Kalkylatorer

räkna på sparande, lån, bolån och elkostnader

Kalkylatorer Använd våra kalkylatorer för att få snabb och enkel hjälp med att spara pengar, låna pengar och förbättra din privatekonomi. Våra kalkylatorer är ett hjälpmedel till bättre sparande men kan med fördel även användas när du behöver beräkna bolån och räkna ut lånekostnader. Det kan också röra sig om att jämföra bank när du ska låna pengar, hitta bästa sparräntan samt räkna ut elkostnader eller omvandla valuta. Vi erbjuder dig kostnadsfria kalkylatorer för allt som har med din privatekonomi att göra!

För att kunna planera sin ekonomi på bästa sätt vilket i längden bidrar till ett bättre privatekonomi så behöver man ofta göra vissa beräkningar. Ibland kan detta upplevas överväldigande då det är mycket information att ta in och många olika procentsatser att hålla reda på. För att på ett enkelt sätt kunna göra sina beräkningar på egen hand och få ett bra slutresultat  så kan du ta hjälp av våra kalkylatorer. Exempelvis gör vi det väldigt enkelt för dig att räkna ut månadskostnader på privatlån. Du kan även räkna ut bolån med hjälp av vår bolånekalkylator. Eller varför inte se den framtida utvecklingen på ditt sparkonto genom att använda vår sparkalkylator. Med våra kalkylatorer får du en tydligare bild över dina kostnader. Du kan därmed på ett enkelt sätt planera en budget utifrån din personliga ekonomi.

Kalkylatorer för spar, lån och ränta
Kalkylatorer för el, elektronik och valuta
Ta hjälp av rätt kalkylator

Alltomspara.se ger dig möjligheten att enkelt och snabbt göra beräkningar för att få viktig kunskap och ge din privatekonomi en chans att blomstra. Det är det vi experter på och vi vill gärna dela vår kunskap och erfarenhet med dig. Våra olika kalkylatorer är bra att ha i olika sammanhang. Du kanske vill veta vad kostnaden för ditt bolån kommer bli beroende på storleken på lån och vilken ränta banken erbjuder. Du kanske har ett sparande som du avsätter pengar till varje månad. Däremot vet  du inte hur lång tid det tar att komma fram till den där resan du sparar till? Du har fått en årsränta från ett kreditinstitut men skulle vilja veta vad den effektiva räntan blir? Du vill omvandla ränta eller räkna ut elkostnad. Alla dessa frågor har vi svar på. Ta hjälp av våra användarvänliga kalkylatorer. Välj den kalkylator som passar dina behov bäst.

Räkna på din elkostnad

I de flesta hushåll finns det otaliga mängder med elektronikprodukter men vet vi egentligen vad det är för produkter som kostar mycket pengar? Räkna enkelt ut din elkostnad för elektronikprodukter med vår kalkylator för elkostnad.

Beräkna kostnader för el och elektronikprylar

Med våra kalkylatorer kan du även på ett enkelt sätt räkna ut elkostnader. Du kan dels räkna på vad varje enskild elektronikpryl kostar dig i månaden. Men du kan även se hur mycket pengar du skulle spara genom att byta ut dina gamla elprodukter. Dagens elektronikprodukter är nämligen betydligt mer miljövänliga vilket bidrar till att både miljön och din plånbok mår bättre! Det finns även enkla tips som gör att du kan spara många kronor i månaden bara genom att ändra dina vanor. Bland annat räcker det med att dra ut kontakten till många produkter istället för att ha dessa i standby-läge för att dra in på elkostnaderna. Andra tips är att släcka lampan i de rum du inte befinner dig i eller enbart ha på element på de platser där familjen faktiskt vistas. Du kan säkert själv komma på många fler sätt än så att spara in på energin. Allt som krävs är att man börjar tänka lite på den energi som vi faktiskt gör av med varje dag.

Räkna på ditt sparande och dina lån

Det är många som är ovetandes om hur mycket man faktiskt kan spara genom att enkelt se över sina lånekostnader och sitt sparande. Man behöver inte heller vara ekonom för att med små medel spara lite extra pengar varje månad. När det gäller lånekostnader så handlar det främst om att hitta de lån med lägst räntor och bäst villkor. Du kan även försöka förhandla ner räntan på det lån du för närvarande har. Små förbättringar på räntan gör en avsevärd skillnad på det totalbelopp som du i slutändan kommer betala. Främst när det gäller långvariga lån så som bolån.

Även vid sparande så handlar det främst om förändringar i räntan som kan komma att påverka avkastningen. Räkna på ditt sparande och jämför olika banker och kreditinstituts räntor för att se vart du kan få bäst avkastning på dina pengar. Räntan kan i vissa fall påverkas av vilken risk du är beredd att ta. Om du är beredd att ta en högre risk så ska du istället för att gå till banken se över vilka inlåningsverksamheter som finns. Om du inte vill ta några risker så är ett sparkonto i en bank som omfattas av den statliga insättningsgarantin ett bättre val.