Många svenskar kvar i dyra kapitalförsäkringar

Trots att det i dag finns många bra alternativ för den som vill spara är det fortfarande många svenskar som väljer att stanna kvar i kapitalförsäkringar med dyra avgifter.

Dagens Industri har tagit del av en rapport från Avanza som visar att många svenskar sitter kvar med kapitalförsäkringar med dyra avgifter, trots att det finns andra billigare alternativ.

Enligt Avanzas beräkningar så betalar svenskarna 1,4 miljarder per år i avgifter för de 250 miljarder som svenskarna har sparat i kapitalförsäkringar.

Dels så beläggs inte alla kapitalförsäkringar med en årlig avgift samtidigt som den nya sparformen investeringssparkontot, som infördes i fjol, inte har någon sådan avgift och som liknar en kapitalförsäkring i mångt och mycket. Så det finns billigare och bra alternativ för den som i dag betalar en årlig avgift på sin kapitalförsäkring.

Har du en kapitalförsäkring så kan det vara en bra idé att kolla upp vad som gäller, om du betala en avgift och hur mycket. Även om det per år är en relativt nätt summa blir det på sikt mycket pengar samtidigt som ditt kapital växer år för år.