SBAB lanserar privatlån

Efter att bolånetaket blev ett faktum så behöver de svenska bankerna och kreditinstituten hitta nya vägar att fortfarande kunna erbjuda sina kunder fullständiga lösningar till bostadsfinansiering. SBAB som är Sveriges Bostadsfinansieringsbolag AB har tidigare endast erbjudit bolån till sina kunder men har nu också lanserat en lösning för så kallade blancolån eller privatlån.

SBAB och deras privatlån

Privatlånet hos SBAB kommer hamna i ett ränteläge mellan 4,5 – 6,5 procent eftersom det inte finns någon säkerhet bakom lånet. Det gör att räntorna går upp för att kompensera risken som kommer i samband med utlåningen. Lånets storlek kan variera mellan 10 000 – 350 000 kronor.För att få tillgång till privatlånet måste du antingen vara eller bli bolånekund i SBAB och inte ha några betalningsanmärkningar.

Bolånetaket ligger bakom

Att bolånetaket ligger bakom den här lanseringen är nog de flesta överrens om. Efersom bankerna endast får låna ut 85 procent av värdet på bostaden och kräva övriga 15 procenten i handpenning så måste det också finnas en lösning att låna ut de sista 15 procenten. Det här görs genom ett privatlån utan säkerhet.