Samla dina lån och få en ränta

De flesta känner nog igen begreppet samla dina lån till ett genom tvprogrammet Lyxfällan, som under ett par säsonger har påvisat vikten av att ha kontroll över sin privata ekonomi. Generellt verkar det som att lösningen på privatekonomiska problem alltid är att samla dina lån vilket givetvis inte är hela sanningen. Däremot kan det faktiskt vara väldigt sparsamt att just samla dina lån till ett och samma. Flera olika banker idag erbjuder just den här möjligheten för att räntekostnaden skall gå ner.

Kostnader skenar lätt

Det är lätt hänt att det som från början endast var tänkt som ett enkelt lån för att köpa en bil kan växa och bli en ny tv, en ny cykel och sen den där solresan som ni så länge sett fram emot att göra. Helt plötsligt kan familjen vara belamrad av räkningar som kommer varje månad med räntekrav och amorteringar som måste göras. Kreditkortet har gått varmt och kostnaderna för räntorna bara ökar. Det är inte bara jobbigt att kostnaderna skenar utan det kan också vara svårt att hålla koll på alla fakturor som anländer och det är enkelt att missa en betalning. Någonting som givetvis inte är att föredra då det kan innebära att du åker på betalningsanmärkningar som gör att du kan få ekonomiska problem i framtiden.

Minska din månadskostnad

Att samla sina lån är en mycket bra lösning och har blivit ett försäljningsargument för de olika bankerna runt om i landet. Genom att erbjuda ett hopslag av befintliga lån till ett och samma lån med en ränta som gäller för en summa. På så vis går garanterat den totala kostnaden ner för det som från början var flera lån, samtidigt som administrationen blir betydligt enklare.  Ett hopslag av flera olika lån kan ge en månadskostnad som är tusentals kronor billigare vilket är ett mycket starkt argument till varför familjer som har flera olika dyra lån registrerade borde se över sin ekonomi och kontrollera om en samling av lån skulle bli en bra lösning.

Banker som erbjuder samlade lån med en ränta

På Allt om Spara finns flera olika banker och institut som erbjuder tjänsten att samla dina lån. Hos följande banker och institut kan du samla dina lån till ett och samma för att sänka din månadskostnad avsevärt;

SevenDay
Credit Service
Lendo
Forex Bank
IKANO bank
Nordea
Danske Bank