Lånekoll (Consector)

Lånekoll Lånekoll är en låneförmedlare på nätet som grundades 2014. Med Lånekolls tjänst har du möjlighet att jämföra lån från upp till 30 olika banker. Något som skiljer Lånekoll från många andra låneförmedlare online är att man även erbjuder förmedling av bolån. Således kan du alltså med hjälp av denna låneförmedlare sänka räntan på dina bolån. Man erbjuder personlig rådgivning oavsett om du är ute efter att omförhandla dina bolån, ta ett privatlån utan säkerhet eller skaffa ett kreditkort. Tjänsten är helt kostnadsfri och du binder dig inte till något så länge du inte signerar ett låneavtal.

Du kan alltid känna dig trygg och säker när du använder dig av Lånekolls tjänster. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att förmedla konsumentkrediter. Därmed står man också under tillsyn av Finansinspektionen vilket innebär att man följer de regler som finns kring förmedling av krediter. Bolaget är privatägt och grundat av entreprenörer med stor erfarenhet från bank- och finansbranschen.

Besök Lånekoll

Jämför bolån och privatlån hos Lånekoll

Lånekoll samarbetar med 30 banker och bland dessa återfinns Collector Bank, Nordnet och Marginalen Bank. Du kan använda Lånekolls tjänst för att jämföra bolån, privatlån, kreditkort och billån från dessa långivare. Många använder även tjänsten för att samla sina befintliga lån och krediter. Genom att göra detta kan man försäkra sig om att man får den lägsta möjliga räntan. Dessutom är det fördelaktigt då du slipper betala avgifter på flera olika lån. Därtill får du allt samlat på en och samma låneavi och kan få en bättre översikt över dina skulder. I skrivande stund erbjuder Lånekolls samarbetspartner en ränta på privatlån från 2,90%. Räntan på bolånet går ända ner till 1,09% (2019-02-28). Man ska dock vara medveten om att räntan sätts individuellt vilket innebär att räntan för just dig kan bli betydligt högre. Den individuella räntesättningen innebär att bankerna utgår från din kreditvärdighet när de bestämmer räntan på lånet.

En fördel med att jämföra lån hos Lånekoll är att det enbart tas en kreditupplysning. Denna kreditupplysning inhämtas från UC och Lånekolls samarbetspartners får sedan dela på denna. Du riskerar alltså inte att få en massa förfrågningar på dig vilket du hade fått om du själv gått till flera olika banker och ansökt om lån.

Representativt exempel: Annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,90 % - 29,33 % (eff ränta 2.94 - 30 %).

Använd dig av Lånekolls låneförmedling

För att komma igång och börja jämföra lån från olika banker behöver du bara gå till Lånekolls hemsida. Där kan du enkelt välja vad det är för lån du vill jämföra. Det finns även en jämförelsetjänst för kreditkort om detta är mer relevant för dig. Vill du istället jämföra privatlån utan säkerhet så hänvisar vi dig till Lånemäklaren. Vill du samla dina lån eller omförhandla lån som du redan har så finns det en specifik tjänst för detta. För att påbörja en jämförelse behöver du först ange hur mycket du vill låna. Vid privatlån så kan du välja en summa på mellan 10 000kr och 600 000kr. När det gäller bolån så kan du låna upp till 85% av bostadens värde.

I ansökan hos Lånekoll får du även ange hur lång löptid du vill ha på lånen samt vad syftet med lånet är. Därefter får du fylla i personnummer, telefonnummer och email. På skärmen kommer du nu att kunna se en exempelkostnad på hur mycket du kommer få betala för ditt lån varje månad. Denna uträkning är dock baserad på en snittränta och speglar inte den exakta summa du kommer att få betala. När du har godkänt Lånekolls villkor kan du gå vidare med din ansökan. Du kommer då att få ange information om din ekonomi, anställning och boende. Därefter tar Lånekoll en kreditupplysning på dig.

Låneerbjudanden från flera olika banker

Matchar uppgifterna i UC:n de uppgifter du lämnat i din ansökan så görs en kreditbedömning. Denna bedömning görs av samtliga banker som Lånekoll samarbetar med. De banker och långivare som anser att du har den kreditvärdighet och återbetalningsförmåga som krävs för att låna kommer att ge dig ett låneerbjudande. I detta erbjudande får du se vilken ränta respektive bank erbjuder dig. Många av erbjudandena kommer in på några minuter men det kan dröja upp till 24 timmar innan samtliga banker återkommer. Det kan därför vara en bra idé att ha lite is i magen så att du inte går miste om ett bra erbjudande. Det är sedan upp till dig att besluta om du vill gå vidare med något av de erbjudanden du har fått.

I det fall du väljer att gå vidare kommer du att få acceptera erbjudandet och därefter signera ett skuldebrev. Efter att banken eller långivaren mottagit ditt signerade skuldebrev kommer det att ta mellan 3-5 dagar innan pengarna betalas ut till ditt konto. Kom ihåg att du inte är bunden att acceptera något av de erbjudanden du fått.

Lånekolls grundkrav för låntagare

Consectors krav Det är de banker och långivare som Lånekoll samarbetar med som bedömer om du är en lämplig låntagare eller ej. Därmed har Lånekoll inget att göra med om din ansökan blir avslagen eller ej. Däremot har man vissa grundkrav som ställs på dig som använder dig av tjänsten. Du måste ha fyllt minst 18 år samt ha en årsinkomst på 110 000kr eller mer. Därtill måste du ha varit folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst ett år tillbaks. Du får inte heller ha några skulder hos Kronofogden och måste varit skuldfri de senaste halvåret.

Trots att du uppfyller alla dessa krav kan du alltså ändå få avslag. Detta då det är Lånekolls samarbetspartner som i slutändan gör bedömningen om du ska beviljas ett lån eller inte. Kraven som de olika bankerna har varierar och man kan även ha olika villkor beroende på vad det är för typ av lån du ansöker om.

Har du några frågor om Lånekoll eller vill få vägledning i hur tjänsten fungerar så kan du alltid ta kontakt med kundtjänst. Smidigast då är att använda den chatt som finns på hemsidan där du direkt kan få svar på dina frågor. Lånekolls kundtjänst har öppet mellan 9-18 måndag till torsdag och mellan 9-17 på fredagar.