Här hittar du den bästa sparräntan

Den senaste tiden är det flera bolag och banker som har sänkt sparräntorna och är du inte nöjd med den räntan du får i dag så kan du enkelt byta bank eller försöka förhandla till dig en bättre ränta.

Sparräntan är lite som boräntan förhandlingsbar. Så har du ett sparande hos ett bolag som ger en lägre ränta än vad andra ger så ställ då frågan varför just du ska nöja dig med en lägre sparränta. Det är ju väldigt enkelt för dig att bara byta bank för att erhålla en bättre ränta.

Bolagen som ger dig den bästa sparräntan

Är du intresserad av ett sparande hos en bank som omfattas av den statliga insättningsgarantin är det Bluestep som i dagsläget ger den högsta sparräntan till 3,50 % och då måste du binda pengarna i fem år. Vill du dock få en hyfsad ränta men binda pengarna under en kortare tid så ger Avanza bank 3,40 procents ränta och då binder du pengarna i endast 2 år.

Kan du dock tänka dig att ta en högre risk och spara hos ett inlåningsföretag, som ger avsevärt mycket högre räntor, så ger 4spar hela 10,00 procents ränta om du binder pengarna i tre år. Dock omfattas inte sparkontona hos inlåningsföretagen av den statliga insättningsgarantin vilket innebär att du går minste om pengarna om företaget skulle gå i konkurs.

De högsta sparräntorna just nu

Omfattas av den statliga insättningsgarantin

Fritt: SveaDirekt, TF Bank, Amfa Finans, 2,75 %
1 år: Marginalen Bank, HoistSpar, Avanza Bank, 3,10 %
3 år: HoistSpar, 3,35 %
5 år: Bluestep,

Omfattas inte av den statliga insättningsgarantin

Fritt: 4Spar 6,50 %
1 år: 4Spar, 8,00 %
3 år: 4Spar, 10,00 %
5 år: 24Spar, 8,05 %

Jämför sparräntorna >