view counter

Sparbanker

I den här avdelningen av sidan listas alla banker som erbjuder någon form av sparande och som Allt om spara valt att ta med och informera om. För att du som konsument eller kund skall ha förberedande kunskap om de banker som erbjuder bra sparande på marknaden har vi samlat information som är relevant i ett privatekonomiskt perspektiv. Genom att vara förberedd och påläst om respektive bank som du funderar att ta kontakt med behöver du inte oroa dig över att känna dig vilsen i ditt första samtal.

Se vilken bank som passar din situation

Genom att läsa på om den banken du är intresserad av så har du redan från början koll på vilka typer av sparande som erbjuds hos banken och vad det i förlängningen innebär. Gå igenom de banker som du är intresserad av, och skulle det vara så att du inte finner svar på dina frågor, skicka en fråga till oss eller klicka dig vidare till respektive banks hemsida.

Hitta de bästa sparräntorna just nu

Att välja bank att spara i bör inte vara ett svårt val. Många väljer dock att spara hos storbankerna, eftersom att det är "tryggt". Dock är detta ofta en föreställning som inte alltid stämmer överrens med verkligheten. De mindre bankerna ger ofta ett minst lika tryggt sparande, så länge de också omfattas av den statliga insättningsgaranting, samtidigt som de ofta erbjuder en bättre sparränta. Det innebär att staten går inte och täcker upp upp till 100 000 euro om din bank skulle gå i konkurs. Därmed är det bara att välja och vraka bland sparbankerna som finns att välja mellan. Självklart ska man då också titta mycket på vad för sparränta de olika sparbankerna ger dig.

Här hittar du se senaste sparräntorna >

Räkna på ditt sparande

Är du osäker på hur mycket ditt sparande ger för avkastning så kan du använda vår smidiga kalkylator. Ett smidigt verktyg som du kan använda för att jämför amellan de olika bankerna och hur mycket pengar som du kommer att tjäna om du byter bank. Ofta sparar man lånsiktigt och därmed så är det extra viktigt att man ser till att få högsta möjliga ränta som möjligt.

Använd vår kalkylator för att räkna på ditt sparande >

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter