Zmarta börjar med förmedling av bolån

Zmarta erbjuder sedan tidigare en väldigt populär tjänst för förmedling och jämförelse av lån. Tjänsten har främst gått ut på att konsumenter kan jämföra privatlån utan säkerhet. Därtill har man erbjudit jämförelse av både elavtal och försäkringar. Nu tar Zmarta nästa steg och lanserar låneförmedling av bolån. I ett pressmeddelande som gick ut tidigare i år meddelar man att man nu vill bidra till en ökad transparens på bolånemarknaden. Detta genom att erbjuda privatpersoner jämförelse av bolåneräntor, förmedling av bolån samt en överskådlig bild av hushållets boendeekonomi. Precis som man gör med de andra tjänsterna samarbetar man här med flertalet banker och långivare samtidigt som bara en kreditupplysning tas. Med den nya bolånetjänsten kan dessutom både personer med betalningsanmärkningar och individer utan fast anställning få en lägre bolåneränta.

Den nya tjänsten för jämförelse av bolån är under utveckling men finns redan nu att testa i Beta version på Zmartas hemsida. Låneförmedlingen är enbart tillgänglig för dig som redan äger en bostad då det är denna bostad som utgör själva säkerheten för lånet. Om du istället söker ett lånelöfte för ett hus eller en fastighet du ämnar att köpa så hänvisar vi dig istället till MittBolån. När det gäller Zmartas nya tjänst så är syftet att du ska kunna förbättra hela ekonomin kring ditt boende. För att Zmarta ska kunna hjälpa dig med detta behöver marknadsvärdet på din bostad vara högre än dina lån för bostaden. Är det detta så kan du med fördel besöka Zmarta och göra en ansökan.

Kostnadsfri tjänst som kan sänka din boränta

Hos Zmarta kan du göra en ansökan genom att logga in med ditt BankID. Genom att göra detta kan du förbättra dina bolånevillkor och sänka din boränta. Zmarta hjälper dig med att se över din boendeekonomi samt hitta de erbjudanden som passar just dig. Dessutom sköter man allt det administrativa kring att byta bank. Tjänsten är helt kostnadsfri och utgår ifrån just dina behov och preferenser. Du får dessutom följa din ansökan under hela processen och kan på så sätt hålla dig uppdaterad om hur dina villkor står sig.

Genom att använda dig av Zmartas nya bolånetjänst låter du företaget bevaka hur värdeutvecklingen ser ut för din bostad. Zmarta hämtar därtill ner dina bolån med ditt godkännande och kan således ge dig en förenklad bild av dina lån. Därefter jämför låneförmedlaren räntan på dina lån med de räntor som erbjuds av bankerna och långivarna som man samarbetar med. Du kan sedan i lugn och ro välja det låneerbjudande som passar dig bäst och som ger dig en lägre månadskostnad. Har du större låneutrymme än vad som nyttjas i dagsläget kan du använda resterande utrymme som ett privatlån. Du får då allt samlat hos samma långivare och kan enkelt komma ner i kostnader och få en tydlig överblick över dina lån.

Zmarta jämför lån, elavtal och försäkringar åt dig. Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet. Enbart en kreditupplysning tas!

Erbjudande från flera bolånebanker med endast en kreditupplysning

I samband med att du ansöker om en jämförelse av bolån hos Zmarta så kommer en kreditupplysning att tas på dig. Detta är obligatoriskt och görs för att bankerna och långivarna ska kunna bedöma din kreditvärdighet. Det är sedan utifrån denna upplysning tillsammans med de uppgifter du lämnat om dig själv och din bostad som ligger till grund för de låneerbjudanden som du sedan får. I de flesta fall sätts boräntan individuellt utefter din återbetalningsförmåga och värdet på din bostad. Fördelen med att använda sig av Zmarta är att alla låneinstitut får dela på en kreditupplysning. Detta till skillnad mot om du själv går till olika banker och kreditinstitut och ansöker om bolån.

Det finns många andra fördelar med att använda sig av Zmartas tjänst. Bland annat har även du med betalningsanmärkningar möjlighet att förhandla om ditt bolån här. Därtill behöver du inte heller vara fast anställd för att få möjlighet att låna. Istället bedömer bankerna och kreditinstituten din kreditvärdighet utifrån hela din ekonomiska situation. Zmarta samarbetar med några av Sveriges främsta banker och långivare och bland dessa återfinns Nordax Bank, Svea Ekonomi och BlueStep Bank. I skrivande stund finns tjänsten enbart i Beta men den fullständiga versionen av tjänsten kommer att lanseras inom kort. Det ser vi på Alltomspara.se fram emot med spänning!