Få koll på din privatekonomi med Zlantar

För den som vill få bättre koll på sin ekonomi finns det många bra och innovativa tjänster att använda sig av. Som vi varit inne på tidigare här på Allt om Spara så blomstrar den svenska fintech scenen. Faktum är att Sverige är det europeiska land som lyckats dra in mest pengar per capita när det gäller just fintech. För dig som inte är bekant med termen fintech så kan vi nämna att det är en förkortning av finansteknologi. Fintech bolag utvecklar alltså finansiella tjänster med hjälp av den senaste mjukvarutekniken. Ett fintech bolag vars tjänst vi blivit extra intresserade av är Zlantar of Sweden AB. Detta bolag ligger bakom den digitala tjänsten Zlantar som ska hjälpa svenskar att få bättre koll på sin ekonomi. Detta genom att samla avtal, konton, prenumerationer och abonnemang på ett och samma ställe.

Zlantar är långt ifrån den första tjänsten som ska hjälpa användare att få koll på sin privatekonomi. En annan stor aktör inom området är Tink som idag har över en halv miljon användare. Dessa siffror vittnar om att det finns en stor efterfrågan på tjänster som kan reda ut vardagsekonomin. Med Zlantars tjänst får användaren all data från bankkonton, kreditkort, avtal och prenumerationer sammanställt på en och samma plats. Detta ger en bra ekonomisk överblick där du kan bli mer medveten om hur du hanterar dina pengar. All information finns tillgänglig i en app som återfinns i App Store och Google Play. Tjänsten är idag helt kostnadsfri och inloggning sker via mobilt BankID.

Zlantar hjälper dig analysera ekonomin

Zlantar analyserar din ekonomi Genom att ladda ner Zlantars app och skapa en användare kan du snabbt få alla dina bankkonton och kreditkort samlade på ett och samma ställe. Istället för att logga in på varje enskild bank kan du alltså låta Zlantar göra jobbet åt dig. Du får sedan en helhetsbild över alla konton direkt i Zlantars app. Trafiken som skickas mellan banken, appen och Zlantars system är alltid krypterad. Därtill behandlar man alla personuppgifter enligt GDRP. På så sätt ska du kunna känna dig trygg med att dela din inloggning med Zlantar. Bolaget står även under tillsyn av Finansinspektionen och följer regelverket PSD2. Utöver sammanställningen av dina bankkonton och kreditkort kan du även enkelt se vad du spenderar pengar på. Detta då samtliga transaktioner på de inkluderade kontona automatiskt blir kategoriserade. På så sätt kommer du snabbt att kunna se vad du kan spara in på.

Som användare av Zlantars digitala tjänst får du även hjälp att analysera din ekonomi. Detta då appen går igenom dina avtal, mobilabonnemang och prenumerationer. När alla dina fasta utgifter finns integrerade i appen kommer du att få en indikation från Zlantar om du betalar mer eller mindre än de flesta andra. Du kan även jämföra dina avtal, abonnemang och prenumerationer med andra aktörer på marknaden. Zlantar samarbetar med olika leverantörer som du kommer att få avtalsförslag ifrån. Trots Zlantars samarbeten är jämförelsen alltid oberoende och helt transparent. Bland de produkter och avtal du kan jämföra i Zlantars app återfinns försäkringar, privatlån, bredband, kreditkort och sparkonton.

Testa en jämförelsetjänst

Håller koll på prisförändringar

Som använder av Zlantars tjänst kommer du även att få påminnelser när olika bindningstider eller avtal löper ut. På så sätt hinner du ta rätt beslut och abonnemang på tjänster du inte längre använder riskerar inte att bara fortlöpa. I och med att Zlantar även tillåter dig att jämföra priser på olika avtal och abonnemang så kan du byta leverantör när bindningstiden väl är över. Zlantar gör det även enkelt för dig att hålla koll på prisförändringar som du annars kanske bara får reda på genom att läsa de finstilta i alla fönsterkuvert du får hem.

Att Zlantars app har stor potential finns det inga tvivel om. Senaste beviset på detta är att Svea Ekonomi förra året gick in med 10 miljoner kronor i bolaget bakom appen. I och med investeringen kan man ana att Zlantar kommer fortsätta att lägga stort arbete på att vidareutveckla appen och göra den ännu bättre. Vi på Alltomspara.se ser fram emot utvecklingen och ser enbart positivt på att svenskar får nya redskap som gör det lättare att hålla koll på privatekonomin. Däremot bör man alltid vara försiktig när man ger tredjepartslösningar tillgång till sitt BankID. Utöver Zlantar så erbjuder även Minatjänster, Dreams, Tink och Veckopengen kostnadsfria appar som hjälper privatpersoner att får bättre koll på sin ekonomi.