Förmånligt sommarpris på villaförsäkring

Nu är sommaren äntligen här och vi är många som njuter av den gassande solen och de ljusa kvällarna. Vad färre kanske tänker på är att det somriga klimatet kan påverka din tomt och ditt hus. Sommaren medför utöver hetta även starka vindar och rikliga regnskurar. Under dessa perioder kan det vara bra att se över det skydd man har för sitt hus. Oavsett hur ditt boende ser ut så har du med största sannolikhet en hemförsäkring. En hemförsäkring är inget man måste ha enligt lag. Däremot är det faktiskt många bostadsbolag som idag utan lagstöd kräver att hyresgäster tecknar en hemförsäkring. Om du istället äger ditt boende så har du med största sannolikhet en villaförsäkring eller en bostadsrättsförsäkring. En villaförsäkring ger dig som husägare ett kompletterande skydd till din hemförsäkring. Försäkringen täcker bland annat skador som sker på din tomt, din altan och husets fasad. Har du ännu ingen villaförsäkring så kan du nu teckna en hos Folksam till ett extra förmånligt sommarpris.

Under två månader erbjuder Folksam både nya och befintliga kunder att teckna en villaförsäkring till ett extra bra pris. Försäkringen ger dig bland annat ett bra skydd mot alltifrån nedblåsta träd till översvämningar och brand. Händelser som annars kan innebära extremt höga kostnader för dig att hantera. Folksams villaförsäkring lämpar sig bra för dig som bor i ett fristående hus, ett radhus eller ett parhus. Med försäkringen får du skydd för både hus och tomt och du kan känna dig trygg oavsett väderlek och annan yttre påverkan.

Folksams försäkring högst rankad

Den villaförsäkring som Folksam just nu erbjuder till reducerat pris är högst rankad i den årliga jämförelse som Konsumenternas Försäkringsbyrå gjort. Det handlar om Villaförsäkring Stor som fått 4,3 poäng av 5 möjliga i jämförelsen. Försäkringen fick därmed högst betyg av alla villaförsäkringar som ingick i jämförelsen. I den årliga jämförelsen tar Konsumenternas Försäkringsbyrå bland annat hänsyn till utvalda delar av försäkringens innehåll tillsammans med åldersavdrag. Tvåa i årets jämförelse blev ICA Försäkring och på tredje plats hamnade Moderna Försäkringar. Jämförelsen är helt opartiskt och Konsumenternas Försäkringsbyrå utgörs av myndigheter och organisationer så som Finansinspektionen, Konsumentverket och Svensk Försäkring.

Av de delar inom varje försäkring som jämfördes fick Folksam Villa försäkring Stor nästan full pott när det gäller skydd mot översvämning och andra naturskador. Konsumenternas Försäkringsbyrå gav detta skydd 4,9 poäng vilket tyder på att självrisken vid översvämning är låg samt att skador orsakade av läckage från yttertak ersätts. Självrisken vid översvämning är hos Folksam 1800 kr vilket kan jämföras med de 10 000 kr som exempelvis försäkringskunder hos försäkringsbolaget Aktsam måste betalas. För den som är intresserad av jämförelsen så finns fullständig information att tillgå på hemsidan Konsumenternas.se. Där kan du även se en fördjupad jämförelse där du kan göra egna urval efter de delar som är relevanta för dig.

Det här ingår i Villaförsäkring Stor

Om du är intresserad av att teckna Folksams Villaförsäkring Stor till reducerat pris så bör du göra detta innan den 31:a augusti. Därefter återgår priserna till det normala igen. Och det finns många anledningar till att välja denna högt rankade villaförsäkring. Bland annat får du det bästa skyddet för naturskador som exempelvis orsakas av väder eller andra naturkrafter. Det kan handla om skador som uppkommer efter översvämning, brand, storm eller blixtnedslag. I skyddet i Villaförsäkring Stor ingår även en otursförsäkring där du kan få upp till 150 000 kr i ersättning om din tomt eller ditt hus skulle drabbas av en oväntad skadehändelse. Därtill får du som kund hos Folksam regelbundna trygghetsbesiktningar. Detta kan göra att eventuella risker och brister upptäcks i tid så att dessa kan åtgärdas innan skadan är ett faktum. Försäkringsbolaget ger dig även råd och tips på hur du med enkla medel kan undvika skador på ditt hus framledes.

En annan del som många uppskattar med denna försäkring från Folksam är att man slipper värdeminskningen på vitvaror och hushållsmaskiner. Om en skada uppstår på dina maskiner så kan du undvika värdeminskning inom fyra år om du lagar eller ersätter vitvaran med en likvärdig vara. Slutligen kan du som har fler försäkringar tecknade hos Folksam få upp till 25% rabatt på din villaförsäkring. Dels genom den samlingsrabatt på 10% som man erbjuder men även genom att du förebygger skador i hemmet.