Betala med Google Pay & Visa

Nu kan svenska Visa-användare med konto hos Nordea, Länsförsäkringar Bank och Sodexo betala med Google Pay i butiken. Den 30 oktober blev tjänsten tillgänglig och med hjälp av Visas tokenlösningar kan du som kund betala snabbt och säkert utan att dina kort- eller kontouppgifter delas.

En undersökning gjord av Digital Payment studios visar att cirka 86% av svenskarna i dagsläget använder sina mobiler för att utföra betalningar och nyttja olika former av banktjänster. Att betala via mobilen är ett säkert alternativ till kortbetalning och varje köp skyddas med flera lager av säkerhet. Bland annat skapas en unik digital kod, så kallad token, som ersätter kundens kortuppgifter.

– Med Google Pay utökar vi möjligheterna för svenska Visa-kunder att använda mobilen för smidiga, snabba och säkra betalningar, oavsett om det gäller kontaktlösa betalningar i butik eller betalning i appar, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa.

Google Pay

Med Google Pay kan du betala via Google på flera olika sätt. Du kan göra inköp i butik, handla i appar och på webbplatser etc. Google Pay funkar utmärkt i de butiker som accepterar kontaktlösa betalningar. Dina uppgifter förblir skyddade då ett virtuellt kontonummer istället representera dina kortuppgifter. Du kan med andra ord smidigt hantera dina inköp utan att gräva fram kortet ur plånboken och dra ditt kort eller knappa in dina uppgifter varje gång du vill göra ett inköp. Google Pay kan användas med Androidtelefoner.

– Från och med idag (30/10) kan svenskarna koppla ihop sitt Visa-kort med Google Pay och enkelt betala butik och i appar, i Sverige och runtom i världen i, säger Florence Diss, Head of EMEA Commerce Partnerships, Google.

/visa/

Källa:VISA