Risicum

Risicum är ett svenskt aktiebolag som ägs av Risicum Capital AB. Bolaget grundades 2015 men det var först tre år senare som man började förmedla lån till svenska kunder. Lånen som förmedlas hos Risicum är främst smslån och andra högkostnadskrediter. För att du som kund ska känna dig trygg med att låna hos Risicum kan det vara bra att känna till att de är medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening. Detta är en branschförening som verkar för en kreditmarknad som är sund och seriös. Därtill arbetar man för att kreditmarknadsföretag alltid ska visa transparens med tydliga regler och villkor. Risicum vänder sig till dig som har svårt att låna hos traditionella banker och låneinstitut. Här erbjuder man flexibla finansiella lösningar för dig som behöver pengar och inte kan vända på långa handläggningstider.

Hos Risicum kan du ta snabblån och lån utan UC på mellan 3000kr och 50 000kr. Något som gör att Risicum sticker ut bland snabblåneföretagen är att man även behandlar ansökningar under helger. Därmed spelar det ingen roll när i veckan du är i behov av pengar. Hos Risicum kan du alltid hitta ett flexibelt lån till rimliga priser.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Flexibla lån utan UC hos Risicum

Hos Risicum kan du låna upp till 50 000kr alla dagar i veckan. Utöver smslån så erbjuder man även flexibel kredit där du som kund enbart utnyttjar den kredit du är i behov av. Man är en av Sveriges största långivare när det gäller konsumentkrediter och du kan alltid känna dig trygg och säker när du lånar. Något som gör att just detta kreditmarknadsbolag sticker ut är att man erbjuder flexibel återbetalning. Detta innebär att du som kund kan bestämma själv hur mycket du vill betala tillbaks varje månad. Det enda kravet man har är att du betalar tillbaks minst 1000kr i månaden. Lånar du mer än 10 000kr så är kravet på återbetalning 10% av ditt nyttjade kreditbelopp. Men du kan vara säker på att aldrig behöva betala av  mer än 2500kr per månad.

Man behandlar ansökningar och sköter utbetalningar även på helger vilket gör att du aldrig behöver vänta länge på pengarna. Dessutom tar Risicum ingen UC. Således riskerar du inte att samla på dig en massa onödiga förfrågningar. Istället använder sig bolaget av Bisnode när de hämtar in kreditupplysningar. Detta innebär att enbart andra kreditinstitut som använder sig av Bisnode kan se din låneförfrågan till Risicum. Fördelen med detta är att ingen registrering i UC sker samt att bankerna inte kan se att du ansökt om smslån hos Risicum.

Representativt exempel: Löpande kontokredit med flexibel återbetalning. Lägsta månadsbelopp: 1000 kr (amortering inkl. ränta och avgifter). Kontoavgift: 49 kr/månad. Uppläggningsavgift: 390 kr. Årsränta: 35% (2,92% per månad). Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 40 000 kr i 37 månader. Totalt att återbetala 61 106,78 kr (ifall kunden betalar minimibeloppet varje månad). Effektiv årsränta: 46,49%

Ansök om lån hos Risicum

Vill du låna utan UC hos Risicum så kan du göra det direkt och få pengarna utbetalda samma dag. På bolagets hemsida kan du snabbt och enkelt välja vilket belopp du vill ansöka om. Därefter påbörjas ansökningsprocessen och du börjar med att skriva in din mailadress och ange ditt mobilnummer. Därefter får du identifiera dig med ditt BankID och komplettera med de uppgifter som Risicum behöver få in. När detta är gjort tas en kreditupplysning från Bisnode. Detta för att Risicum måste kunna bedöma din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Om du beviljas ett lån kommer du bara behöva acceptera villkoren innan låneprocessen är klar.

När du ansöker om smslån hos Risicum så får du direkt besked på skärmen huruvida du blivit preliminärt godkänd eller nekad. De låneansökningar som preliminärt godkänns börjar bearbetas av teamet direkt. Du som har Nordea eller Handelsbanken kommer direkt efter godkännande att få dina pengar utbetalda. Har du en annan bank betalas lånet ut senare under dagen alternativt klockan 13:00 dagen efter.

Har du redan en kredit hos Risicum så kan du göra uttag från denna genom att följa instruktionerna på bolagets hemsida. Krediten finns sedan tillgänglig under dina sidor.

Krav och villkor för att få låna

Risicum har en policy som innebär att man enbart erbjuder lån till de personer som anses klara av att betala tillbaka dessa. Med andra ord har bolaget något högre moral än många andra bolag i branschen som erbjuder snabba krediter. Därför har man vissa krav på de som får låna pengar. Dessa är att personen som lånar måste vara minst 20 år gammal. Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige och ha varit detta sedan minst två år tillbaka. Nackdelen med Risicum är att personer som har betalningsmärkningar inte kan ansöka om ett lån här. Detta till skillnad mot andra bolag som exempelvis ViaConto som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Även långivaren Euroloan erbjuder en så kallad onlinekredit till personer med betalningsanmärkning.

Utöver nämnda krav och villkor gör Risicum en individuell kreditprövning. Det är bland annat denna prövning som avgör hur stor kreditgräns du kan få hos bolaget. Trots att du uppfyller kraven för att låna hos Risicum så rekommenderar vi att du tänker igenom ditt beslut noga innan du skickar in din ansökan. Var säker på att du har möjlighet att betala tillbaks de pengar du ämnar att låna.

Kostnader knutna till Risicums lån

Hos Risicum är man transparenta med de kostnader som tillkommer de olika lånen. Man arbetar alltså inte med några dolda avgifter utan du har alltid möjlighet att se den effektiva ränta på respektive lån. Effektiv ränta innebär ränta plus alla andra kostnader som är knutna till lånet. Exempelvis uppläggningsavgiften på 390kr är inräknad i den effektiva räntan. Även den kontoavgift som Risicum tar ut på 49kr i månaden. Har du ett kreditkonto hos bolaget så betalar du bara ränta på den kredit du utnyttjat. Du väljer alltid själv hur mycket du vill delbetala så länge summan uppgår till minsta tillåtna belopp. Detta belopp är alltså 1000kr i månaden alternativt 10% av den nyttjade krediten. Desto snabbare du väljer att betala desto mindre ränta kommer du också betala.