SPP

SPP SPP ingår i den norska koncernen Storebrand som erbjuder lösningar för sparande och försäkringar. Koncernen är marknadsledande i Norden inom området och många svenskar har valt att teckna sina tjänstepensioner här. Fokuset för de investeringar som görs av SPP ligger på hållbarhet. SPP står för Sveriges Privatanställdas Pensionskassa som grundades av finansfamiljerna Söderberg och Wallenberg redan 1917. Under åren har det skett många förändringar i SPP och under 90-talet gick man bland annat ihop med Trygg Hansa. I samband med detta flyttades även koncernavdelningen AMF Pension ut ur bolaget. Samarbetet med Trygg Hansa blev dock inte långvarigt. Istället lade man mer fokus på SPP Fritt Val som då var ett dotterbolag till SPP. Detta visade sig vara ett framgångsrecept och det förvaltade kapitalet som fanns i detta dotterbolag växte från 5 miljarder till 90 miljarder. SPP Fritt Val var då det man idag kallar SPP Livförsäkring.

Under 2001 köper Handelsbanken upp SPP Livförsäkring och moderbolaget Sveriges Privatanställdas Pensionskassa döps om till Alecta. Istället är det SPP Livförsäkring som kommer att utgöra själva grunden för det som vi idag kallar SPP. 2007 går SPP ihop med Storebrand och åtta år senare slås SPP Livförsäkring och SPP Liv Fondförsäkring ihop och bildar istället SPP Pension och Försäkring AB.

SPP erbjuder förvaltning av tjänstepension oavsett kollektivavtal

SPP TjänstepensionOavsett vilket kollektivavtal som din arbetsgivare är ansluten till så har du möjlighet att utnyttja SPPs försäkringslösningar. Bolaget erbjuder fördelaktiga tjänstepensioner oberoende av vilket kollektivavtal du tillhör. SPP har bland annat sparande- och försäkringslösningar till dig med ITP 1, ITP 2, Alternativ ITP, Avtalspension SAF-LO och BTP1. Det finns även olika sparande alternativ beroende på hur stor risk du vill ta samt hur aktiv du själv vill vara i ditt sparande till tjänstepensionen. Med SPP i ryggen kan du känna dig trygg och bolaget har blivit utsett till Sveriges bästa fondförsäkringsbolag under två år i rad. Man har ett attraktivt fondutbud där fokus ligger på hållbarhet vilket är sjysst både för dig och din omvärld.

Hos SPP kan du även påbörja ett eget pensionssparande via en kapitalförsäkring kallad PLUSkapital. Denna försäkring öppnar du helt kostnadsfritt på SPPs hemsida. I försäkringen kan du själv välja och byta fonder utan att detta behöver redovisas i deklarationen. Du väljer även förmånstagare till försäkringen vid eventuellt dödsfall. Vidare kan du själv portionera ut utbetalningarna över tid på ett sätt som passar just dig. Du kan även spara i PLUSpension som är en privat pensionsförsäkring bestående av pengar som du redan sparat in.

Flytta din pension till SPP

Flytta pension till SPP Om du haft flera olika arbetsgivare så har du med största sannolikhet även din tjänstepension hos olika pensionsförvaltare. Då kan det vara en bra idé att samla pensionen på ett och samma ställe. Genom att lämna en fullmakt och kontaktuppgifter till SPP slipper du göra jobbet själv. Istället hjälper SPP till med flytten av din tjänstepension till dom. Detta genom att samla in all information om dina pensioner och gå igenom sparandet åt dig. Visar det sig att bolaget kan erbjuda bättre villkor så flyttas sparandet till SPP. Du har såklart även möjlighet att flytta din privata pension till SPP om du tycker att bolaget är förenligt med de krav och förväntningar du har.

Anledningen till varför många väljer att flytta sitt pensionssparande till SPP är på grund av de låga avgifterna. Med ett långsiktigt sparande kan en lägre avgift göra stora skillnad på totalen. Därtill kan du spara med gott samvete då SPP investerar ansvarsfullt med fokus på hållbarhet. Detta utan att du behöver betala någonting extra. Slutligen är de som arbetar hos SPP specialister på pension och kan skapa en optimal pensionsplan efter dina förutsättningar och förväntningar.

Pensionssparande hos Avanza

Kontakta SPP

Kundtjänst SPPDu som redan har ditt pensionssparande hos SPP kan alltid få åtkomst till information via dina sidor. Inloggning sker enkelt med hjälp av ditt BankID. Du kan även få hjälp av kundservice genom att besöka den hjälpsida som finns på bolagets hemsida. Där redovisar man bland annat svaren på de frågor som vanligtvis kommer in till SPP. Du kan även se en film där man beskriver hur du använder dina sidor. Behöver du tala med en rådgivare eller vill flytta din tjänstepension till SPP så kan du kontakta kundservice på 0771- 533 533. Du kan även ställa en fråga i frågeforumet hos SPP. Kundtjänsten är på plats alla helgfria vardagar mellan 8:30 och 16:30. Dessvärre går man inte ut med någon mailadress men det finns ett formulär som kan användas på bolagets hemsida. Behöver du skicka ett brev till SPP så gör du detta till SPP, 105 39 Stockholm.

Information som skickas från SPP kommer hem till din brevlåda. Det kan handla om information om kommande utbetalning av pension eller årsbesked. Har du en digital brevlåda från exempelvis Min myndighetspost eller Kivra så skickas breven från SPP dit istället. En digital brevlåda eller en e-brevlåda är ett säkert och smidigt sätt att ta emot myndighetspost från bland annat SPP. På så sätt får du alla dina försäkringsbesked och årsbesked samlade på en och samma plats.