Flygbolaget BRA lanserar BRA Mastercard

Det är inte helt ovanligt att resebolag erbjuder sina egna kreditkort. Främst är dessa kort vanliga i flygbranschen där resenärer har möjlighet att få bonusresor genom att samla poäng med kreditkortet. En känd aktör på marknaden är SAS som tillsammans med American Express erbjuder kreditkort som ger extra EuroBonus poäng. Men nu tar ett annat flygbolag upp kampen om resenärernas kortanvändande. Det handlar om det svenska flygbolaget BRA som nu lanserar BRA Mastercard. Kortet ges ut av BRAbank som ägs av bolaget Braganza AB som även är huvudägare i själva flygbolaget. I samband med lanseringen av BRA Mastercard bjuds alla nya kortinnehavare på en gratis tur- och returresa med flygbolaget. Det handlar om en inrikesresa som går till eller från Bromma. Kunden behöver bara betala på skatter och avgifter som är kopplade till resan.

Redan nu går det att ansöka om det nya kreditkortet från BRA. Flyger du mycket med BRA och tror att du skulle kunna dra nytta av kortet så kan du ansöka om det direkt på flygbolagets hemsida. Just nu bjuder BRA på första årsavgiften vilket är anledning nog att skaffa kortet. Därefter får man betala 150kr per år för att inneha kortet. Men då ska man veta att det tillkommer många förmåner. Åtminstone för de kortinnehavare som reser mycket med just BRA.

Samla BRA Vänner bonuspoäng med BRA Mastercard

BRA Mastercard Du som redan flyger frekvent med flygbolaget BRA är säkerligen redan bekant med bolagets lojalitetsprogram. Detta program går under namnet BRA Vänner och innebär att du samlar poäng när du reser med BRA. Är du inte medlem i programmet så kommer du automatiskt att bli det när du skaffar dig ett BRA Mastercard. Ett medlemskap är helt gratis och för den som pendlar med flygbolaget finns det många poäng att samla. Har du dessutom ett BRA Mastercard så kan du se fram emot att få 10 bonuspoäng för varje hundralapp du handlar för med kortet. Poängen kan du sedan boka flygbiljetter för. Men du kan även använda dina insamlade poäng för att få rabatt hos bolagets utvalda partners.

I samband med att du skaffar dig ett BRA Mastercard bjuds du alltså även på en tur och retur resa i Sverige. Notera dock att resan måste utgå eller sluta på Bromma. En annan fördel för dig som är resenär är att BRA inte tar ut någon kostnad för uttag som du gör utomlands. Detta till skillnad mot de flesta andra kortutgivare på marknaden. Du kan själv jämföra detta kreditkort med andra resekort som exempelvis SAS EuroBonus American Express Elite Card eller Norwegian-kortet.

Bra försäkringar kopplade till kortet

Få en flygresaMed ett BRA Mastercard kan du även känna dig trygg när du är ute och reser. Detta då kortet är kopplat till en rad olika försäkringar som är bra att ha när man är på resande fot. Bland annat ingår både en reseförsäkring och ett avbeställningsskydd. Du får därtill ett självriskskydd som gäller om du får en skada på din hyrbil när du är ute och kör utomlands. Utöver reseförsäkringarna är BRA Mastercard även kopplad till en internet- och allriskförsäkring. Därtill kan du använda ditt kreditkort i de flesta affärer världen över.

Det nya kreditkortet har inget fast kreditutrymme. Istället sätter BRAbank en rimlig kreditgräns efter dina ekonomiska förutsättningar. Bedömningen av din kreditvärdighet avgörs genom en sedvanlig kreditprövning. Du erbjuds alltid 45 dagars räntefri kredit och har således god tid att betala din skuld. Betalar du inte din faktura i tid så debiteras du en effektiv ränta på 20,8%. Du måste dock alltid betala av minst 3% av din totala skuld på kortet. BRA Mastercard är även kopplat till ett valutapåslag på 2% samt en uttagsavgift på 4%. Det sistnämnda gäller dock enbart på uttag som görs i Sverige.