view counter

Pension - En rättighet

pensionVälkommen till avdelningen om pension på Allt om spara. Pension har varit ett hett ämne de senaste åren. Efter att svenskarna blivit mer delaktiga i sina pensionsval och pensionsplaceringar har det blivit allt viktigare att hänga med i informationsflödet och debatten om pension. Dock skall det sägas att det här inte är helt enkelt. Branschen innehåller en hel uppsjö av svåra termer och begrepp som kan vara väldigt svåra att greppa, även för den vane ekonomen.

Vad är egentligen pension?

För de flesta innebär pension att man uppfyllt en viss ålder och därmed får sluta arbeta. Det här är mest känt som ålderspension. Vad många inte tänker på är att det finns andra former av pension som också träder in vid olika tillfällen. Det finns både begrepp som förtidspension och sjukpension, vilka också går under samma kategori. Just begreppet pension innebär egentligen att du får en skälig ersättning från arbetsgivare eller försäkringsbolag när du permanent förlorat en inkomst. Beroende på varför och hur du förlorat din permanenta inkomst kan alltså variera och lösningen hittas då i de olika former av pension som finns på marknaden.

Pension på ett enkelt sätt

Allt om Spara vill med sin pensionsavdelning informera besökarna på ett enkelt och lättförståeligt sätt som gör att man oavsett ålder eller intresse, ändå skall få en aning om vad det innebär. Vi går igenom de olika förkortningarna och avtalen inom den kollektivavtalade tjänstepensionen, försöker bena ut vad som förväntas av dig för att du skall bli berättigad pension, går igenom det privata pensionssparandet och förklarar de skatteregler som föreligger vid pension. Är det något du tycker ser konstigt ut eller som du inte riktigt förstår så hänvisar vi till vårt kontaktformulär där du snabbt kommer i kontakt med redaktörerna för sidan. Använd vänstermenyn för att navigera dig runt i de olika rubrikerna.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter