Få en ny chans med omstartslånet

För dig med ett brokigt ekonomiskt förflutet kan det ibland kännas hopplöst att få ett lån. Fler långivare börjar dock acceptera låntagare med betalningsanmärkningar. Många av dessa kreditgivare kan du läsa mer om här på Allt om Spara. Det finns även låneförmedlare som vänder sig specifikt till dig med betalningsanmärkningar. Men har man aktiva skulder hos Kronofogden så ser det genast mörkare ut. Att få ett helt vanligt lån är nästintill en omöjlighet för den med ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot finns det ett fåtal kreditinstitut som erbjuder skuldfinansiering. Det kan handla om skuldhjälp via skräddarsydda lösningar till omstartslån som ger dig en ny chans att komma på grön kvist. En av de långivare i Sverige som erbjuder ett omstartslån är Marginalen Bank. Här ser man inte skulder som något hinder utan man hjälper istället dig som kund att lösa dessa.

Omstartslånet som erbjuds hos Marginalen Bank är uppskattat för den som har svårt att få lån på annat sätt. Här får du möjlighet att låna till vad du själv vill men en rekommendation är att använda lånet för att lösa befintliga skulder. Att låna för ren konsumtion är dumdristigt om man redan tidigare påvisat svårigheter att återbetala krediter. Istället bör omstartslånet användas för att komma på fötter igen och återigen få möjlighet till en stabil ekonomi. Har du betalningsanmärkningar eller ett aktivt skuldsaldo kan du med fördel vända dig till Marginalen Bank. Men för att ansöka om omstartslånet gäller det att du har en säkerhet. Detta innebär exempelvis en bostad som du redan äger eller en bostad som du ämnar att köpa.

Omstartslån för dig med betalningsanmärkningar

Omstartslånet hos Marginalen Bank Hos Marginalen Bank kan du låna pengar även om du har skulder hos Kronofogden eller inkasso. Blir du beviljad ett omstartslån här så hjälper banken dig dessutom med att lösa dina skulder hos Kronofogden. På så sätt riskerar du inte att använda pengarna till annat innan dina befintliga skulder är återbetalda. Du får därtill alla dina skulder samlade hos en och samma långivare. Detta gör att du både kan komma ner i pris och får enklare att hålla koll på hur mycket lån du har. Men omstartslånet är alltså enbart tillgängligt för dig med en säkerhet. Om du inte har någon säkerhet så kan du vända dig till SveaDirekt istället för att ansöka om skuldfinansiering. Har du däremot en säkerhet i form av ett hus eller en bostadsrätt så kan du med fördel vända dig till Marginalen Bank. Det gäller dock att du uppfyller bankens övriga krav.

Utöver den säkerhet som krävs för omstartslånet gäller det att du fyllt 20 år och är folkbokförd i Sverige. Du måste därtill ha en årsinkomst på minst 200 000 kr. Har du en medsökande på lånet måste er gemensamma årsinkomst vara 350 000 kr eller mer. Blir du/ni beviljad lånet så måste dina skulder till Kronofogden och inkasso lösas innan du använder pengarna till något annat. Uppfyller du samtliga krav så har du möjlighet att få en ekonomisk omstart med detta skräddarsydda lån från Marginalen Bank. Utöver att betala av befintliga skulder lämpar sig lånet även för renovering och inköp av en ny bostad.

Marginalen Bank är en svensk nischbank som erbjuder sparkonto med hög ränta. Du kan även ansöka om privatlån och ett förmånligt kreditkort.
150000-10000000kr:
2.95-9.9%
25000-350000kr:
3.5-18.95%

Låna till bostad hos Marginalen Bank

Du som har betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden har med största sannolikhet inte fått bolån hos någon av de större bankerna. Trots tidigare nekande besked kan du alltså ändå ha möjlighet att låna till din drömbostad. När du vänder dig till Marginalen Bank för att låna till din bostad så måste du ha en kontantinsats på minst 15% av bostadens värde. Den bostad du väljer att köpa ska förmedlas via en fastighetsmäklare som finns registrerad. Du kan alltså inte ta ett omstartslån för att köpa ett hus direkt av en annan privatperson. Därtill måste värdet på den bostad du köper vara minst 500 000 kr. Detta gäller så till vida det är ett hus du köper. Om du istället tänker införskaffa dig en bostadsrätt så måste marknadsvärdet på denna vara 250 000 kr eller mer. Innan du ansöker om ett omstartslån hos Marginalen för att köpa bostad så bör du även göra en kalkyl samt läsa på. Annars är det exempelvis lätt att missa att man själv måste stå för pantbrev och lagfart.

När det gäller räntan på omstartslånet så sätts denna individuellt efter dina förutsättningar. Men för närvarande ligger räntan på omstartslånet från 3,50% och uppåt (2019-06-10). Du får även räkna med ett räntepåslag ju längre tid du väljer att binda lånet. Du väljer själv återbetalningstid och kan välja en löptid på upp till 50 år. Övriga kostnader som är knutna till omstartslånet är en uppläggningsavgift på 1000 kr samt en kredithanteringsavgift på 3500 kr. Varje månad dras även en aviavgift på 45 kr om du inte väljer att betala via autogiro. Vid det senare upplägget betalar man bara 15 kr i aviavgift varje månad.