AppSpar (fd. KronSpar)

AppSpar (tidigare KronSpar)

AppSpar är en svenskt inlåningsverksamhet som tidigare gick under namnet KronSpar. AppSpar finns registrerat hos Finansinspektionen och är därmed en aktör som följer rådande regler och lagar kring inlåningsverksamheter. Däremot omfattas inte verksamhetens konton av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär som du kanske vet att du riskerar att förlora samtliga insatta medel om AppSpar skulle komma på obestånd.

För dig som är ute efter ett enkelt sparande med hög avkastning kan AppSpar vara ett lämpligt alternativ. Här erbjuds du betydligt högre sparränta än hos bankerna samtidigt som du inte behöver betala några avgifter. Däremot fungerar AppSpar bara som ett komplement till din vanliga bank. Detta då du inte erbjuds några alternativ för lönekonto, transaktionskonto eller lån här. Men tusentals svenskar sparar redan till hög ränta hos AppSpar så varför inte påbörja ett sparande du också?

Testa Fondroboten Lysa

AppSpar erbjuder hög ränta utan avgifter

Vill du testa på att spara pengar hos AppSpar så finns det tre olika sparkonton att välja mellan. Samtliga konton är helt avgiftsfria och erbjuder dig högre ränta en storbankerna. Detta är möjligt då bankerna har mycket högre kostnader än AppSpar. Samtidigt har den sistnämnda en digital plattform med betydligt lägre driftkostnad än vad priset är för att bedriva en bank. Samtidigt vill bankernas ägare ha stor avkastning. Något som inte AppSpar är i lika stort behov av.

Det är enbart på ett av AppSpars sparkonton som du har möjlighet att göra fria uttag. Det handlar då om "Sparkonto med fria uttag". Detta konto har ingen bindningstid och räntan ligger för närvarande på 1,00%. Lägsta belopp du kan sätta in på sparkontot är 10 000kr och detta gäller samtliga konton hos AppSpar.

Vill du istället åt den lite högre räntan så bör du öppna ett räntekonto 6-månader eller fasträntekonto 12-månader. Det förstnämnda kontot har en löpande bindningstid om sex månader och ger dig 2,50% i sparränta. Ser du istället till att binda dina sparpengar i ett helt år så erbjuds du just nu 2,75% i ränta.

Öppna sparkonto hos AppSpar

Om du läst igenom informationen på AppSpars hemsida så är du med största sannolikhet redo att öppna ett sparkonto. Detta gör du snabbt och enkelt direkt på hemsidan. Se bara till att ha ditt BankID i närheten och att du uppfyller kraven som ställs på kunder hos AppSpar. Detta innebär att du måste vara myndig samt ha ett svenskt personnummer. Därtill krävs det att du har ett bankkonto i en annan svensk bank samt någon typ av BankID. Har du detta så kan du direkt klicka på knappen Skapa Konto på hemsidan.

Du börjar ansökningsprocessen genom att identifiera dig med ditt BankID. När du gjort detta behöver du bara svara på några enkla frågor samt fylla i dina kontaktuppgifter. Sedan får du själv välja vilket konto du vill ha. När du väl valt konto för ditt sparande är du redo att göra din första insättning. Precis som andra populära inlåningsverksamheter så som ViaSpar så sätter du här in pengar via bankgiro. Pengarna du sätter in till AppSpar kommer att synas på ditt konto inom tre bankdagar.

Det här används dina sparpengar till

Eftersom AppSpar är en inlåningsverksamhet så används dina sparpengar i bolagets verksamhet. När det gäller fallet med AppSpar så används dina insatta medel till finansiering av bolagets fastighetsverksamhet. Verksamheten bedrivs i AppSpars systerbolag APP Fastigheter AB. Med andra ord kan man säga att dina sparpengar arbetar medan du kan ta det lugnt och njuta av en hög avkastning. Dock ska man alltid vara försiktig när man sparar pengar i inlåningsverksamheter. Detta på grund av avsaknaden av skyddet från den statliga insättningsgarantin. Det är med andra ord inte ett helt riskfritt sparande. Därför ger vi dig rekommendationen att alltid kolla upp det verksamheter som ingår i inlåningskoncernen. Personerna bakom AppSpar har dock aldrig varit inblandade i någon konkurs eller andra oegentligheter.