ICA Banken

ICA Banken Varumärket ICA är främst förknippat med de många livsmedelsbutiker som finns runtom i landet. Men inom ICA Gruppen ingår också ICA Banken som erbjuder ett komplett utbud av finansiella tjänster för privatpersoner. Det handlar bland annat om banktjänster så som sparande, kredit- och kontokort, privatlån, bolån och försäkringar. Så oavsett om du har behov av att låna pengar eller öppna upp ett sparkonto så kan du med fördel göra detta hos ICA Banken. Aktören själv kallar sig en vardagligare bank och kanske stämmer detta då ICA Banken faktiskt gör vardagen lite enklare för sina kunder. Därtill erbjuder man ofta bättre räntor, priser och avgifter än vad storbankerna gör. Det är mycket tack vare detta som ICA Banken blivit en aktör att räkna med i banksektorn.

Du behöver inte handla på ICA för att vara kund i denna bank. Däremot förenklar det mycket och du erhåller diverse rabatter som både bankkund och butiksmedlem. ICA Banken grundades 2001 och huvudkontoret återfinns i Stockholm. I skrivande stund har banken över 800 000 kunder och man har mottagit flertalet prestigefyllda pris genom åren. Bland annat fick man utmärkelsen "Årets utlandskort" 2014. Detta i samband med att banken även blev utsedd till "Årets mobilbank". Det är med andra ord inte helt utan anledning som många väljer just ICA Banken för sina vardagliga banktjänster.

Besök ICA Banken

Kortutbud hos ICA Banken

ICA kort Hos ICA Banken finns ett stort utbud av diverse kort som kan vara smidiga att ha i vardagen. Det handlar om fyra olika kort som alla har olika egenskaper beroende på vad du efterfrågar. Gemensamt för ICA kort är att dessa är kopplade till ett konto i banken som öppnas i samband med att du blivit beviljad ett kort. För att veta vilket kort som passar dig bäst kan du enkelt jämföra dess egenskaper här nedan. Oavsett vilket kort du väljer så har du alltid möjlighet att blippa dina köp överallt detta tillåts. Vidare får du även dubbel bonus på samtliga köp som genomförs i ICA butiker runtom i landet. Detta gäller dock enbart om du även lånar, sparar eller tecknar en försäkring i banken.

Om du vill ansöka om ett ICA kort så görs detta smidigt via bankens hemsida. Du kan även skaffa dig ett kort direkt i din lokala ICA butik. Smidigast är dock att göra det via webben och du identifierar dig då tryggt och säkert med mobilt BankID. Efter din ansökan är inskickad tar det bara några minuter innan du får ett svar på om du blivit beviljad kortet eller inte.

ICA Bankkort

Detta kort är av typen MasterCard och fungerar i princip alla betalterminaler och uttagsautomater världen över. Med ett ICA Bankkort får du ett prisvärt betalkort som enbart kostar 25kr per månad. Därtill samlar du alltid ICA bonus när du handlar i någon av ICAs butiker med kortet. Du kan såklart alltid använda blipp-funktionen för samtliga köp som är under 350kr. Kortet fungerar även att lägga till i Samsung Pay vilket innebär att du kan betala direkt via mobilen. På så sätt riskerar du inte att kortuppgifter eller koder hamnar på villovägar.

Kortet passar dig som reser mycket då ICA Bankkort är ett av få kort på marknaden som inte är kopplade till några uttagsavgifter. Däremot får du betala ett valutapåslag som för närvarande ligger på 1,25% av köpesumman. Du som har ett ICA Bankkort får även tillgång till ICA Bankens banktjänster både i butik, i telefon samt på webben och via bankens app. Är du under 21år eller student så slipper du betala den månatliga kortavgiften.

Bankkort Plus

ICA Banken erbjuder även ett kreditkort som går under namnet Bankkort Plus. Precis som det ovannämnda kortet så är detta ett Mastercard men skillnaden är att du till detta kort kan koppla en kredit på mellan 20 000kr och 100 000kr. Med ett Bankkort Plus får du dessutom ta del av en rad förmåner så som bonus i ICAs butiker, trygghetsförsäkring, kompletterande reseförsäkring samt räntefri kredit i upp till 60 dagar. Sparar, lånar eller försäkrar du även via ICA Banken så tjänar du dubbel bonus med ditt kreditkort. Du får alltid tillgång till ICA Bankens banktjänster oavsett om du sitter med mobilen eller datorn. Precis som för det vanliga bankkortet tar man här inte ut några uttagsavgifter i utlandet. Däremot debiteras valutapåslaget på 1,25% varje gång du använder kortet i en butik utanför Sveriges gränser.

ICA Bankkort Plus har en årsavgift på 324kr. För att ansöka om kortet måste du vara minst 18år gammal. Därtill får du inte ha några betalningsanmärkningar och du måste ha en årsinkomst på minst 200 000kr. Kortet är kopplat till ett direktkonto och ett fakturakonto. Varje månad får du hem en faktura på samtliga inköp med kortet från föregående månad.

Bankkort Maestro

Detta ICA kort är tillgängligt för alla personer då kortet inte har någon åldersgräns. Med andra ord är det ett passande bankkort för ungdomar. Ungdomar över 16 år kan dessutom själva ansöka om kortet på ICA Bankens hemsida. ICAs Bankkort Maestro är dessutom kostnadsfritt för alla under 21 år. Kortet fungerar för betalningar och uttag i hela världen. Du får enkelt koll på dina pengar via bankens app. Betalningar som görs med Bankkort Maestro dras direkt från kontot och alla köp under 350 kr går utmärkt att blippa. Även detta kort ger ICA bonus som kan tjänas in åt hela familjen. Tappar du bort ditt kort så kan du när som helst spärra detta genom att gå in på bankens hemsida eller ringa kundtjänst.

ICA Student

För dig som studerar finns det ett speciellt framtaget kort från ICA Banken. Detta bankkort heter ICA Student och kortet är helt gratis under den tid du pluggar. Därtill är ICA Student kortet kopplade till en massa studentrabatter som gäller på matinköp. Kortet fungerar överallt och är kopplat till ICAs sedvanliga banktjänster. Du som gör en koppling mellan ditt konto och CSN får 100kr gratis av ICA Banken. Använder du ditt ICA Student kort utomlands betalar du aldrig några uttagsavgifter.

Ansök om kort hos ICA Banken

Ansök om ett kreditkort

Låna pengar hos ICA Banken

Hos ICA Banken finns det även många möjligheter när det kommer till att låna pengar. Banken erbjuder flertalet olika lån för olika situationer i livet. Därtill kan du alltid glädja dig åt låga låneräntor och konkurrenskraftiga avgifter. Innan du ansöker om ett lån kan du även själv räkna ut din förväntande månadskostnad på lånet direkt på bankens hemsida. Detta genom att använda dig av den lånekalkylator som erbjuds av ICA Banken. Notera dock att uträkningen är beräknad på en exempelränta som inte nödvändigtvis behöver vara i linje med den ränta som du slutligen erbjuds.

ICA Bankens blancolån

Har du ingen säkerhet för ditt lån så är det ICA Bankens blancolån som är aktuellt. Med detta lån kan du låna från 20 000 kr upp till 500 000 kr helt utan säkerhet. Du får välja på en återbetalningstid som sträcker sig mellan 3-15 år beroende på vad som passar dig och din situation bäst. Oavsett vilken löptid du väljer för ditt lån så kan du alltid välja att lösa ut hela lånet när du vill. Har du även ett ICA kort så får du dubbel bonus på detta kort när du tecknar ett privatlån hos ICA Banken.

Räntan på blancolånet sätts individuellt efter en sedvanlig kreditprövning. Räntan på ICA Bankens privatlån utan säkerhet ligger i skrivande stund på mellan 3,84-11,95% (2019-3-21). Detta är betydligt lägre än hos alternativa kreditinstitut. Du använder lånepengarna till vad du vill och du kan med fördel samla dina befintliga krediter och lån i ett ICA Banken blancolån. På så sätt kommer du kunna sänka din månadskostnad och får en bra överblick över dina skulder. Övriga kostnader knutna till detta lån är en månatlig aviavgift på 25 kr. För att ansöka om ett privatlån hos ICA Banken måste du ha fyllt 18 år samt ha en fast inkomst. Därtill måste du betala tillbaka skulden innan det år du fyllt 70 år. Personer med betalningsanmärkningar beviljas inte lån.

ICAs billån

Hos ICA Banken kan du även ta ett billån eller låna för att lösa ditt befintliga billån. Lånen som erbjuds ligger på mellan 20 000 kr och 500 000kr och du har möjlighet att låna både till ny och begagnad bil. Dessvärre tillåter inte ICA Banken att man sätter bilen som säkerhet. Detta innebär i praktiken att billånet är ett helt vanligt blancolån. Räntan sätts individuellt och är densamma som för de privatlån utan säkerhet som erbjuds hos banken. Du ansöker om ICAs billån direkt på bankens hemsida där du även får ange om syftet med lånet är att lösa befintliga billån. Får du ett godkännande på låneansökan så presenteras den ränta du erbjuds direkt på skärmen. Du behöver därefter bara slutföra ansökan och returnera skuldebrev för att få ditt lån utbetalt.

Ansök om ett privatlån hos ICA Banken

Låneräntor ICA Banken
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
ICA Banken 3.84 - 11.95 % 3 - 15 år 0 kr 20000 - 500000 kr Besök

Bolån med bostad som säkerhet

ICA Banken erbjuder förutom blancolån även bolån där du går in med din bostad som säkerhet. Oavsett om du tänkt köpa ett fritidshus, en villa eller en bostadsrätt så kan du ansöka om ett bolån hos ICA Banken. Du har även möjlighet att flytta ditt befintliga bostadslån om du erbjuds en lägre ränta hos denna bank. Har du ännu ingen bostad och har tänkt börja gå på visningar så erbjuder ICA Banken även lånelöfte. Du ansöker enkelt om ett lånelöfte direkt på bankens hemsida. När du väl fått ett lånelöfte så är detta giltigt under tre månader. Notera att du enbart beviljas ett lånelöfte på upp till 85% av värdet på den bostad du tänkt att köpa. Resterande summa tillfaller en kontantinsats som du själv måste stå för.

ICA Banken samarbetar med statliga SBAB när det gäller bolånen. Med anledning av detta följer ICAs bolåneräntor samma kurs som den SBAB erbjuder. Du kan alltid besöka ICA Bankens hemsida för att se aktuella boräntor. När denna recension skrivs erbjuder ICA Banken en rörlig ränta från 1,64% (2019-03-21). Räntorna varierar dock beroende på under hur lång tid du väljer att binda dina lån. Hos banken har du möjlighet att binda dina lån från tre månader upp till tio år. Notera att bolånen hos denna bank enbart beviljas de personer som köper en bostad som förmedlas via en mäklare. Innan du ansöker om ett bolån hos ICA Banken rekommenderar vi dig att använda den bolånekalkyl som finns tillgänglig på bankens hemsida.

Handpenningslån och överbryggningslån

ICA Banken tillhandahåller även överbryggningslån och handpenningslån. Detta kan underlätta för dig som redan har en bostad men som först behöver sälja denna för att kunna finansiera den nya bostaden. Överbryggningslånet tas i det glapp som bildas mellan ditt nya köp och försäljningen av din befintliga bostad. Skulden måste betalas tillbaks så fort den befintliga bostaden är såld. Handpenningslånet är även det ett korttidslån. Du ansöker om detta lån för att ha möjlighet att betala handpenningen efter det att du tecknat ett köpekontrakt. Detta lån återbetalas tillbaka när ett riktigt bolån blir aktuellt för bostaden.

 

Andra bolåneinstitut
1.49% - 2.29%
0.00% - 0.00%
4.90% - 5.35%

ICA försäkringar

Utöver alla de banktjänster som ICA erbjuder så har du även möjlighet att teckna försäkringar hos ICA Försäkring. Denna del av ICA gruppen grundades 2015 och sedan dess har tusentals svenskar valt att teckna sina försäkringar här. Försäkringsbolaget har säte i Solna och är ett dotterbolag till ICA Banken. Hos ICA Försäkringar får du trygghet i vardagen genom en mängd olika försäkringar som du kan teckna. Det handlar bland annat om hemförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, bilförsäkringar, reseförsäkringar, djurförsäkringar och låneskydd.

På försäkringsbolagets hemsida får du en komplett lista över vilka försäkringar som erbjuds. Gemensamt för dessa är att dom är kopplade till sjyssta villkor och bra priser. Du som tecknar en försäkring hos ICA Försäkring får bonus på dessa precis så som du för när du handlar med ditt ICA kort. Du tecknar ICAs försäkringar direkt på försäkringsbolagets hemsida. Dit kommer du genom att klicka på knappen här nedan. Därefter väljer du bara vilken försäkring du vill ha och köper denna genom att fylla i dina uppgifter och signera avtal med ditt mobila BankID. Så fort skadan är framme kan du anmäla detta direkt för att få din ersättning utbetald.

Teckna försäkring hos ICA Försäkring

ICA Bankens kundservice

Till skillnad mot de flesta andra banker i Sverige så har ICA Banken inga fysiska bankkontor. Istället har man satsat på digital kommunikation vilket också är en anledning till att man kan hålla så låga priser. Därtill är man väldigt aktiva i sociala medier där kunder kan få hjälp dagligen fram till klockan 22:00. Om du behöver komma i kontakt med ICA Bankens kundservice så kan du använda det formulär som finns i internetbanken. I och med att detta kräver inloggning via BankID så kan du alltid vara säker på att ingen utomstående kan läsa det du skriver. Du kan även ringa in till kundservice och detta gör du på 033-474790. ICAs kundtjänst har öppet alla dagar mellan 8:00 och 20:00 men självbetjäning via telefon är öppet dygnet runt. Föredrar du att maila in till banken så gör du detta på icabanken@ica.se.

På ICA Bankens hemsida finns det även svar på de vanligast förekommande frågorna. Där kan du enkelt hitta en lösning på ditt problem eller svar på eventuella frågor som du kan tänkas ha. Behöver du spärra ditt kort så kan du göra detta dygnet runt. Du spärrar kortet direkt i ICA Bankens app eller genom att logga in på internetbanken. Under ordinarie öppettider går det även bra att spärra ditt kort via telefon.