HoistSpar lanserar egen app

Här på Alltomspara.se kan du ta del av allt som har med privatekonomi att göra. Men vi ska vara ärliga och säga att det vi brinner mest för är sparande. Därför blir vi extra glada när vi hör om nyheter från svenska sparinstitut. Den senaste nyheten är att sparinstitutet HoistSpar precis lanserat en egen app. Med denna app blir det betydligt enklare för kunder att hålla koll på sitt sparande. Appen går att laddas ner från App Store och Google Play och du loggar in på den med hjälp av ditt BankID. Med andra ord får du tillgång till ditt sparande var du än befinner dig. Är du inte bekant med HoistSpar sedan tidigare så kan det kanske vara intressant att veta att du hittar några av marknadens högsta sparräntor här. Dessutom omfattas dina pengar av den statliga insättningsgarantin vilket inte är en självklarhet när du sparar hos en inlåningsverksamhet.

Med den nya sparappen från HoistSpar får du alltid en överskådlig bild över ditt sparande var än du befinner dig. Med appen får du snabb tillgång till dina sparkonton samtidigt som du kan följa utvecklingen på dessa. Du kan även se ditt nuvarande saldo samt historiken för samtliga sparkonton. Därtill finns det möjlighet att göra överföringar mellan både interna och externa konton. Har du frågor om sparandet så hittar du svar på många frågor direkt i appen. Du kan även läsa meddelanden som HoistSpar skickat till dig.

Spara via mobilen med HoistSpar

HoistSpar har lanserat en sparapp Appen från HoistSpar är tillgänglig för dig som har en iPhone eller Android. För att få tillgång till appen behöver du alltså först ladda ner denna. Därefter loggar du smidigt in med ditt BankID och kan ta del av alla de tjänster som erbjuds. Är du ännu inte kund hos HoistSpar så kan du enkelt öppna ett sparkonto via bolagets hemsida. Du identifierar dig först med BankID eller annan e-legitimation och fullföljer ansökningsprocessen. Det enda krav HoistSpar på nya kunder är att du ska vara folkbokförd i Sverige samt ha fyllt 18 år. Genom att spara hos HoistSpar får du tillgång till en av marknadens bästa sparräntor.

Exakt hur hög sparränta du får beror på vilket konto du väljer. Gemensamt för samtliga konton är att det högsta möjliga sparbeloppet är 950 000kr. Pengarna du sätter in skyddas av insättningsgarantin vilket innebär att du får pengarna tillbaks om HoistSpar hamnar på obestånd. På HoistSpars hemsida kan du själv jämföra de olika sparalternativen för att se vilket sparkonto som passar dig och din ekonomi bäst. Ju längre du kan tänka dig att binda dina sparpengar hos HoistSpar desto högre ränta kommer du att erbjudas. Räntesatsen du erhåller är den som gäller för tiden då din första inbetalning kommer in till HoistSpar.

Upp till 2% sparränta hos HoistSpar

HoistSpar erbjuder för tillfället två sparprodukter fördelade på fyra olika sparkonton. Det handlar dels om sparformen flex som passar dig som inte vill låsa dina pengar. Med ett flexkonto har du möjlighet att göra fria uttag och ändå ta del av en konkurrenskraftig sparränta. Löptiden på sparkontot är rörlig och du erbjuds just nu en sparränta på 0,65%. Du kan därtill göra obegränsat med insättningar till ditt konto. Vill du se hur ditt sparande kan växa på ett sådant konto så har HoistSpar en bra funktion för detta på sin hemsida.

Du som kan tänka dig att binda dina pengar under en viss period har möjlighet att ta del av en ännu högre sparränta. På HoistSpar sparkonto fast kan du binda dina pengar i 12, 24 eller 36 månader. Du kommer då inte ha tillgång till dina pengar under bindningstiden. Du kan enbart göra en insättning och kapitaliseringen av räntan sker vid löptidens slut. Om det uppstår något oförutsett och du måste ha dina pengar så kan du göra ett uttag från ditt sparkonto fast mot en avgift på 1-2% av uttagsbeloppet. Den sparränta du får genom att binda dina pengar varierar och beror på hur lång löptid du har. Men du erbjuds just nu en sparränta på mellan 1,25-2,0%. Betydligt högre än vad bankerna erbjuder!