view counter

Spartips

19/09 08:49

Dags för ny höstgarderob

Garderoben brukar vara i behov av en uppdatering hos både gammal och ung en två-tre gånger per år. Inför hösten med regn, slask och kyla behövs både rejäla kappor, skor och regnjackor. För barn behövs slitstarka jackor, byxor och overaller och det springer lätt iväg när hela familjen ska förses med nytt. Här ger vi lite tips på hur ni kan få ned kostnaderna lite.Börja med att inventera garderoberna och sortera enligt följande:

30/08 11:05

Snart är det jul igen

Snart kommer julen, med allt som hör till, oavsett om man vill eller inte. Det är faktiskt bara drygt fyra månader kvar till jul nu, även att kvällarna fortfarande är ljumna. Detta betyder inte bara julpyssel, glitter och paket. Det betyder också att det kan vara klokt att fundera på vad man vill ha för jul, redan nu.

08/08 07:54

Vänta med att binda boräntan

Vänta med att binda boräntan, så kan du spara pengar. Det kan låta lite underligt, men det funkar faktiskt. Just nu ligger den rörliga räntan på ungefär 1,6%, vilket den förväntas göra i något år till. När den sedan går upp kan den mycket väl hamna på runt 4%, eller till och med 5%. Men, istället för att binda om den eller skapa ett sparkonto så kan du börja lägga undan pengar. En rörlig ränta kan ge en något ostadig ekonomi, eftersom kostnaden kan ändras från månad till månad.

12/07 17:20

Se över dina abonnemang

Tillhör du dem som har abonnemang på tv, film och annan media? Då är du en av många. De allra flesta hushåll i Sverige har nu någon form av abonnemangs- och prenumerationstjänst för media. Streamingtjänster för film och musik, tidningar på nätet och mycket annat uppgår till i snitt 17 000 kronor om året, per svenskt hushåll. Detta visar en undersökning som gjordes av bland andra Institutet för Reklam- och Mediestatistik, IRM. I en annan undersökning gjord av företaget Mediavision på uppdrag av Netflix, så framgår också att en miljon svenskar har ett abonnemang hos Netflix.

26/05 15:11

Bröllop med lägre budget

Sommaren närmar sig och det är då det sker flest vigslar i Sverige. Flest par gifter sig i augusti. Förväntningarna inför den stora dagen är såklart höga och önskemålen om såväl kläder, ringar och utsmyckningar gör att kostnaderna snabbt springer iväg. Denna helg bjuder vi på lite tips på hur ni kan hålla kostnaderna nere samtidigt som ni får ett vackert bröllop.

24/03 19:04

Fem sätt att spara in på matkostnaderna

matsmart

Bra och billig mat med lite planering och skåpsinventering. Spara hundralappar och ät nyttigare.
När du har fullt upp med jobb, fritidssysslor och barnens aktiviteter kan det vara svårt att orka vara duktig och fixa matlåda. Det är lättare att skjuta upp matlagningen och köpa en hamburgare på lunchen. Känner du igen dig? Tyvärr gör nog allt för många det. Men det behöver inte vara så hemskt alls, att fixa bra och billig mat! Vi ger dig fem tips på hur du blir matsmart. 

17/03 15:34

Alla bäckar små - spartips inför semestern

Semestersparande

Det börjar bli hög tid att börja planera semestern. Tryter det i semesterkassan?
Idag tipsar vi om hur du kan slå två flugor i en smäll.
En rejäl vårstädning av garderober, skafferi och garage kan ge en liten extra hacka till semesterkontot.

12/01 16:52

Maxa ledigheten 2017

Ledighet semester2017 verkar inte bli ett arbetsgivarnas år så som 2016 var. Läs här om vilka dagar du ska ta ledigt för att maxa semestern 2017. 

20/12 14:36

Fem tips för att fynda på mellandagsrea

Shoppa jackaSnart är det dags för mellandagsrea 2016 - årets största rea. På mellandagsrean finns det alltid chans till att göra bra fynd vare sig du handlar i fysiska butiker eller på nätet. Följ våra fem tips och kom hem med rätt reaprylar.

16/12 11:10

Spara pengar inför årsskiftet - tips från Swedbank

Pengar myntSwedbank delar med sig av sina bästa tips på hur du kan spara pengar inför årsskiftet. Det är några saker som är bra att hålla koll på gällande beskattning och som du behöver tänka på innan det blir nytt år.

08/11 14:37

Spara pengar under julen

JulklapparDet behöver inte vara tråkigt och snålt att försöka spara pengar kring jul. Vem vill egentligen kasta pengar på fel och onödiga saker? I god tid ger Allt om Spara dig 8 enkla spartips till jul.

28/10 13:36

Enkla tipsen för höstlov med barn

barn i lövHöstlov förknippas för många med dyra utlandsresor. För många är det också svårt att vara med ledig hela veckan från jobbet bara för att barnen har lov. Men med dessa tips kan höstlovet bli en kul vecka för både stora och små med enkla medel. 

03/10 10:30

Byt ut gamla vitvaror och spara pengar

Jämför elStår du i valet och kvalet kring att köpa nya vitvaror? Nya produkter drar vanligtvis betydligt mindre i elkostnad. Jämför dina nya och gamla vitvaror här för att räkna ut hur mycket du sparar och ta del av våra fem enkla elspartips. 

09/09 10:47

Spara pengar - investera i rätt galonisar till barnen...

Under de regniga månaderna är det viktigt med bra utekläder till förskolebarnen. Investera i rätt galonisar till barnen och spara pengar. Går galonisarna sönder kan det lätt bli det dubbla priset när man istället behöver köpa ett par nya. 

25/08 09:40

Höstens bästa spartips!

Höstens bästa spartipsNu kickar hösten igång med jobb och skola för de allra flesta. Många är också sugna på att komma igång med sitt sparande efter sommaren. Vi ger er höstens bästa spartips som gör att du fram till jul kan ha sparat ihop tusentals kronor: nämligen matlåda.

29/03 10:04

Amortera för återbäringen?

Amortera för skatteåterbäringen?En undersökning från SIFO visar att allt fler är intresserade av att amortera på bolånet med pengarna man får på skatten. Men är det en bra idé och vad kan man istället göra med pengarna?

26/02 17:38

Boka resan i rätt tidpunkt och spara tusenlappar

Boka resan vid rätt tidpunkt och spara tusenlapparSnart är det dags att börja planera för semestern, om du nu inte redan har gjort det, och bokar du din resa i förväg och i rätt tidpunkt så kan du spara många tusenlappar.

18/12 00:27

Så handlar du säkert på nätet

I juletider är det många som handlar sina julklappar eller fyndar på diverse mellandagsreor över nätet. Men vilket företag kan man lita på och vilka företag ska man undvika?

29/10 17:30

Pensionssparande när avdragsrätten tas bort

Från och med nästa år är pensionssparandet inte längre avdragsgillt och det innebär att vissa sparformer inte längre är aktuella för den som vill ha ett effektivt pensionssparande. Vi hjälper dig att välja ett bättre alternativ.

08/09 11:57

Hur sparar du när det är oro på börsen?

Så sparar du vid oro på börsenUnder sommaren har börserna runt om i världen lidit av kraftiga nedgångar och inte minst har Stockholmsbörsen tappat mycket av vårens kraftiga uppgång. Men hur ska man göra med sitt sparande under tider med börsnedgångar?

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

view counter
Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter