PayEx Spara

PayEx Spara PayEx grundades redan 1972 men då under varumärket Faktab. Drygt 30 år senare strukturerades verksamheten om och bytte namn till PayEx. Bolaget ägs av Swedbank och erbjuder idag olika typer av betalningslösningar, faktureringstjänster och finansieringstjänster. PayEx är en av Nordens främsta experter på det dom gör. Bolaget vänder sig främst till företagare men man har även ett annat varumärke vid namn PayEx Spara där privatpersoner kan ta del av tjänster för bland annat lån och spar.

PayEx Spara erbjuder dig som privatperson ett tryggt och förmånligt sätt att spara. Det är extra tryggt att veta att de medel du sätter in hos bolaget omfattas av insättningsgarantin. Därmed kan du få upp till 950 000kr tillbaks vid en eventuell konkurs. PayEx Sverige som är själva moderbolaget står under tillsyn av Finansinspektionen. Med andra ord kan du vara säker på att bolaget når upp till de krav som ställs på bolag med tillstånd att hålla sparkonton.

Frihet, Trygg och Framtid - Tre sparkonton från PayEx Spara

Sparkonton hos PayEx Spara För närvarande erbjuder PayEx Spara sina kunder att välja mellan tre olika sparkonton. Dessa går under namnen PayEx Spara Frihet, PayEx Spara Trygg och PayEx Spara Framtid. Vilket konto just du bör spara i beror helt på vad du har för förväntningar och förutsättningar. Gemensamt för samtliga konton är dock att du som mest kan sätta över 900 000kr. Notera att PayEx Spara inte är en inlåningsverksamhet vilket gör att du inte kan förvänta dig speciellt hög ränta i förhållande till vad bankerna erbjuder.

Frihet

Du som uppskattar flexibilitet framför hög ränta bör kika närmre på sparkontot Frihet. Här har du tillgång till fria insättningar och uttag samtidigt som räntan växer ju mer du sparar. Med Frihet sparar du i en helt obunden sparprodukt där räntan kapitaliseras en gång per år.

Trygg

Letar du efter ett mellanting så kan vi rekommendera kontot Trygg. Detta konto erbjuder i regel högre ränta än Frihet men enbart om du inte gör några uttag på 60 eller 90 dagar. Du som inte är i behov av dina sparpengar inom närmsta framtid kan med fördel välja detta konto för att få upp räntan. Behöver du göra ett uttag från detta konto måste du meddela PayEx Spara i förväg när dessa ska ske. Räntan är rörlig och följer det allmänna ränteläget.

Framtid

Det sista alternativet för dig som är intresserad av en sparprodukt från PayEx Spara är kontot Framtid. Detta konto passar dig som är ute efter ett långsiktigt sparande. Här binder du dina sparpengar på ett eller två år och kan därmed också förvänta dig en högre ränta. Räntan på detta konto är fast och betalas ut när bindningstiden är slut. Du kan därmed inte heller göra några uttag under bindningstiden. Inte heller några nya insättningar kan göras när den så kallade öppningsperioden är över.

I skrivande stund (2019-02-12) råder vi inte dig att spara hos PayEx Spara. Detta då samtliga sparräntor hos bolaget är satta till 0% på grund av rådande ränteläge.

Andra sparinstitut
5.50% - 6.10%
5.50% - 9.50%
0.35% - 2.25%

Så öppnar du ett konto hos PayEx Spara

För att öppna ett sparkonto hos PayEx Spara behöver du bara besöka bolagets hemsida. Där klickar du på Öppna konto och i samband med detta får du verifiera dig med en e-legitimation. Du måste ha ett mobilt BankID eller ett vanligt BankID för att kunna öppna ett konto. När detta är gjort får du uppge några uppgifter och därefter även ange vilket uttagskonto du vill koppla till ditt sparkonto. När du sedan ska föra över pengar till sparkontot så gör du detta via bankgiro. Det tar i regel 1-3 bankdagar innan du ser pengarna hos PayEx Spara.

Du som vill bli kund hos bolaget måste ha fyllt arton år och vara folkbokförd i Sverige. Du måste även ha ett svenskt personnummer samt ha ett transaktionskonto i en annan svensk bank.

Övriga tjänster hos PayEx

PayEx är en enorm koncern och har inte mindre än femhundra medarbetare runtom i Norden. Främst sysslar man med betalningar och transaktioner och man erbjuder flexibla betallösningar för både fysiska butiker och e-handel. Därtill erbjuder man tjänster för bland annat inkasso, faktura- och reskontrahantering samt finansiering. Detta innebär att man erbjuder en komplett finansiell lösning för dig som sysslar med någon form av handel. Detta så att du kan fokusera på att öka din försäljning och driva din verksamhet vidare.