view counter

Spartips

12/07 17:20

Se över dina abonnemang

Tillhör du dem som har abonnemang på tv, film och annan media? Då är du en av många. De allra flesta hushåll i Sverige har nu någon form av abonnemangs- och prenumerationstjänst för media. Streamingtjänster för film och musik, tidningar på nätet och mycket annat uppgår till i snitt 17 000 kronor om året, per svenskt hushåll. Detta visar en undersökning som gjordes av bland andra Institutet för Reklam- och Mediestatistik, IRM. I en annan undersökning gjord av företaget Mediavision på uppdrag av Netflix, så framgår också att en miljon svenskar har ett abonnemang hos Netflix.

26/05 15:11

Bröllop med lägre budget

Sommaren närmar sig och det är då det sker flest vigslar i Sverige. Flest par gifter sig i augusti. Förväntningarna inför den stora dagen är såklart höga och önskemålen om såväl kläder, ringar och utsmyckningar gör att kostnaderna snabbt springer iväg. Denna helg bjuder vi på lite tips på hur ni kan hålla kostnaderna nere samtidigt som ni får ett vackert bröllop.

24/03 19:04

Fem sätt att spara in på matkostnaderna

matsmart

Bra och billig mat med lite planering och skåpsinventering. Spara hundralappar och ät nyttigare.
När du har fullt upp med jobb, fritidssysslor och barnens aktiviteter kan det vara svårt att orka vara duktig och fixa matlåda. Det är lättare att skjuta upp matlagningen och köpa en hamburgare på lunchen. Känner du igen dig? Tyvärr gör nog allt för många det. Men det behöver inte vara så hemskt alls, att fixa bra och billig mat! Vi ger dig fem tips på hur du blir matsmart. 

17/03 15:34

Alla bäckar små - spartips inför semestern

Semestersparande

Det börjar bli hög tid att börja planera semestern. Tryter det i semesterkassan?
Idag tipsar vi om hur du kan slå två flugor i en smäll.
En rejäl vårstädning av garderober, skafferi och garage kan ge en liten extra hacka till semesterkontot.

12/01 16:52

Maxa ledigheten 2017

Ledighet semester2017 verkar inte bli ett arbetsgivarnas år så som 2016 var. Läs här om vilka dagar du ska ta ledigt för att maxa semestern 2017. 

20/12 14:36

Fem tips för att fynda på mellandagsrea

Shoppa jackaSnart är det dags för mellandagsrea 2016 - årets största rea. På mellandagsrean finns det alltid chans till att göra bra fynd vare sig du handlar i fysiska butiker eller på nätet. Följ våra fem tips och kom hem med rätt reaprylar.

16/12 11:10

Spara pengar inför årsskiftet - tips från Swedbank

Pengar myntSwedbank delar med sig av sina bästa tips på hur du kan spara pengar inför årsskiftet. Det är några saker som är bra att hålla koll på gällande beskattning och som du behöver tänka på innan det blir nytt år.

08/11 14:37

Spara pengar under julen

JulklapparDet behöver inte vara tråkigt och snålt att försöka spara pengar kring jul. Vem vill egentligen kasta pengar på fel och onödiga saker? I god tid ger Allt om Spara dig 8 enkla spartips till jul.

28/10 13:36

Enkla tipsen för höstlov med barn

barn i lövHöstlov förknippas för många med dyra utlandsresor. För många är det också svårt att vara med ledig hela veckan från jobbet bara för att barnen har lov. Men med dessa tips kan höstlovet bli en kul vecka för både stora och små med enkla medel. 

03/10 10:30

Byt ut gamla vitvaror och spara pengar

Jämför elStår du i valet och kvalet kring att köpa nya vitvaror? Nya produkter drar vanligtvis betydligt mindre i elkostnad. Jämför dina nya och gamla vitvaror här för att räkna ut hur mycket du sparar och ta del av våra fem enkla elspartips. 

09/09 10:47

Spara pengar - investera i rätt galonisar till barnen...

Under de regniga månaderna är det viktigt med bra utekläder till förskolebarnen. Investera i rätt galonisar till barnen och spara pengar. Går galonisarna sönder kan det lätt bli det dubbla priset när man istället behöver köpa ett par nya. 

25/08 09:40

Höstens bästa spartips!

Höstens bästa spartipsNu kickar hösten igång med jobb och skola för de allra flesta. Många är också sugna på att komma igång med sitt sparande efter sommaren. Vi ger er höstens bästa spartips som gör att du fram till jul kan ha sparat ihop tusentals kronor: nämligen matlåda.

29/03 10:04

Amortera för återbäringen?

Amortera för skatteåterbäringen?En undersökning från SIFO visar att allt fler är intresserade av att amortera på bolånet med pengarna man får på skatten. Men är det en bra idé och vad kan man istället göra med pengarna?

26/02 17:38

Boka resan i rätt tidpunkt och spara tusenlappar

Boka resan vid rätt tidpunkt och spara tusenlapparSnart är det dags att börja planera för semestern, om du nu inte redan har gjort det, och bokar du din resa i förväg och i rätt tidpunkt så kan du spara många tusenlappar.

18/12 00:27

Så handlar du säkert på nätet

I juletider är det många som handlar sina julklappar eller fyndar på diverse mellandagsreor över nätet. Men vilket företag kan man lita på och vilka företag ska man undvika?

29/10 17:30

Pensionssparande när avdragsrätten tas bort

Från och med nästa år är pensionssparandet inte längre avdragsgillt och det innebär att vissa sparformer inte längre är aktuella för den som vill ha ett effektivt pensionssparande. Vi hjälper dig att välja ett bättre alternativ.

08/09 11:57

Hur sparar du när det är oro på börsen?

Så sparar du vid oro på börsenUnder sommaren har börserna runt om i världen lidit av kraftiga nedgångar och inte minst har Stockholmsbörsen tappat mycket av vårens kraftiga uppgång. Men hur ska man göra med sitt sparande under tider med börsnedgångar?

12/05 10:30

Så räddar du din semesterbudget

Så räddar du din semesterbudgetHar du upptäckt att dina beräknar inte stämde överens och att du har sparat för lite inför din semsterresa eller har du med kort varsel bestämt dig att ni ändå ska ta ut en semester trots att du inte har tillräcklig med pengar sparade? Då behöver det nödvändigtvis inte vara försent att få ihop pengar till resan. Vi hjälper med några tips och råd hur kan få ihop pengarna och rädda din semesterresa.

07/04 01:34

Deklarationstips

Deklarationstips 2015

Det är återigen deklarationstider och Skatteverket håller på för fullt att skicka ut inkomstdeklarationerna som ska vara framme i brevlådorna senast den 15:e april, hos de som inte avsagt sig pappersdeklarationen.

Redan nu kan du dock deklarera via deras e-tjänster om du har en e-legitimation eller säkerhetskod.Som vanligt finns det en del saker att tänka på när du deklarerar och i denna artikel hjälper vi dig med tips och råd.

24/02 15:17

Minusränta: Vad innebär det för mig?

I februari 2015 fick Sverige för första gången en negativ reporänta när Riksbanken sänkte den till -0,10% för att boosta inflationen. Samtidigt ställde sig många bankkunder och konsumenter frågan: Vad betyder minusräntan för mig?

Omröstning
Hur blir din ekonomi 2017?:
Nyhetsbrev

Vill du få aktuella ekonominyheter och uppdateringar om vad som sker på Allt om Spara?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att fylla i din e-post i fältet nedan!

Lämna följande fält tomt

Låna pengar hos ICA Banken
view counter
view counter
view counter
view counter