Ancoria Insurance

Ancoria Insurance Ancoria Insurance är ett Cypriotiskt försäkringsbolag som verkar på den svenska marknaden och erbjuder mängder med olika sparprodukter. Bolaget grundades redan 1987 av inga mindre än Roger Akelius och Sievert Larsson. Ancoria Insurance hette då Alpha Insurance och verksamheten sträckte sig mellan alltifrån försäkringar till fastigheter. Många år senare delade dock ägarna upp verksamheterna och Akelius Group har inte längre nånting med Ancoria Insurance att göra.

I och med att företaget har sitt säte på Cypern så kan man erbjuda sparande i kapital- och pensionsförsäkringar som är väldigt fördelaktiga när det kommer till beskattning. Därtill får kunder möjlighet att handla unika fonder som generellt sätt inte är så vanliga i Sverige. Däremot omfattas inte insatta medel av den statliga insättningsgarantin vilket man får se som väldigt negativt. Men enligt EUs solvenskrav är ditt sparade kapital alltid separerat från Ancorias egna tillgångar. Dina sparpengar kan alltså aldrig tas i anspråk för bolagets egna åtaganden. På så vis är ditt sparande säkrat fullt ut trots att bolaget står utanför den statliga insättningsgarantin.

Spara i kapitalförsäkringar hos Ancoria Insurance

Ancorias sparprodukter Hos Ancoria Insurance finns en uppsjö av olika sparprodukter och bäst är nästan att du själv besöker företags hemsida och tar dig en titt. Det handlar främst om kapital- och pensionsförsäkringar som är skattemässigt förmånliga då du här enbart betalar en mindre avkastningsskatt. Dessutom är en kapitalförsäkring i ett utländskt försäkringsbolag många gånger mer gynnsam än det som erbjuds av Sverigebaserade företag. När du börjar spara i en kapitalförsäkring hos Ancoria Insurance så väljer du själv förmånstagare. Med andra ord kan du själv påverka vem som får dina sparade pengar om du skulle avlida. Genom ett återbetalningsskydd som ingår i försäkringen får dina förmånstagare 101% av ditt sparade kapital vid eventuell bortgång.

Det kapital som du placerar i försäkringen kommer främst att investeras i globala fonder. Exakt hur investeringsstrategin ser ut beror lite på vad du har för mål med ditt sparande. Du kan välja mellan en tidshorisont på mellan ett och fem år. Väljer du det sistnämnda så kommer ditt investerade kapital att sättas i produkter med hög risk. Detta till skillnad från dig med kortsiktiga mål. Är du osäker på vilka mål du har och vilken strategi som ska tillämpas så kan du boka en telefonkonsultation med försäkringsexperterna på Ancoria Insurance.

Andra populära sparalternativ
0.40% - 1.00%
0.50% - 0.50%
0.70% - 0.70%

Ansök om att bli kund hos Ancoria Insurance

Både privatpersoner och företag har möjlighet att bli kunder hos Ancoria Insurance. För att bli kund hos bolaget behöver du först fylla i ett formulär på Ancorias hemsida. Här anger du dina personliga uppgifter samt läser igenom de avtal som är kopplade till försäkringen. Vill du senare öppna en kapitalförsäkring så behöver du fylla i ytterligare ett formulär. I detta formulär anger du uppgifter om försäkringstagare men även om försäkrad person. Innan du öppnar en försäkring rekommenderar vi dig att se över de avgifter som är kopplade till en kapitalförsäkring hos Ancoria Insurance. På Ancorias hemsida kan du se en komplett prislista och du kommer snart inse att det är långt ifrån gratis att spara här. Bland annat kommer du att behöva betala årsavgift och fondförvaltningsavgift.

Om du trots de höga avgifterna är intresserad av att spara hos Ancoria Insurance så kommer din försäkring att öppnas så fort du är klar med ansökningsprocessen. Du som tänkt spara en större summa pengar har möjlighet att få förmåner genom att bli guld- eller diamantkund. För att bli guldkund krävs det att du har minst 500 000kr sparat. När det gäller diamantkunder så har dessa minst 5000 000jr insatta hos Ancoria Insurance.

Ancoria Insurance erbjuder ett brett utbud av fonder

Det finns ett väldigt stort fondutbud hos Ancoria Insurance och samtliga fonder listas på företagets hemsida. Här kommer du att hitta en lämplig fond oavsett vilken bransch eller vilken specifik region du tittar på. Vill du inte låta en förvaltare välja fonder åt dig så kan du själv skapa din egen fondportfölj utifrån de fonder som erbjuds hos Ancoria. Om du väljer det senare så bör du se till att sprida risken och inte investera för stort belopp i en enskild fond.

Hos Ancoria kan du välja mellan alltifrån blandfonder, räntefonder, aktiefonder, branschfonder, strukturella produkter, penningmarknadsfonder och räntekonton. Du kan dessutom byta mellan fonder samma dag. Ha dock i beaktning att en avgift tas ut varje gång du gör ett fondbyte. Du sköter själv dina fondbyten via tjänsten OnLine. Har du frågor kring Ancorias produkter eller ditt konto så kan du med fördel ta kontakt med företagets kundtjänst direkt på hemsidan.