Arkiv: Recensioner - Spara

SAVR

SAVR SAVR är en ny tjänst för sparande som du når både via datorn och mobilen. Tanken med tjänsten är att erbjuda ett flexibelt alternativ för sparande. Med SAVR har människor chansen att spara mer och göra det på ett sätt som känns modernt. Det kan handla om ett sparande till en resa, till sina barn eller till sin pension. Med SAVR kan du välja mellan tusentals fonder och samtidigt utmana din banks fondavgifter. SAVR står under tillsyn av Finansinspektionen via koncernen Fondab. Då tjänsten övervakas av Finansinspektionen kan du känna dig trygg när du använder tjänsten. Därtill är dina sparpengar alltid skyddade tack vare den statliga insättningsgarantin.

Trots att SAVR är en relativt ny spartjänst så är den redan väldigt populär. När detta skrivs har SAVR fått omdömet 5 av 5 i användarbetyg i App Store. Genom SAVRs plattform kan du äga de bästa fonderna utan att behöva betala dyra provisioner till någon. Detta innebär att du kan halvera dina avgifter. Det enda du betalar är en plattformsavgift på 0,09%. Tänk dock på att historisk avkastning aldrig är någon garanti för framtida avkastning. Med anledning av detta finns det alltid en risk att ditt sparkapital kan minska i värde.

Besök SAVR




Fondsparande i ISK genom SAVR

Spara i fonder hos SAVR När du ansluter dig till SAVRs tjänst och börjar sätta in pengar så kommer ett fondsparande att öppnas. Att spara i en fond innebär att du drar nytta av avkastningen från flera olika värdepapper som ingår i fonden. Det är den fondförvaltaren som sköter fonder som bestämmer vilka värdepapper som fonden ska bestå av. De värdepapper som utgör själva fonden är ofta i form av aktier eller räntepapper. När en fond består av bägge dessa värdepapper kallas den blandfond. Hos SAVR kan du välja mellan 1300 olika fonder med 50% i snittrabatt på fondavgiften. Utöver en plattformsavgift på 0,09% som SAVR tar ut så tillkommer inga dolda avgifter.

Ditt sparande via SAVR sker i ett så kallad investeringssparkonto (ISK). Detta är ett av de mest förmånligaste sätten att spara på i Sverige. Dels är ett ISK konto helt gratis att skaffa men du slipper också att deklarera dina vinster och förluster. Istället är ISK kontot kopplat till en årlig schablonskatt som dras från ditt kapital helt automatiskt. Schablonskatten grundar sig på statslåneräntan och 2019 ligger denna skatt på 0,453%. När du ansluter dig till SAVR så skapas ett ISK konto automatiskt åt dig.  Det ända som krävs för att detta ska vara möjligt är att du är skriven i Sverige samt har ett svenskt personnummer.

SAVR är en tjänst på nätet där du kan spara pengar på ett enkelt sätt. Du kommer igång med ditt sparande på 3 minuter och dina pengar är skyddade av insättningsgarantin.

Kom igång med ditt sparande hos SAVR

Börja spara och välj fonder För dig som söker ett flexibelt och modernt sparande har SAVR verkligen den tjänst du söker. Det är dessutom väldigt lätt att komma igång med sitt sparande. Bara gå via våra länkar till SAVR så kan du omedelbart göra en ansökan om att öppna ett sparande. Det är helt kostnadsfritt att öppna ett konto och själva ansökningsprocessen sker på någon minut. Du börjar din ansökan genom att fylla i ditt personnummer. Därefter får du svara på några frågor innan du är redo att börja välja mellan 1300 fonder. Ansökningsprocessen avslutas med att du får identifiera dig med mobilt BankID.

Hos SAVR kan du välja mellan att spara mot framtida mål, pensionsspara eller spara till dina barn. När du väl öppnat ett konto hos SAVR så väljer du själv hur mycket pengar du vill spara varje månad. Du kan spara alltifrån 100 kr till 10 000 kr varje månad. Du ändrar själv summan genom att logga in på dina sidor hos SAVR. När ditt konto är öppnat och du laddat ner SAVRs app kan du enkelt följa ditt sparande inom de olika områdena.

Ta ut dina pengar när du vill

Med ett sparkonto hos SAVR kan du när som helst ta ut hela eller delar av ditt kapital. Detta genom att sälja de fondandelar du sitter inne med. Efter en försäljning kommer dina pengar att betalas ut till ditt angivna bankkonto. Normalt tar det 4-5 bankdagar innan du har pengarna på kontot. När du sparar via SAVR bör du alltid vara medveten om att fondernas värde kan minska vilket också gör att ditt sparkapital minskar. I tider när fonder går dåligt kan det vara mycket ogynnsamt att plocka ut sina sparpengar. Då är det bättre att vänta tills kontot har ett positivt resultat igen. Däremot är dina sparpengar alltid skyddade via den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att du får upp till 950 000kr av dina sparade pengar tillbaks om SAVR eller dess moderbolag skulle gå i konkurs. Du har dessutom investerarskydd vilket innebär att du kan få upp till 250 000kr i ersättning för förlorade tillgångar i värdepapper.

Avgifter hos SAVR

Genom att spara i fonder via SAVR kan du sänka dina avgifter. Eftersom du slipper betala provision till någon så kan du sänka dina avgifter med 30-50% per år. Detta trots att du sparar i precis samma fonder som du gjort via storbankerna tidigare. Samtliga provisioner som tas kommer att återbetalas till dig direkt. Det enda du behöver betala är en plattformsavgift på 0,09%. Utöver denna plattformsavgift tillkommer inga dolda avgifter.

Brocc

Brocc Under perioder när räntan är låg är investerare tvungna att hitta alternativa sparformer. En sådan sparform erbjuder Brocc som har en digital marknadsplats online där privatpersoner kan utbyta ekonomiska tjänster. Brocc är ett bolag som ägs av svenska entreprenörer och som gjorde entré på marknaden 2016. Vidare har företaget tillstånd från Finansinspektionen och får därmed förmedla både betalningar och krediter. Brocc är ingen bank men inte heller ett kreditinstitut. Istället är man ett betalningsinstitut som tagit till vara på fenomenet P2P Lending. Genom att erbjuda en plattform där privatpersoner som är i behov av pengar kan interagera med personer som vill låna ut pengar har man skapat en helt ny marknadsplats. Utan mellanhänder erbjuder Brocc ett förmånligare sätt att både spara och låna pengar.

Peer-to-peer lån är ett relativt nytt fenomen i Sverige och bygger på den delningsteknik som blir allt mer vanlig världen över. Detta sätt att låna bidrar till att makten hos storbankerna istället flyttas över till kunderna. Hos Brocc kan du med fördel låna ut pengar till privatpersoner och få en stabil och hög avkastning. Du som behöver låna kan istället använda plattformen för att ta lån med låg ränta och sjyssta villkor.

Besök Brocc

Spara pengar utan mellanhänder med Brocc

Spara pengar hos Brocc Brocc erbjuder dig ett alternativt sätt att spara pengar. Med den digitala plattform kan du spara utan mellanhänder vilket ger mer pengar över till dig. Du kan både investera som privatperson, företag och organisation. Vilken sparränta du får beror på vilken investeringsportfölj du väljer hos Brocc. Oavsett vad du väljer så kommer du garanterat att få en högre avkastning än du hade fått på ett vanligt sparkonto. Därtill är detta sätt att investera både förutsägbart och kopplat till låg risk. Lånen som Brocc förmedlar är så kallade annuitetslån. Detta innebär att långivarna som lånar av dig återbetalar samma summa varje månad. Du får därmed en regelbundenhet när det gäller återbetalningen av dina pengar. De pengar som du lånat ut och som återbetalas kan du välja att behålla eller helt enkelt låna ut igen. Med detta fenomen erbjuds du ränta på ränta effekten och kan få en ännu högre avkastning.

När du vill registrerat dig som investerare hos Brocc så sköter bolaget all administration kring utlånandet. Du kan med andra ord syssla med annat medan dina pengar arbetar åt dig. För detta arbete samt att du får använda dig av Broccs plattform tar bolaget ut en serviceavgift. Denna avgift dras från räntebetalningarna som du mottar. I skrivande stund ligger serviceavgiften hos Brocc på 1,8% av det kapital du lånat ut. Däremot tas ingen avgift ut om du mot förmodan inte skulle erhålla någon ränta. I snitt lånas dina pengar ut under 4,5 år och skulle Brocc oförutsett gå i konkurs under denna tid så garanteras du ändå dina pengar tack vare ett backup avtal som Brocc har med Lowell. Vidare är de pengar av din investering som för tillfället inte är utlånade placerade på ett klientmedelskonto. Hos Brocc kan du förvänta dig en avkastning på mellan 4-8% (2019-07-09).

Brocc erbjuder P2P lending för både privatpersoner och företag. Här kan du låna ut dina pengar och erhålla en sparränta på upp till 8%.

Låna upp till 350 000kr av andra privatpersoner

Om du istället vill använda Broccs P2P plattform för att låna pengar så går detta givetvis lika bra. Genom att använda Brocc slipper du mellanhänder som ska ha in dyra avgifter och räntor. Hos Brocc lånar du smidigt av andra privatpersoner vilket även ger dig en lägre låneränta. Detta är bättre för alla parter förutom de banker som nu överges i takt med att P2P Lending fenomenet växer sig större. Hos Brocc kan du låna från 10 000kr upp till 350 000kr med en löptid på upp till 120 månader. Att göra en ansökan är helt kostnadsfritt och räntan på lånet sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. För närvarande erbjuder Brocc en nominell låneränta på mellan 3,25-24,99% (2019-03-19). Utöver räntan betalar du även en förmedlingsavgift som debiteras i samband med att lånet betalas ut.

Du ansöker enkelt om ett lån hos Brocc helt digitalt via företagets hemsida. Ansökan tar mindre än 2 minuter och du signerar avtal samt identifierar dig med ditt BankID. För att bli beviljad lån krävs det att du godkänns vid en kreditprövning som Brocc gör. Du måste därtill vara minst 20 år samt skriven i Sverige sedan tre år tillbaks. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och måste ha en fast inkomst. När du väl blivit godkänd för ett lån så har du möjlighet att erbjuda fyra betalfria månader varje år. Detta förutsätter dock att du skött dina betalningar under sex månader.

Låna pengar hos Brocc

Såhär börjar du investera hos Brocc

Om du tycker att P2P Lending verkar vara ett bra sätt att utbyta tjänster och spara pengar så kan vi verkligen rekommendera dig Broccs tjänst för detta. Det är enkelt att komma igång med investeringarna och just nu ger Brocc dig en bonus på din investering. Detta innebär att du som öppnar ett konto och gör en investering på mellan 50 000kr och 100 000kr får 1% i bonus. Erbjudandet är tidsbegränsat varför vi ber dig att se över fullständiga villkor på företags hemsida innan du öppnar ett konto. För att börja spara pengar hos Brocc behöver du bara öppna ett konto. Detta gör du direkt på företagets hemsida där du får börja med att fylla i ditt namn, telefonnummer och personnummer. Du behöver även ange om du tänkt investera som privatperson eller företagare.

I samband med registreringen får du även acceptera Broccs avtalsvillkor samt godkänna hur bolaget hanterar dina personuppgifter. När detta är avklarat får du identifiera dig med ditt BankID. Som ny kund hos Brocc måste du även välja vilken investeringsprofil du vill ha. Därefter kan du göra din första insättning som måste vara på minst 10 000kr. När insättningen är gjord kommer Brocc att matcha din investering med svenska låntagare som har god kreditvärdighet. Varje månad kan du sedan löpande ta ut din avkastning eller välja att återinvestera pengarna i nya lån.

Erik Penser Bank

Erik Penser Bank Erik Penser Bank grundades 2008 och är sprungen ur Erik Penser Fondkommission som startades 14 år tidigare. Banken är privatägd och grundaren heter självklart Erik Penser. Erik Penser var länge en av landets mest inflytelserika finansmän och med anledning av detta kanske det inte är så konstigt att banken främst vänder sig till mer förmögna kunder. Erik Penser Bank är under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva bankrörelse och värdepappersrörelse i Sverige. I och med detta omfattas även besparingar i banken av den statliga insättningsgarantin. Detta garanterar dig att få tillbaks upp till 950 000kr om Erik Penser Bank skulle hamna på obestånd.

Banken erbjuder en rad olika finansiella tjänster till både privatpersoner och institutionella investerare. Det handlar om alltifrån kapitalförvaltning, förmögenhetsrådgivning, mäkleri och pensionsförvaltning. Bankens slogan är "Vi utvecklar förmögenhet" och man är experter på att skapa individanpassade lösningar och kundvärde till en utvald målgrupp. Att Erik Penser Bank vänder sig till personer med större tillgångar märks bland annat på vilka lägsta insättningar som accepteras till bankens sparkonton.




Spara pengar i Penser Spar

När det gäller sparande så erbjuder Erik Penser Bank både sparkonto och kapitalförvaltning. Det sistnämnda är främst aktuellt för dig som har en stor förmögenhet som du inte mäktar med att förvalta själv. Du kan läsa mer om Erik Penser Banks kapitalförvaltning på bankens hemsida. Här tänkte vi istället gå igenom den andra produkten för sparande som banken erbjuder. Det handlar om ett sparkonto vid namn Penser Spar. Detta kontot omfattas av den statliga insättningsgaranti vilket alltid är en säkerhet för dig som sparar. Vilken ränta du erbjuds när du sparar hos Erik Penser Bank beror på hur lång löptid du har på ditt sparkonto. Du kan välja en löptid på mellan 3 månader och 3 år. Ju längre löptid du kan tänka dig desto större kommer också din avkastning att bli.

Räntorna på Penser Spar kan inte jämföras med den ränta du får hos inlåningsverksamheter. Däremot erbjuder man än högre ränta än många av storbankerna. För närvarande ligger räntorna i Penser Spar på mellan 0,80% och 1,70%. Eftersom det handlar om fasta räntor så gäller samma ränta under hela bindningstiden. Detta trots att ränteändringar sker på marknaden. Du kan enbart göra en insättning till Penser Spar och det lägsta beloppet du kan sätta in är 25 000kr. Maxgränsen för insättning är 950 000kr. Penser Spar är en bunden produkt vilket gör att du inte själv kan göra några uttag under löptiden för sparandet. Om du ändå måste ta ut pengar så kan du begära uttag genom att kontakta kundtjänst.

Andra sparinstitut
0.70% - 0.70%
0.50% - 0.50%

Så gör du för att bli kund hos Penser Spar

Tycker du att Erik Penser Bank erbjuder en bra sparform som du tror passar dig så kan enkelt skapa ett konto och bli kund. För att göra detta loggar du in med ditt BankID eller din e-legitimation på penser.se. Efter inloggning behöver du ange personliga uppgifter så som email och telefonnummer. När detta är gjort kommer en kundprofil att skapas åt dig och därefter kan du göra en kontoansökan för att öppna ett sparkonto.

När det är dags för dig att göra din första insättning till sparkontot så sker detta via bankgiro. Med andra ord går du tillväga på samma sätt som om du skulle betala en vanlig faktura. Vilket OCR-nummer du ska använda dig av framgår i det meddelande du får från Penser Spar när du skapar ditt sparkonto. Det kommer att ta mellan 1-3 bankdagar innan pengarna blir synliga på ditt konto i Penser Spar. När det gäller den ränta som intjänas via ditt sparkonto så betalas denna ut till ditt transaktionskonto vid löptidens slut.

Wealth Management hos Erik Penser Bank

För dig med en större förmögenhet finns det anledning att kika närmre på Erik Penser Banks övriga produkter. Här erbjuder man Wealth Management i form av bland annat förmögenhetsrådgivning. Syftet med sådan rådgivning är att få din förmögenhet att växa ännu mer. Genom samarbete med externa rådgivare får både entreprenörer och familjer en förstklassig och modern service.

Man erbjuder även kapitalförvaltning med låga kostnader och hög kvalitet. Eftersom man är en relativ liten aktör på marknaden kan man agera både smart och snabbt när förändringar på marknaden sker. Kunder vars kapital förvaltas av Erik Penser Bank kan alltid hålla sig uppdaterade via bankens veckobrev.

Slutligen erbjuder Erik Penser Bank även mäkleritjänster för dig som är privat investerare. Du som frekvent sysslar med trading kan ta del av en DMA och på så sätt övervaka din handel på ett smidigt sätt. Vill du veta mer om Erik Penser Bank och tillhörande tjänster så hänvisar vi dig till bankens hemsida.

 

AppSpar (fd. KronSpar)

AppSpar (tidigare KronSpar)

AppSpar är en svenskt inlåningsverksamhet som tidigare gick under namnet KronSpar. AppSpar finns registrerat hos Finansinspektionen och är därmed en aktör som följer rådande regler och lagar kring inlåningsverksamheter. Däremot omfattas inte verksamhetens konton av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär som du kanske vet att du riskerar att förlora samtliga insatta medel om AppSpar skulle komma på obestånd.

För dig som är ute efter ett enkelt sparande med hög avkastning kan AppSpar vara ett lämpligt alternativ. Här erbjuds du betydligt högre sparränta än hos bankerna samtidigt som du inte behöver betala några avgifter. Däremot fungerar AppSpar bara som ett komplement till din vanliga bank. Detta då du inte erbjuds några alternativ för lönekonto, transaktionskonto eller lån här. Men tusentals svenskar sparar redan till hög ränta hos AppSpar så varför inte påbörja ett sparande du också?

Testa Fondroboten Lysa

AppSpar erbjuder hög ränta utan avgifter

Vill du testa på att spara pengar hos AppSpar så finns det tre olika sparkonton att välja mellan. Samtliga konton är helt avgiftsfria och erbjuder dig högre ränta en storbankerna. Detta är möjligt då bankerna har mycket högre kostnader än AppSpar. Samtidigt har den sistnämnda en digital plattform med betydligt lägre driftkostnad än vad priset är för att bedriva en bank. Samtidigt vill bankernas ägare ha stor avkastning. Något som inte AppSpar är i lika stort behov av.

Det är enbart på ett av AppSpars sparkonton som du har möjlighet att göra fria uttag. Det handlar då om "Sparkonto med fria uttag". Detta konto har ingen bindningstid och räntan ligger för närvarande på 1,00%. Lägsta belopp du kan sätta in på sparkontot är 10 000kr och detta gäller samtliga konton hos AppSpar.

Vill du istället åt den lite högre räntan så bör du öppna ett räntekonto 6-månader eller fasträntekonto 12-månader. Det förstnämnda kontot har en löpande bindningstid om sex månader och ger dig 2,50% i sparränta. Ser du istället till att binda dina sparpengar i ett helt år så erbjuds du just nu 2,75% i ränta.

Öppna sparkonto hos AppSpar

Om du läst igenom informationen på AppSpars hemsida så är du med största sannolikhet redo att öppna ett sparkonto. Detta gör du snabbt och enkelt direkt på hemsidan. Se bara till att ha ditt BankID i närheten och att du uppfyller kraven som ställs på kunder hos AppSpar. Detta innebär att du måste vara myndig samt ha ett svenskt personnummer. Därtill krävs det att du har ett bankkonto i en annan svensk bank samt någon typ av BankID. Har du detta så kan du direkt klicka på knappen Skapa Konto på hemsidan.

Du börjar ansökningsprocessen genom att identifiera dig med ditt BankID. När du gjort detta behöver du bara svara på några enkla frågor samt fylla i dina kontaktuppgifter. Sedan får du själv välja vilket konto du vill ha. När du väl valt konto för ditt sparande är du redo att göra din första insättning. Precis som andra populära inlåningsverksamheter så som ViaSpar så sätter du här in pengar via bankgiro. Pengarna du sätter in till AppSpar kommer att synas på ditt konto inom tre bankdagar.

Det här används dina sparpengar till

Eftersom AppSpar är en inlåningsverksamhet så används dina sparpengar i bolagets verksamhet. När det gäller fallet med AppSpar så används dina insatta medel till finansiering av bolagets fastighetsverksamhet. Verksamheten bedrivs i AppSpars systerbolag APP Fastigheter AB. Med andra ord kan man säga att dina sparpengar arbetar medan du kan ta det lugnt och njuta av en hög avkastning. Dock ska man alltid vara försiktig när man sparar pengar i inlåningsverksamheter. Detta på grund av avsaknaden av skyddet från den statliga insättningsgarantin. Det är med andra ord inte ett helt riskfritt sparande. Därför ger vi dig rekommendationen att alltid kolla upp det verksamheter som ingår i inlåningskoncernen. Personerna bakom AppSpar har dock aldrig varit inblandade i någon konkurs eller andra oegentligheter.

 

 

ViaSpar

ViaSpar ViaSpar Finans AB ägs och drivs av ViaConto Sweden AB. ViaSpar är en inlåningsverksamhet som finns registrerad hos Finansinspektionen och som därmed uppfyller alla krav för bedrivande av inlåning. Eftersom det här handlar om en inlåningsverksamhet och inte en bank så kan det vara bra att veta att insatta medel hos ViaSpar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär för dig som sparar att du riskerar att förlora alla sparpengar hos ViaSpar om verksamheten skulle gå i konkurs. UC klassar dock ViaSpar Finans AB som kreditvärdigt och bolaget tillhör i skrivande stund UC Brons. Detta kan jämföras med exempelvis UpplandsSpar som har den högsta kreditvärdigheten enligt UC. Om du istället letar sparprodukter som omfattas av insättningsgarantin kan vi rekommendera dig att kolla in SAVR.

ViaSpar erbjuder förmånliga produkter för sparande för både privatpersoner och företag. De pengar du sätter in på ett konto hos ViaSpar används av bolaget för att expandera JSC "VIA SMS group". Denna verksamhet tillhandahåller kredittjänster med flexibla lösningar till privatpersoner runtom i världen. Totalt har man imponerande 750 000 registrerade kunder och med hjälp av sparkunders investerade kapital är tanken alltså att koncernen ska växa ytterligare. I skrivande stund gör man även en satsning på peer-to-peer lån via dotterbolaget VIAINVEST.

Testa Fondroboten Lysa




Sparkonton med hög ränta hos ViaSpar

Hos ViaSpar erbjuder man inte mindre än sex olika konton som du kan läsa mer om här nedan. Samtliga konton ger dig högre sparränta än de traditionella bankerna. Detta även under perioder då marknadsräntan är låg. Det är också därför som många vänder sig till inlåningsverksamheter som ViaSpar när de inte tycker sig få tillräckligt mycket avkastning på sina sparpengar. Vilket konto du ska välja när du blir kund hos ViaSpar beror lite på dina förutsättningar. Här erbjuds du både rörliga och bundna räntekonton och i vanlig ordning får du högst ränta om du väljer att binda dina sparpengar under en längre tid. Gemensamt för alla konton är att du som minst kan göra en insättning på 5000kr. Som mest kan du sätta över 50 000kr och detta gäller samtliga konton hos ViaSpar.

Sparkonto utan bindningstid och med fria uttag

Sparkonto ViaSpar Det konto som du automatiskt blir tilldelad när du blir kund hos ViaSpar är sparkontot. Detta konto är väldigt flexibelt och tillåter dig att göra fria uttag när helst du vill. Dock är räntan lägre på detta konto i jämförelse med de konton där du binder pengarna. Med ett vanligt sparkonto binder du inte pengarna utan du kan när som helst välja att avsluta ditt konto. Kontot omfattas inte av den statliga insättningsgarantin och du kan räkna med en årsränta på runt 4,50%. Ett vanligt sparkonto hos ViaSpar passar dig som är osäker på om du kommer behöva dina pengar inom en snar framtid. Gör du inte detta och är ute efter en högre avkastning så rekommenderar vi dig istället att kolla närmre på kapitalkontona.

Kapitalkonto med upp till 8% ränta hos ViaSpar

Utöver sparkontot så erbjuder ViaSpar fem olika så kallade kapitalkonton. Gemensamt för dessa kapitalkonton är att samtliga är kopplade till en bindningstid. Med andra ord binder du dina sparpengar när du sparar i dessa konton. Hur länge du vill binda dina pengar är dock helt upp till dig och det finns många alternativ att välja mellan.

Som lägst kan du binda dina pengar i tre månader och detta gör du med "Kapitalkonto 3 månader". Räntan på detta konto ligger för närvarande runt 5% vilket är något bättre än räntan på sparkontot. Du kan inte göra några fria uttag när du sparar i detta kontot. Däremot har du möjlighet att ta ut pengar men detta kommer medföra en avgift på 3% av ditt sparade belopp. Med andra ord är detta inget vi rekommenderar.

För dig som kan tänka dig att binda dina sparpengar ännu längre finns det bundna kapitalkonton som sträcker sig mellan sex månader upp till tre år. Högst ränta får du såklart med "Kapitalkonto 3 år" där årsräntan just nu ligger på 8%.

Så öppnar du ett sparande hos ViaSpar

Du som tycker att ViaSpar verkar passa ditt sparande som handen i handsken kan enkelt öppna ett konto redan idag. Du ansöker enkelt om ett konto direkt på verksamhetens hemsida. För närvarande går det bra att använda sig av BankID och mobilt BankID för att öppna ett konto och allt är internetbaserat. Så fort du legitimerat dig med ditt BankID så kan du börja spara. ViaSpar får nämligen in din adress och andra nödvändiga uppgifter helt automatiskt. Allt går dessutom väldigt snabbt och smidigt och själva ansökan genomför du på någon minut. Du hanterar ditt sparande och dina konton under Mina Sidor. För att kunna ansöka om ett konto hos ViaSpar måste du ha fyllt 18 år samt vara folkbokförd i Sverige.

Insättningar sker via bankgiro och OCR numret du ska använda dig av finner du under dina sidor. Även uttag sker via den inloggade versionen av ViaSpar och från det att du begär om ett uttag kommer det ta max tre bankdagar innan du ser pengarna på kontot.

Upplands spar

UpplandsSpar UpplandsSpar är en inlåningsverksamhet som finns registrerad hos Finansinspektionen. Verksamheten ägs av Uppland Kapital AB som även är ägare till Uppland Kredit och Nätlån. UpplandsSpar erbjuder alternativa sparprodukter när sparande hos traditionella banker inte ger någon avkastning. Eftersom det är en inlåningsverksamhet så används dina pengar till verksamhetens fortsatta expansion.

Något som är bra att veta är att pengar som sätts in på konton hos UpplandsSpar inte omfattas av Lagen om insättningsgaranti. I praktiken innebär detta att du kan förlora samtliga pengar om UpplandsSpar skulle hamna på obestånd. Detta är alltid en risk man bör kalkylera med. Trots detta skulle vi på Alltomspara.se se ett sparande hos UpplandsSpar som relativt riskfritt. UC bedömer att UpplandsSpar har den absolut högsta kreditvärdigheten. Dessutom har verksamheten under flera år redovisat ett positivt resultat och man har god likviditet. UpplandsSpars styrelse är därtill stark medlemmar från både bank- och industrivärlden.

Testa Fondroboten Lysa

Spara pengar med hög ränta hos UpplandsSpar

Hos UpplandsSpar kan du spara i både sparkonton och räntekonton. Gemensamt för alla konton är att de erbjuder högre avkastning i form av sparränta än samtliga traditionella banker på marknaden. Dock ska man såklart räkna in risken som det innebär att spara pengar hos ett inlåningsföretag. Det finns sex olika konton att välja mellan hos UpplandsSpar. Vilket konto som passar bäst för just dig kan bara du avgöra. Men mycket handlar om huruvida du kan tänka dig att binda dina sparpengar under en längre tid eller inte. Ju längre tid du kan tänka dig att binda desto högre ränta kan du också förvänta dig. Samtliga konton är avgiftsfria och ett av kontona erbjuder även fria uttag. Du kan läsa mer om varje enskilt konto nedan.




Andra sparinstitut och inlåningsverksamheter
0.70% - 0.70%
0.35% - 2.25%

Sparkonto med fria uttag hos UpplandsSpar

För dig som inte vill binda dina pengar under en specifik tid är UpplandsSpar renodlade sparkonto bäst. Detta är ett sparkonto med rörlig ränta och utan uppsägningstid. När helst du vill kan du göra ett uttag från ditt sparkonto och detta tar i regel 5 bankdagar. Då kontot är så pass flexibelt erbjuder man inte lika hög ränta här som för räntekontona. Men du kan trots detta räkna med en betydligt högre sparränta än vad du är van vid. Den ränta som tjänats in kapitaliseras årligen under årets sista dag.

Det är sparkontot som du automatiskt får när du blir kund hos UpplandsSpar. Du kan som minst sätta in 1kr till kontot och gränsen för hur mycket pengar du kan sätta in är 50 000kr. Även om det är lockande med fria uttag så bör du ändå fundera igenom beslutet att ta ut pengar från ditt sparkonto. Du går miste om en hel del ränta genom att minska det totala sparbeloppet. En bättre idé är då att skapa en buffert för oförutsedda utgifter. Denna buffert kan du ha på ett separat konto hos din vanliga bank.

Räntekonton (3-36 mån) med upp till 10% sparränta

Du som inte är i behov av dina pengar och lätt kan vara utan dessa en längre tid bör rikta in dig på UpplandsSpars räntekonton. Man erbjuder inte mindre än fem olika räntekonton och alla konton har olika bindningstid. Den kortaste bindningstiden ligger på tre månader och du får högre ränta än på sparkontot men lägre ränta än de konton med längre bindningstid. I skrivande stund ligger den fasta ränta på detta konto på 7,25% årligen. För att öppna ett räntekonto med löptid på tre månader behöver du bara föra över pengar från ditt sparkonto. Notera att du med detta räntekonto inte kan göra några uttag förrän löptidens slut. När detta sker kommer både insättningen och intjänad ränta att betalas till ditt sparkonto där du kan ta ut pengarna.

Det finns möjlighet att binda dina pengar i upp till 36 månader. Detta är det bästa alternativet för dig som vill få god avkastning och som samtidigt inte är i behov av pengarna de kommande tre åren. Räntekonto 36 månader har i skrivande stund en årlig sparränta på 10%.Med andra ord är UpplandsSpar en av de inlåningsverksamheter som betalar bäst sparränta just nu. Inga insättningar eller uttag är möjliga att göra under löptiden. Den intjänade årsräntan förs över i slutet av varje år. Minsta insättning till detta räntekonto är 10 000kr och högsta insättning är 50 000kr.

Så blir du sparkund hos UpplandsSpar

Om du på allvar vill sätta igång med ditt sparande så är det enkelt att registrera sig hos UpplandsSpar. Besök bara deras hemsida och klicka sedan på Öppna konto. När detta är gjort behöver du bara fylla i ett formulär och sedan bekräfta all information via ditt BankID. Du måste ha ett bankkonto i din annan bank också och detta måste anges i formuläret. Detta för att du enkelt ska kunna föra över din framtida avkastning via ditt konto hos UpplandsSpar.

När det sedan är dags för dig att göra din första insättning så sker detta via bankgiro. Med andra ord är det ingen skillnad mot att betala en vanlig faktura. Dock ska du komma ihåg att det är ditt kontonummer som ska fyllas i i raden för OCR eller referens. Insättningen måste ske via autogiro då verksamheten vill kunna få bekräftat att det utbetalningskonto som du angivit verkligen är ditt. Detta är ett led i att motverka pengatvätt och annan olaglig verksamhet. Det är helt avgiftsfritt att göra en autogiro inbetalning och meningen är att det enbart ska vara en engångsinsättning. Se därför till att inte välja automatiska insättningar när du skapar autogirot. När väl pengarna kommit till ditt sparkonto kan du föra över detta till ett räntekonto om detta passar dig bättre.

Nordiska

  Nordiska Nordiska är ett kreditmarknadsbolag som grundades i maj 2015. Dessförinnan hette bolaget Solidum och man sysslade då mest med likviditetslösningar och cash management. Detta är dock tjänster som man fortfarande erbjuder men med inriktning mot företag. Nordiska erbjuder sparande till högre ränta än storbankerna. Trots detta kan du vara lugn när du sparar hos Nordiska då samtliga konton omfattas av den statliga insättningsgarantin. Du kan alltså få upp till 950 000kr om det skulle vara så att Nordiska går i konkurs. Ersättningen från insättningsgarantin betalas ut av Riksgälden och detta sker inom en vecka från det att bolaget satts i konkurs. Det sannolika är dock att detta inte händer och vår uppfattning är att Nordiska är ett stabilt bolag.

Flexibla sparkonton hos Nordiska

Sparkonton hos Nordiska Som kund hos Nordiska kan du välja mellan nio olika konton för sparande. Samtliga konton har en fast ränta vilket innebär att räntesatsen är densamma under hela sparandets löptid. Beroende på hur länge du är villig att avvara dina sparpengar kan du få olika hög avkastning. Den kortaste löptiden pågår under trettio dagar och passar detta dig så är det så är det kontot Nordiska Fix Spar 30 dagar som du ska välja. Ränta på detta sparkonto ligger för närvarande på  0,85%. Oavsett vilket konto du väljer hos Nordiska (förutom Nordiska Flex) så har du ingen möjlighet att göra uttag under pågående bindningstid. Din kapitaliserade ränta kommer att betalas ut till dig efter löptidens slut. Det är helt avgiftsfritt att ha ett Fix konto hos Nordiska.

När det gäller övriga sparkonton hos Nordiska så ligger dessa på en sparränta på mellan 1,05% och 1,50%. Som längst kan du binda dina pengar i fem år och det är då sparkontot vid namn Nordiska Fix 5 som gäller. Men det finns många mellanting att välja på för dig som vill inte vill binda riktigt så länge. För dig som anser att det är viktigt att ha tillgång till sparpengarna vid behov passar Nordiska Flex. Här har du ingen bindningstid och räntan är rörlig. Om du vill ha ännu högre sparränta så rekommenderar vi att du vänder dig till en inlåningsverksamhet som HoistSpar.




Påbörja ditt sparande hos Nordiska

Trots att sparräntorna hos Nordiska inte riktigt når upp till de räntor som inlåningsverksamheter erbjuder så är insättningsgarantin en anledning att öppna ett konto. Om du är av samma uppfattning så kan du redan nu besöka Nordiska för att påbörja ditt sparande. Du kommer enkelt igång genom att logga in hos Nordiska med ditt BankID. Du behöver därefter komplettera din ansökan med personliga uppgifter. När du gjort detta kan du välja vilket av Nordiskas sparkonto som passar dig bäst. Du kan sedan göra din första inbetalning och om du inte det tycker framgår tydligt nog hur du ska göra detta så kan du kontakta kundtjänst via mail eller telefon. Tyvärr framgår det inte på Nordiskas hemsida vilka nedre och övre insättningsgränser man har. När du påbörjar ditt sparande hos Nordiska får du även föranmäla ett uttagskonto. Detta är det konto som dina pengar hamnar på när du väljer att göra ett uttag från Nordiska efter löptidens slut.

Nordiskas företagstjänster

Nordiskas företagstjänster Nordiska arbetar inte enbart med inlåning utan har kompetens inom betydligt fler områden än så. Bolaget riktar sig bland annat till företag som vill genomföra fler och bättre affärer. Bland annat genom sin fakturafinansiering som innebär att företagare kan använda kundfakturor som säkerhet för snabba lån. Utöver detta så kan företag få hjälp med inkassoservice vilket innebär att Nordiska sköter indrivningen medan ni kan fokusera på att driva verksamheten vidare.

Nordiska utlovar företagare hög service och ett stort spektra av låneupplägg. Finansieringslösningarna sker på individnivå vilket gör att varje enskilt företag får en lösning som är skräddarsytt för just det företagets förutsättningar. Låter Nordiskas företagstjänster intressanta så finner du ännu mer information om dessa på Nordiskas hemsida.

Aros Kapital

 

Aros Kapital är ett kreditmarknadsföretag som grundades redan 2004. Det var dock först tio år senare som bolaget fick sitt kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen. I och med detta tillstånd är Aros Kapital även anslutna till den statliga insättningsgarantin. Detta är en säkerhet för dig som väljer att spara hos Aros Kapital. Detta då garanteras upp till 950 000kr tillbaks av dina sparpengar om Aros Kapital skulle gå i konkurs. Aros Kapital beskriver sig själva som allt annat än en bank. Man menar på att man är betydligt mer flexibla samtidigt som man erbjuder snabba och enkla lösningar. Trots detta tummar man aldrig på tryggheten.

Hos Aros Kapital har man främst riktat in sig på företagsfinansiering för både mindre och medelstora bolag. De företagstjänster man erbjuder är bland annat fakturaköp, inkasso, företagslån och leasing. Men man erbjuder även sparmöjligheter som både privatpersoner och företag kan ta del av. Aros Kapital kan inte konkurrera med de räntor som många inlåningsverksamheter erbjuder idag. Däremot sparar du betydligt mer tryggt här då samtliga sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Aros Sparkonto och Aros Likvidkonto

Som privatperson finns det lite olika alternativ för sparande hos Aros Kapital. Det finns tre stycken sparkonto där du antingen binder dina pengar i tre, sex eller tolv månaden. Värt att veta innan man besöker Aros Kapital är att räntan på dessa konton aktiveras först när du satt in minst 50 000kr. Ämnar du att sätta in ett mindre belopp är dessa konton alltså inga bra alternativ. Väljer du ett Aros Sparkonto så kan du sätta in som mest en miljon kronor. Gemensamt för samtliga sparkonton är ett du enbart får göra en insättning. Kontona är låsta under den löptid som du väljer. Behöver du ändå göra ett förtida uttag så kommer du debiteras en uttagsavgift. Denna avgift ligger för närvarande på 1% av den uttagna summan. Aros Sparkonton har i skrivande stund en sparränta på mellan 0,95%-1,15%. Hur hög ränta du får beror på hur länge du är villig att binda dina pengar.

Vill du ha ett mer flexibelt sparande så passar Aros Likvidkonto bättre. Här har du möjlighet att göra fria insättningar och uttag. Dock är inlåningsräntan betydligt lägre än ränta på Aros Sparkonto. Den ränta du tjänar in betalas årsvis i efterskott.




Sätt igång med ditt sparande hos Aros Kapital

Sparkonto hos Aros Kapital För att öppna ett sparkonto hos Aros Kapital måste du vara myndig. Du måste även vara folkbokförd i Sverige samt ha ett svenskt personnummer. Därtill måste du vara kund i en svensk bank också. Detta för att du ska kunna göra uttag från ditt sparkonto hos Aros Kapital. Uppfyller du alla villkor så är du välkommen att öppna ett konto hos Aros Kapital direkt via företags hemsida. Besök bara hemsidan och klicka på Skapa ett nytt konto. Därefter kommer du att behöva legitimera dig via e-legitimation. Godkända e-legitimationer hos Aros Kapital är BankID, Telia och Nordea. Så fort du blivit inloggad kan du skriva in dina kontaktuppgifter och välja den produkt du är intresserad av. Slutligen behöver du bara godkänna kontovillkoren. Se till att läsa igenom dessa villkor noga så du vet vad det innebär att ha sina sparpengar hos Aros Kapital.

När du är redo att göra en insättning till Aros Kapital så sker detta via bankgiro. Alla uppgifter om vilket bankgironummer och OCR-nummer som gäller finner du i den inloggade versionen av Aros Kapital. Ångrar du att du ansökt om konto så har du två veckor på dig att avsluta kontot. Detta helt enligt ångerrätten.

Aros Kapitals företagstjänster

Även du som är företagare kan öppna ett sparkonto åt ditt företag hos Aros Kapital. Men detta är långt ifrån den ända tjänst som Aros Kapital erbjuder företag. Man är till exempel även en känd aktör för fakturaköp. Med andra ord kan du som är företagare sälja dina fakturor till Aros Kapital. Du får då betalt direkt samtidigt som du slipper kreditrisken. Självklart sker detta mot en marknadsmässig avgift.

Man erbjuder även företagslån för små- och medelstora företag. Handläggningstiderna är korta vilket är något som uppskattas av de flesta. Så du kan med fördel vända dig till Aros Kapital om du behöver låna pengar vid exempelvis ett bolagsförvärv eller för orderfinansiering. Utöver dessa tjänster så erbjuder Aros Kapital leasing när det gäller det mesta. Du kan även få juridisk hjälp via Aros Law om du exempelvis funderar på att sälja eller flytta ditt bolag.

Carnegie

Carnegie Carnegie är en investment- och privatbank som grundades så tidigt som 1803. Grundaren hette David Carnegie och hans efternamn är idag ett av Nordens äldsta varumärken. Såhär över 200 år senare är Carnegie en ledande aktör inom bankvärlden. Banken är tydligt nischad och vänder sig primärt till förmögna människor och mindre företag. Det man huvudsakligen sysslar med på Carnegie är Private Banking, Investment Banking och mäkleri. Du har säkert hört talats om att Carnegie agerat rådgivare vid en rad olika börsintroduktioner. Med anledning av detta och mycket annat är man idag en av Nordens främsta rådgivare när det kommer till M&A (Mergers and Acquisitions) och analys.

Carnegie erbjuder en av Sveriges bästa Private Banking så sitter du på en större summa pengar så kan Carnegie vara ett bra alternativ. Här kan du ta del av tjänster så som kapitalförvaltning och samlad rådgivning. Men Carnegie erbjuder också människor att spara till en marknadsmässig ränta. Eftersom man har ett banktillstånd som är utfärdat av Finansinspektionen så är man anslutna till den statliga insättningsgarantin.

Sparkonto hos Carnegie

Hos Carnegie erbjuds kunder att spara till attraktiv ränta i konton som omfattas av insättningsgarantin. Således kan du få upp till 950 000kr tillbaks av de pengar du har på kontot vid en eventuell konkurs. Detta är alltid en trygghet för dig som kund och en anledning till att många föredrar banker framför inlåningsverksamheter. Som mest kan du ha 900 000kr på ditt sparkonto hos Carnegie. Övertrasserar du detta belopp så kommer Carnegie automatiskt att föra över det belopp som överstiger beloppsgränsen. Du får ränta från första kronan och du sparar helt utan bindningstider. Hos Carnegie behöver du heller inte betala några avgifter för ditt sparande. Därtill kan du göra hur många uttag du vill från kontot vilket vi på Alltomspara.se anser väldigt förmånligt. Allt från insättningar- och uttag till kontroll av saldo sker direkt på dina sidor hos banken. Den aktuella sparräntan hos Carnegie är i skrivande stund 0,50% (2019-02-08).

Andra banker som erbjuder sparkonto
0.70% - 0.70%
0.35% - 2.25%
0.40% - 1.00%

Öppna ett sparkonto hos Carnegie

Sparkonto hos Carnegie För att bli kund hos Carnegie och påbörja ditt sparande behöver du först ansöka om konto via Carnegies hemsida. Som hos de flesta andra banker gäller det även att du är arton år fyllda, är folkbokförd i Sverige samt har ett svenskt personnummer. Utöver detta måste du ha antingen BankID eller mobilt BankID samt ha ett svenskt bankkonto i ytterligare en svensk bank. Detta då du måste ha ett annat bankkonto dit du kan överföra dina uttag. Ansökningsprocessen inleds med att du verifierar dig via ditt BankID. Därefter får du fylla i information om dig själv. När detta är gjort kommer du antingen få ett godkännande eller ett avslag på din ansökan. Behöver du hjälp med din ansökan så kan du med fördel vända dig till Carnegies kundtjänst. Notera att sparkonto enbart kan öppnas av privatpersoner.

När ditt sparkonto är öppnat kan du göra en insättning via bankgiro med det OCR-numret som är kopplat till just ditt sparkonto. Du bör se OCR-numret när du är inloggad hos banken. Notera att du som mest kan sätta in 900 000kr. Uttag kan enbart ske till det bankkonto du angivit vid din ansökan. Det tar vanligtvis tre bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto.

Private Banking

Carnegie är alltså även stora inom det man kallar Private Banking. Banken erbjuder denna tjänst till privatpersoner och företag som har mer än 5 miljoner att placera. I Private Banking ingår bland annat kapitalförvaltning, finansiell rådgivning samt stöd i juridiska frågor. Carnegie har utsetts till Sveriges bästa kapitalförvaltare fyra år i rad vilket säger en del om vad banken har att erbjuda! Som Private Banking kund här får du en portfölj som är skräddarsydd för just dig och dina behov och förväntningar. Man utgår alltid ifrån kundens förutsättningar istället för att agera utifrån olika förbestämda kundsegment. Inte mindre än femtio stycken aktieanalytiker arbetar på banken och man har extremt stor kunskap inom området.

Har du den summa som krävs för att bli Private Banking kund hos Carnegie så kan du kontakta banken via hemsidan. Lämna dina uppgifter i formuläret så kommer Carnegie att kontakta dig för vidare dialog.

Lendify

Lendify Lendify grundades i mars 2014 och erbjuder idag en av Sveriges största marknadsplats för lån. Via en digital plattform samlar Lendify låntagare och investerare så att privatpersoner enkelt kan låna pengar av varandra. På det sättet slipper man onödiga mellanhänder som ska ha sin del av kakan. Lendify ämnar att på allvar utmana bankerna och förändra hela finansbranschen. För dig som kund innebär detta att du både kan låna till förmånliga villkor men även spara till hög ränta. Processen är dessutom otroligt smidig tack vare att allt sker helt digitalt med den absolut senaste tekniken.

Lendify har tillstånd från Finansinspektionen och bolaget ägs idag av många kända entreprenörsprofiler så som Hans Westin och Jonas Nordlander. Dessutom är Anders Borg en av ägarna till detta intressanta fintech bolag. Detta och mycket annat gör att Lendify har en stabil grund att stå på och verkligen har potential att bli landets främsta peer to peer långivare.

Besök Lendify

Slipp mellanhänder och låna av varandra med Lendify

Låna hos LendifyHos Lendify kan du enkelt låna pengar direkt via hemsidan genom en enkel ansökan. Du anger bara vilket belopp du är intresserad av att låna samt hur lång återbetalningstid du vill ha. Därefter behöver Lendify få in uppgifter om inkomst, sysselsättning och boendeform. När detta är klart behöver du bara skriva in din email och ditt telefonnummer. Därefter verifierar du dig via BankID eller mobilt BankID. I samband med att du fyller i alla detaljer så kommer Lendify att visa en exempelränta. Denna ränta ska du dock inte stirra dig blind på då räntan sätts utefter din kreditvärdighet. Lendify kommer att ta en UC på dig i samband med att du skickar in din låneansökan.

Så fort din ansökan är inskickad och du verifierat dig med BankID så kommer du att få ett preliminärt låneerbjudande. Därefter behandlar Lendify din ansökan. Behöver något kompletteras så kommer du att få reda på detta. Blir ditt lån beviljat så kommer du att få pengarna till ditt konto redan samma dag då Lendify erbjuder så kallad direktbetalning. Detta gäller även under kvällar och helger!

Med Lendify Rewards har du chans att få lägre ränta vid kommande lån. Detta då du får poäng när du är skötsam och betalar din amortering och din ränta i tid. För att få låna hos Lendify gäller det att du fyllt arton år och är folkbokförd i Sverige. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Helst ser Lendify att du har en årsinkomst på minst 180 000kr per år.

Låneräntor Lendify
Kreditinstitut Ränta Återbet. tid Uppl. avg. Lånebelopp
Lendify 2.95 - 17 % 1 - 15 år 495 kr 20000 - 500000 kr Besök

Investera till hög ränta samtidigt som du hjälper andra

Investera hos LendifyFör dig som är mer intresserad av att spara pengar än att låna pengar finns det många fördelar med Lendify. Här kan du investera pengar samtidigt som du hjälper andra som har större behov av dina pengar. Som tack för att du gör detta erbjuds du en hög ränta och en stabil avkastning. Dina pengar lånas enbart ut till kreditvärdiga låntagare. Snittlåntagaren hos Lendify har en årsinkomst på 350 000kr eller mer och använder lånet till att samla dyra krediter. Lendify tar alltid UC på de som lånar och använder sig av gedigna kalkyler i avgörandet för vem som beviljas lån och inte. Därmed är det en relativ säker investering för dig som lånar ut dina pengar via Lendify.

Lendify erbjuder så kallade Autoinvestkonton och ditt investerade kapital sprids mellan många olika lån. Detta för att minimera risken. Dock gäller det då att du investerar minst 10 000kr. Du kan välja mellan Autoinvest Lång och Autoinvest Kort när du ska investera hos Lendify. Med dessa konton kan du också återinvestera de återbetalningar som kommer in helt automatiskt. Detta gör att du får en ränta-på-ränta effekt och kan få ut så mycket som möjligt av din investering. Lånen som dina pengar används till är annuitetslån. Med andra ord får du varje månad in pengar och kapitaliserad ränta. Du behöver därför inte heller vara orolig för att hela den summa du satt in är bunden.

Räntor och avgifter hos Lendify

Avgifter Lendify Hos Lendify jobbar man med rörliga räntor och man stämmer varje månad av med STIBOR. Du erbjuds olika räntor beroende på vilket investeringskonto du har hos Lendify. Bäst ränta får du genom att investera i Autoinvest Lång. Den genomsnittliga räntan som presenteras på hemsidan utgår ifrån de senaste 90 dagarna. Därtill har man dragit bort både serviceavgiften samt förväntade kreditförluster. Med andra ord kan du se exakt vilken ränta i procent som du utlovas. I skrivande stund (2019-02-11) ligger den aktuella utlåningsräntan på AutoInvest Lång på 4,78%. Betydligt högre ränta en vad bankerna ger på ditt sparkonto alltså!

Eftersom Lendify erbjuder den digitala plattform där du ges möjlighet att låna ut dina pengar tillkommer det också en avgift. För dig som investerar debiteras en serviceavgift en gång i månaden. Avgiften dras automatiskt och baseras på den utestående balansen på lånet. För närvarande ligger denna serviceavgift på 4%.