view counter

Studentlån - Hur funkar det?

Ett studentlån förknippas allt som ofta inte något speciellt tungt då du dels skall uppleva bland de roligaste tiderna i ditt liv samtidigt som återbetalningstakten och kostnaden är ganska överkomlig i förhållande till andra lån. På ett universitetet eller en högskola finns fantastiska möjligheter att dels lära sig mycket, men också att utveckla det sociala livet samt kontaktnätet med kommande kamrater. Det skall dock inte strykas under duken att studenttiden är påfrestande för ekonomin. Du skall med nästan inga medel allt klara att stå på egna ben från två år upp till fem eller sex år. Något som inte är speciellt enkelt, särskilt om du kommer direkt från mamma och pappa och kanske inte riktigt har genomfört en sådan prövning tidigare.

Många väljer att ett studentlån eftersom det oftast inte finns andra alternativ. Vill man flytta till en annan stad eller dylikt för att studera, måste man ju kunna betala hyra, mat med mera och då är ett studentlån det enda alternativet. Att ta ett studentlån kan i princip vem som helst göra, såvida du inte redan använt all den tid du får ta ett studenlån för. Det finns som sagt en begränsning för hur lång tid du får ta ett studentlån och det är totalt sex år. Tiden kan du disponera som du vill, men totalt rör det sig om ett begränsat antal veckor.

Studenten och hennes ekonomi

Den här sektionen har tillkommit för att rikta sig till just studenten och dennes ekonomi. För att du skall kunna komma så förberedd som möjligt till det nya livet har vi sammanställt en hel del tänkvärd information men också mycket konkret fakta om hur själva lånandet går till, vad som gäller för återbetalning och vilka myndigheter som du måste kontakta. Vi lyfter också en annan typ av studentlån som erbjuds av de privata låneinstituten då det faktiskt finns möjlighet att inte behöva ta statliga lån. De här lånen riktar sig dock inte riktigt mot överlevnadskostnader utan mer som privatlån för inköp av exempelvis en dator eller en cykel.

Kreditinstitut och Banker

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter