Smspengar

Smspengar Smspengar ingår i GF Money Consumer Finance gruppen och erbjuder smslån och kontokredit till privatpersoner. Varumärket gjorde entré på den svenska marknaden så tidigt som 2007. Sedan dess har mängder med svenskar använt Smspengar för att få snabb likvid vid oförutsedda händelser. GF Money Consumer Finance följer de riktlinjer som finns i konsumentkreditlagen när det gäller god kreditgivningssed. Därtill är bolaget under tillsyn av Finansinspektionen vilket kan vara en trygghet att veta om om du lånar hos Smspengar.

Inledningsvis när Smspengar kom så erbjöd man enbart sedvanliga smslån med kort återbetalningstid. Nu har dock affärsidén mer gått över till utgivning av kontokrediter. En kontokredit är som ett kreditkort med skillnaden att du inte behöver ett kort. Istället har du ett konto med kredit hos Smspengar där du när du behöver kan skjuta över pengar till ditt bankkonto. Du betalar enbart ränta på den kredit som du använder dig av hos Smspengar. Detta oavsett vilket kreditutrymme du har på kontot.

Besök Smspengar

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Flexibla smslån hos Smspengar

Hos Smspengar erbjuder man smslån i form av kontokredit på upp till 30 000kr. Men du kan även låna så lite som 1000kr om behovet av pengar inte är större än så. Du väljer helt enkelt själv hur stort kreditutrymme du vill ha på ditt konto. Lånen är flexibla då du själv kan hantera betalningar och uttag direkt från ditt konto. Därtill väljer du själv hur mycket du vill betala av på lånet varje månad. Dock måste du betala av minst 10% av skulden alternativt 300kr beroende på vilken summa som är högst. För att undvika extra kostnader eller att betalningen missas kan du välja att återbetala lånet via autogiro.

Lån som beviljas hos Smspengar betalas normalt ut inom ett par timmar. Som längst kommer du att behöva vänta på pengarna i en bankdag. Utbetalningstiden beror på när på dygnet du ansöker om lån samt vilken bank du har. Du får även besked direkt på skärmen om huruvida du blivit beviljad lånet eller inte. Undrar du något under ansökningens gång så kan du kontakta kundsupporten som har öppet alla vardagar mellan 8:00 och 18:00.

Krediter och smslån som erbjuds hos Smspengar räknas som högkostnadskrediter. Om du behöver du hjälp med din ekonomi kan du vända dig till budget- och skuldrådgivare i din kommun.

Hos Smspengar kan du skaffa en kontokredit på mellan 1000-30 000 kr. Flexibel återbetalning och möjlighet till direkt utbetalning.

Representativt exempel: Ett uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Avi.avg. 45 kr (45x12, totalt 540 kr)/Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 412 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %

Besök Smspengar och ansök om det flexibla lånet

Känner du att du har den återbetalning som krävs för att du inte ska hamna i skuldsättning så kan du ansöka om ett flexibelt lån hos Smspengar. Tjänsten som erbjuds är helt anonym så till vida att du inte delar din email eller ditt bankkonto med någon annan person. Du kan ansöka om kontokredit via både mobilen eller datorn och det hela tar inte mer än några minuter. Börja med att välja hur stor kredit du vill ha. Du kan välja mellan alltifrån 1000kr till 30 000kr men vi rekommenderar dig inte att låna mer än du behöver. I samband med att du väljer kreditbelopp kommer du att kunna se vad din månadskostnad för lånet kommer vara. Hos Smspengar strävar man efter att vara så tydliga som möjligt när det gäller villkor, kostnader och räntesatser.

När du angivit önskad kreditgräns samt uppgivit alla uppgifter som Smspengar efterfrågat så är det dags att skicka in din ansökan. Detta gör du med ditt BankID och när allt är klart kommer Smspengar att ta en kreditupplysning på dig. Smspengar använder sig inte av UC utan hämtar in kreditupplysningar från Creditsafe i samband med din låneansökan. Med anledning av detta kommer kreditprövningen inte att synas i registret hos UC. När upplysningen är hämtad kommer du att få ett förhandsbesked direkt på din skärm. Därefter öppnas din kontokredit upp och du kan börja föra över pengar till och från ditt konto.

Ränta och övriga kostnader hos Smspengar

Eftersom den kontokredit som Smspengar erbjuder räknas som en högkostnadskredit så kan du förvänta dig höga kostnader. Den nominella räntan på Smspengars kontokredit är för närvarande 39,8% (2020-08-01). Den effektiva räntan är betydligt högre då denna även innefattar alla avgifter och kostnader som är knutna till lånet. Du betalar dock enbart ränta på den kredit som nyttjas. I samband med att din kontokredit läggs upp så kommer du att debiteras en uppläggningsavgift på 280kr. Varje uttag du gör kostar sedan 95kr så försök att begränsa dessa så gott det går. Därutöver tar Smspengar ut en aviavgift på 45kr för varje avisering som man gör.

Som kund hos Smspengar kommer du att kunna hålla koll på avgifter och ränta via din månadsfaktura. Där framgår det även hur mycket du behöver betala. Du har dock rätt att återbetala hela din skuld när helst du vill. Detta helt utan ytterligare avgifter. Anser du att räntan på Smspengars krediter är för hög så kan du komma undan billigare genom att jämföra låneräntor här. Du kan även använda dig av jämförelsetjänster som erbjuds av låneförmedlare som Sambla.

Inga betalningsanmärkningar accepteras

Vill du låna pengar hos Smspengar eller ha en kontokredit hos bolaget så bör du se till att ha skött dina tidigare återbetalningar. Smspengar accepterar nämligen inte kunder med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Däremot kan du låna trots betalningsanmärkning hos Cashbuddy. Hos Smspengar behöver du ha god betalningsförmåga och ett bra ekonomiskt utgångsläge. Vidare måste du ha haft en deklarerad inkomst i Sverige under de senaste två åren. Man specificerar inte hur mycket du måste tjäna utan detta beror på hur mycket du ämnar att låna.

Enbart personer som har fast adress i Sverige samt är svenska medborgare kan öppna en kontokredit. Du måste även vara mellan 18 år och 72 år för att kunna bli kund. För att du ska kunna ta emot önskat lånebelopp krävs det också att du har ett bankkonto i en svensk bank dit pengarna kan överföras.