Detta granskar Skatteverket extra noga i år

Årets deklarationer kommer att granskas extra noga av Skatteverket och bland annat kommer myndigheten att fokusera extra på de som gör avdrag för första gången samt de som gjort fel tidigare.

Gör du avdrag för första gången eller har gjort fel tidigare? Då gäller det att vara extra noga i årets deklaration eftersom Skatteverket kommer att granska sådana deklarationer extra noga. Skatteverket kommer att också titta extra noga på deklarationer som har stora skillnader i förifyllda och ändrade poster. Deklarationer med bostadsförsäljningar, ROT, RUT och andra avdrag där många gör fel, kommer även de att granskas extra noga.

Inom handeln och andra yrkesområden så kommer Skatteverket att bland annat ha webbshoppar, fastighetsmäklare, pokerbranschen, tandläkare med flera under luppen.

Yrkesområden som Skatteverket kommer att granska extra noga

– Fastighetsmäklare
– Skogsförsäljning
– Företagsledare i byggföretag som säljer privata bostadsrätter samt fastigheter
– Pokerbranschen
– Handel med tobak
– Tandläkare
– Taxibranschen
– Semesterbostäder som hyrs ut
– Webbshoppar

Gör du fel i deklarationen med upptäcker det själv i efterhand, trots att den är inskickad, så bör du höra av dig snarast till Skatteverket för att få felet korrigerat. I annat fall så kommer Skatteverket att korrigera uppgifterna själva när de upptäcks samt att det även kan bli frågan om ett skattetillägg.

Nyheter och viktiga datum för din deklaration 2013