Sista dagen att deklarera

I dag är det sista dagen för dig som inte har deklarerat än. Om du deklarerar via en blankett måste den komma i väg senast i dag. För dig som e-deklarerar har du fram till midnatt på dig.

Kom ihåg att det är fördelaktigt att e-deklarera det går snabbt, är enklare, du har tillgång av diverse verktyg, belopp är ibland ifyllda men framförallt uppdaterade, du får dina pengar i början av juni och mycket annat.Så om du är ute i sista sekunden är e-tjänsterna det bästa alternativet för att minimera misstag och fel.

En viktig sak som du bör ha i bakhuvudet, efter att du har lämnat in deklarationen, är att du kan kontakt Skatteverket om du har angett fel uppgifter eller belopp. Det du har lämnat in är inte hugget i sten, utan du kan kontakta Skatteverket för att se till att dessa uppgifter ändras. Det är alltid bättre att du anmäler detta till Skatteverket än att de upptäcker detta själva. Om det nu skulle vara så att en ändring måste göras kommer din deklaration att granskas på nytt. Det betyder att du inte längre kan få pengarna i juni, även om du har e-deklarerat.

Om du ännu inte har deklarerat så kan du läsa mer i vår deklarationsguide om hur du går tillväga samt med nyttiga tips och råd.