Vad innebär en gravidförsäkring?

Varje år sker komplikationer under graviditeter och förlossningar och då kan det vara skönt att vara skyddad rent ekonomiskt. En gravidförsäkring kan vara det enda skydd du och ditt ofödda barn har då vanliga sjuk- och olycksfallsförsäkringar inte alltid täcker den typen av komplikationer. Många försäkringsbolag erbjuder gratis gravidförsäkringar så vänta inte, hitta en försäkring redan idag

Går ni i väntans tider? Grattis, det är en helt fantastisk upplevelse att få skapa ett alldeles eget litet liv. Kanske ligger fokus just nu på val av namn, färg på tapeter och hur ni ska fördela föräldradagarna framöver. Glöm inte bort de viktiga frågorna – som försäkringar – medan ni väntar. Genom att teckna en gravidförsäkring har ni skaffat ett ekonomiskt skydd ifall komplikationer skulle uppstå under graviditeten eller förlossningen. En sådan försäkring kan exempelvis täcka upp för sjukhusvistelser och ge ersättning om ditt barn får en skada vid en tidig födsel eller förlossning.

Det finns ett stort urval av gravidförsäkringar på marknaden och många av dem är dessutom gratis.  Så missa inte chansen till stöd vid oförutsedda händelser.

Varför köpa försäkringar när det finns gratis?

Vad är en gravidförsäkring? En gratis försäkring utgör mer av ett grundskydd en vad en försäkring som kostar pengar gör. Betalar du för en graviditetsförsäkring kan du få ett mer omfattande skydd som ofta täcker såväl dig själv som barnet och den andre föräldern. Vill du vara säker på att vara så ekonomiskt skyddad och förberedd som möjligt är det därför klokt att välja det utökade skyddet. Med det sagt är det givetvis bättre än inget att teckna en gratis försäkring. Missa inte chansen till skydd när det skänks.

Jämför villkor för bästa skydd

Det kan vara stora skillnader i vad som täcks och hur mycket ersättning man får mellan de olika försäkringsbolagen. Genom att jämföra försäkringar via vår jämförelsetjänst här på Allt om Spara kan du hitta en försäkring som täcker dina behov. Du bör alltså inte enbart gå på prisjämförelsen utan även ta reda på vad du faktiskt får för dina pengar. Om komplikationer uppstår under en graviditet är ekonomin det sista man vill bekymra sig om. Bland de banker och försäkringsbolag som erbjuder gravidförsäkringar återfinns Skandiabanken, Länsförsäkringar och Folksam.

När barnet är fött

En gravidförsäkring täcker vanligen barnet från v.23 i magen fram till 6 månaders ålder. Men för att barnet ska få bästa skydd när det väl är fött rekommenderar vi er att teckna en barnförsäkring omgående. Graviditetsförsäkringen är inte lika omfattande som - och går heller inte automatiskt över i - en barnförsäkring. Dessutom gäller inte en barnförsäkring för sådant som hänt innan du tecknat den, så vänta inte i onödan.