view counter
Jämför försäkringar

Jämför bilförsäkringar Jämför båtörsäkringar Jämför MC.försäkringar Jämför hemförsäkringar Jämför villaförsäkringar

Försäkra dig hos Moderna Försäkringar

moderna försäkringarModerna försäkringar är just nu ett väldigt populärt försäkringsbolag. Inte minst tack vare sina förmånliga fordons- och hemförsäkringar som många kunder väljer att teckna direkt på Internet. Moderna Försäkringar har försäkringstyper som passar de flesta och som skyddar vid de flesta tillfällena. Bolaget har både sak- och livförsäkringar och ingår numera i den danska försäkringskoncernen Trygg Vesta.

Försäkringar

Försäkringar - vad är det?

Försäkringar är ett vedertaget begrepp i folkmun men det är inte helt säkert att alla faktiskt vet vad det innebär. En försäkring är ett typ av skydd för om något oväntat inträffar så skall det finnas någon form av ekonomisk ersättning för det som inträffar. Om du exempelvis har en bilförsäkring så träder denna in om det sker en skada eller olycka med bilen för att du enklare skall klara av att köpa en ny bil eller vad nu pengarna kan användas till. Det handlar till syvende och sist till att inte stå helt utblottad när olyckan är framme.

Försäkringar kostar pengar

Försäkring kan alltså sammanfattas som ekonomisk hjälp vid oväntade händelser. Dock är det så att ingenting är gratis här i livet och det finns mer eller mindre alltid något som krävs i motprestation. I en försäkring så finns det motprestationskrav i form av att försäkringsbolagen givetvis inte ger ut ersättningar gratis. För att en försäkring skall gälla så förväntas du att betala in en summa pengar varje månad, halvår eller år för att försäkringen också skall gälla när olyckan är framme. Summan blir alltså att du kommer alltid betala in pengar till försäkringsbolaget samtidigt som du kanske aldrig drabbas av olyckan. Det är så ett försäkringsbolag finansierar sin verksamhet.

Skydd måste vara högsta prioritet

Du som privatperson måste dock ändå tänka att skyddet gäller OM du blir drabbad. Den dagen du väljer att inte använda dig av en försäkring kan du mer eller mindre räkna med att du drabbas av något. Det är ofta så det fungerar här i livet. Vissa försäkringar som finns i landet är lagstadgade medan andra är frivilliga. Du kan läsa mer om vad varje försäkring innebär vidare in i avdelningen.

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter