeras sedan löpande av Danske Banks investeringsexperter. Du kan alltid logga in på dina sidor eller i appen för att se hur ditt sparande utvecklas.

Du behöver inte själv vara aktiv i ditt sparande utan sparroboten sköter istället allt underhåll åt dig. Detta innebär att du får en bra riskspridning samtidigt som du slipper ansvaret för själva förvaltningen. Samtliga sparpengar investeras ansvarsfullt i aktier och obligationer via olika fonder. Minsta belopp att investera via June är 100kr. Du sköter dina överföringar via antingen autogiro, Swish eller sedvanlig banköverföring. Avgifterna för tjänsten hålls nere tack vare att all investeringsrådgivning sköts digitalt. Den årliga avgiften för att spara via Danske Banks sparrobot är 0,59% (2019-03-21). Innan du börjar investera bör du vara medveten om att historisk avkastning aldrig är någon garanti för framtida avkastning. Pengarna som placeras kan både minska och öka i värde och det finns ingen garanti för att du får tillbaks hela den summa som du satt in.