Arkiv: Recensioner - Lån

Förenade Lån

Förenade Lån 7 Out Media heter den svenska mediabyrå som står bakom Förenade Lån. På sajten marknadsför man Axo Finans låneförmedlingstjänst där privatpersoner kan få hjälp att hitta privatlån till bästa ränta. Tjänsten är kostnadsfri att använda och såväl 7 Out Media som Axo Finans jobbar provisionsbaserat och får ersättning för de kunder de hänvisar vidare till bankerna och långivarna. Du som letar efter bästa privatlån kan alltså fritt använda tjänsten utan att vare sig betala eller binda dig till något. Du behöver inte heller oroa dig för några extra avgifter eller räntepåslag på de lån som förmedlas.

Axo Finans innehar tillstånd från Finansinspektionen och samarbetar med 26 olika banker och långivare vilket ger dig goda möjligheter till att hitta ett lån med låg ränta. Några av de banker som ingår i samarbetet är Coop, Santander consumer bank, Marginalen bank och Collector bank.

Besök Förenade Lån

Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet

Låna upp till 600 000 kr hos Förenade Lån Ett privatlån – även kallat blancolån – är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du inte lämnar något som säkerhet, exempelvis din bostad, vilket du gör om du ansöker om ett bolån. Du väljer själv vad du vill spendera dina lånade pengar på. Ett privatlån kan exempelvis användas till en resa, en renovering eller till att baka ihop flera små dyra krediter.

Via Förenade Lån kan du som önskar teckna ett privatlån ansöka om en summa mellan 10 000 kronor och 600 000 kronor. Beroende på dina ekonomiska förutsättningar, samt det belopp du önskar låna, delas din ansökan med upp till 26 olika banker och långivare. Genom att låta flera banker ta del av din ansökan kan du bli erbjuden flera olika lån och då välja den bank som erbjuder privatlån till bästa ränta.

När din ansökan tagits emot tas en kreditupplysning hos UC som sedan delas med de banker som ingår i samarbetet. På så sätt kan du som ansöker få din förfrågan prövad hos flera banker utan att din kreditvärdighet påverkas negativt. Om du hade valt att göra en enskild ansökan till flera banker hade du fått lika många förfrågningar i ditt register.

Då Förenade Lån endast marknadsför en låneförmedlingstjänst har varken de eller Axo Finans någon påverkan på låneprocessen eller räntorna. Varje bank eller långivare sätter individuella låneräntor baserat på den kreditbedömning de gör av dig som sökande. Har du betalningsanmärkningar riskerar du såväl högre ränta som bortfall bland de banker som ingår i samarbetet. Men låt inte det hindra dig från att söka. Det finns en hel del banker som väljer att se till nuvarande betalningsförmåga och därmed godkänner privatlån trots betalningsanmärkningar.

Bland de banker och långivare som är med i nätverket ligger den nominella räntan i regel mellan 2,95-26%. Genom att nyttja jämförelsetjänsten låter du bankerna slåss om dig som kund och kan på så sätt pressa räntorna något i jämförelse med om du enbart skulle vänt dig till dina vanliga bank.

Förenade Lån är en låneförmedlare med 30 anslutna långivare. Få upp till 30 låneofferter med enbart 1 UC förfrågan.

Räkneexempel: Långivarnas ränta är rörlig, sätts individuellt och varierar mellan 2,95%-26%. Exempel: Annuitetslån 150 000 kr på 12 år (144 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,18% per 2021-01-29. Totalt att betala 175 311 kr. Månadskostnad: 1 457kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Så ansöker du om lån

Digital låneansökan Det har aldrig varit lättare att jämföra lån online än nu. Med en teknik som ständigt utvecklas har du nu möjlighet att skicka en låneansökan digitalt som sedan går ut till flera banker varav en del kan svara så fort som inom 2 timmar. Inga besök på fysiska bankkontor krävs.

Besök Förenade Lån och fyll i dina personuppgifter i ansökningsformuläret tillsammans med önskat belopp att låna. Signera sedan med hjälp av BankID och luta dig tillbaka. Inom kort kommer du att få svar från de banker som kan erbjuda dig ett lån. För att vara säker på att få med flest möjliga alternativ i din jämförelse rekommenderas att du väntar i 24 timmar innan du tar ställning till de bud som kommit in. Din ansökan blir bindande först då du valt att acceptera ett låneerbjudande och signera ett skuldebrev. Därefter betalas lånet ut till ditt konto inom 1-3 dagar. De lånelöften du erbjuds via Förenade Lån är giltiga i 30 dagar.

Grundkrav

Då din ansökan behandlas av upp till 30 olika banker och långivare kan kraven för att få låna variera lite. Det finns dock några grundkrav som måste uppfyllas för att Förenade Lån ska behandla din ansökan och skicka dela den vidare med sitt nätverk. Detta gäller för dig som ansöker om lån:

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du måste ha en fast inkomst på minst 10 000 kronor per månad.
  • Du måste ha en fast anställning, eget företag, vikariat eller pension.
  • Du får ej ha en pågående skuld hos Kronofogden.

I samband med att du skickar in en låneansökan tar Förenade Lån en kreditupplysning via UC i ditt namn.

Kundtjänst

Om du har frågor som rör Förenade Lån eller den tjänst de förmedlar kommer du i kontakt med dem antingen via formuläret på hemsidan eller via mail: info@förenade.se. Har du frågor som rör ett lånelöfte hänvisas du till berörda bank. Du kan ansöka om lån dygnet runt, sju dagar i veckan via Förenade Lån. Din ansökan behandlas dock bara under Axo Finans öppettider:

Måndag: 8:30-18:00
Tisdag:   8:30-18:00
Onsdag:  8:30-18:00
Torsdag: 8:30-18:00
Fredag:   8:30-16:00
Lördag:   Stängt
Söndag:  10:00-14:00

Compari

compari Compari.se är en ny svensk låneförmedlare som tack vare ett samarbete med Sambla kan hjälpa dig att jämföra lån och räntor. Sambla känner du säkert till sedan tidigare då företaget erbjuder en av de främsta jämförelsetjänsterna för privatlån. Hos Compari kan du kostnadsfritt och med en enda ansökan få låneerbjudanden från över 30 olika banker och låneinstitut. Tjänsten är inte bindande och du behöver inte oroa dig för extra kostnader eller räntepåslag på lånen. Istället väljer du själv om du vill acceptera ett låneerbjudande eller helt enkelt avstå från att låna helt. Compari ägs och drivs av människor med stor erfarenhet av finansbranschen. Denna erfarenhet har man använt sig av när man skapat en klanderfri jämförelsetjänst för privatlån. Fokus för denna låneförmedlare ligger på glada och nöjda kunder. Är det något du inte förstår eller behöver hjälp med att jämföra de erbjudanden du får så står kundtjänsten alltid till förfogande.

Comparis jämförelsetjänst passar bra för dig som vill samla dina befintliga lån och krediter. Genom att jämföra privatlån från flera olika banker och långivare kan du säkerställa att du får en låg ränta. Bland de långivare som Compari samarbetar med återfinns bland annat Resurs Bank, Santander Consumer Bank och IKANO Bank. Samtliga samarbetsbanker som du får låneerbjudande ifrån via Compari finns registrerade hos Finansmyndigheten. Således kan du både känna dig trygg och säker när du använder dig av jämförelsetjänsten hos den nya låneförmedlaren Compari.

Få 30 låneerbjudanden med 1 ansökan

Jämför privatlån hos Compari Är du i behov av ett privatlån eller helt enkelt vill samla de smålån du redan har så kan du med fördel vända dig till Compari. Hos Compari kan du få upp till 30 låneerbjudanden genom en enda ansökan. Dessutom tas enbart en UC vilket gör att du slipper att få en massa onödiga förfrågningar på dig. Istället får samtliga banker som Compari samarbetar med dela på den kreditupplysning som Compari tar på dig. Således påverkas inte din kreditvärdighet negativt så som den gjort om du gått till flera enskilda låneinstitut och ansökt om lån. Genom Compari kan du låna alltifrån 5000 kr upp till 600 000 kr. Lånen som förmedlas är så kallade blancolån som inte kräver någon säkerhet i form av exempelvis en bostad eller en bil. Ansökningsprocessen är helt digital och identifiering sker smidigt via BankID.

När det gäller den låneränta du erbjuds hos de olika samarbetsbankerna så sätts denna individuellt. Det är med andra ord din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga som avgör hur dina låneerbjudanden ser ut. I nuläget har du möjlighet att få en ränta mellan 2,95-22,59 via Compari (2019-08-15). Om du inte får en såpass låg ränta som du vill åt så har du möjlighet att tacka nej till samtliga erbjudanden. Comparis jämförelsetjänst är helt kostnadsfri och den ansökan du gör via låneförmedlaren är inte bindande.

Compari är en svensk låneförmedlare som samarbetar med Sambla. Här kan du jämföra privatlån upp till 600 000 kr helt kostnadsfritt.

Representativt exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr med 9 års löptid, nominell ränta 5,50% och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift blir den effektiva räntan 5,64%

Ansök om privatlån via Compari

Låneansökan Compari Om du inte nöjer dig med låneräntan hos din vanliga bank så kommer du garanterat att kunna få en lägre ränta via Compari. När du är redo att använda Comparis kostnadsfria jämförelsetjänst för privatlån behöver du bara surfa in på låneförmedlarens hemsida. Där kan du direkt göra en låneansökan som enbart tar 4 minuter att slutföra. Du börjar med att ange hur stort lånebelopp du är intresserad av samt under hur många år du vill återbetala lånet. Därefter får du ange syftet till att du vill låna pengar. Om syftet är att samla dina befintliga lån och krediter så är det här du uppger det. Du får därefter lämna dina kontaktuppgifter till Compari innan du kan gå vidare med din ansökan. I ansökningsprocessen ingår det även att du lämnar information om dina inkomster, skulder, eventuella betalningsanmärkningar samt boendekostnader. Så fort ansökningsformuläret är komplett får du identifiera dig med ditt BankID. När ansökan väl är inskickad kommer Compari att inhämta en kreditupplysning om dig från UC. Denna kreditupplysning får samtliga banker och låneinstitut dela på.

Så snart din låneansökan är behandlad kommer de långivare som Compari samarbetar med få inkomma med sina låneerbjudanden till dig. Vissa återkommer till dig med ett erbjudande direkt medan andra kan ta upp till 24h på sig. När samtliga erbjudanden kommit kan du i lugn och ro gå igenom dessa. Du kan då enkelt och smidigt jämföra räntan och villkoren på de erbjudanden du fått. Hittar du ett erbjudande som du vill acceptera så behöver du bara skriva under lånehandlingarna innan pengarna betalas ut till ditt konto.

Grundkrav hos Compari

När man går via en låneförmedlare och ansöker om lån så är det samarbetsbankernas krav och villkor som appliceras. Således kan olika långivare ställa olika krav på potentiella låntagare. Detta är dock inget du behöver lägga någon vikt vid då enbart de låneinstitut som godkänner dig som låntagare kommer att skicka ett låneerbjudande. Således kan det hända att du uppfyller kraven hos vissa långivare men inte hos andra. Däremot brukar låneförmedlare ha några grundläggande krav för de personer som använder sig av jämförelsetjänsten. Hos Compari går man inte ut med några grundkrav. Däremot använder man sig av Samblas plattform och med anledning av detta förutsätter vi på Allt om Spara att det är Samblas krav som gäller. Dessa är följande:

✔ Årsinkomst på 120 000 kr eller mer
✔ 18 år
✔ Folkbokförd i Sverige
✔ Inga aktiva skulder hos Kronofogden
✔ Inga betalningsanmärkningar

Uppfyller du ovan nämna grundkrav är du välkommen att inkomma med din låneansökan till Compari. Trots att du uppfyller kraven finns det dock ingen garanti för att samtliga samarbetspartners skickar dig ett låneerbjudande.

Kundtjänst och öppettider

Behöver du hjälp med din låneansökan till Compari eller har allmänna frågor om låneförmedlarens tjänst så kan du kontakta kundtjänst. Det finns ett kontaktformulär att använda sig av på Comparis hemsida. Använder du detta kan du förvänta dig att få ett svar inom 24 timmar. Du kan även maila direkt till Compari från din egen mailklient och det är då adressen info@compari.se som gäller. När det gäller frågor om din ansökan kan dessa även besvaras via telefon på nummer 0770-22 01 80. För klagomål finns ett eget formulär som du når via Comparis hemsida.

Compari går inte ut med några öppettider på sin hemsida. Däremot vet vi att det är möjligt att komma in med en låneansökan samtliga dagar och timmar på dygnet. Ansökan kommer dock att behandlas under ordinarie öppettider vilka vi förutsätter är samma som Samblas. Detta innebär att ansökningar behandlas under vardagar.

Kompar

Kompar Kompar är en svensk förmedlare av företagslån där entreprenörer enkelt kan hitta de bästa finansieringsvillkoren. Kompar fungerar precis som vanliga låneförmedlare med skillnaden att det är företagslån som jämförs och inte privatlån utan säkerhet. Jämförelsetjänsten är skapad av individer med stor erfarenhet av både entreprenörskap och finansiering. Tjänsten är därmed byggd med dig som företagare i fokus. Behöver du finansiering till ditt företag så har du här en lösning som både är enkel, smart och tidsbesparande. På så vis kan du hitta finansiering utan att det ska behöva ta tid ifrån det du är bäst på. Nämligen att driva ditt företag och få detta att växa. Med Kompars tjänst för jämförelse av företagslån får du flera låneerbjudanden via en och samma låneansökan. Därtill är tjänsten helt kostnadsfri och du binder dig inte till något genom att göra en jämförelse av företagslån hos Kompar. I skrivande stund samarbetar Kompar med 18 olika banker, kreditinstitut och factoringbolag. Bland dessa återfinns toborrow, ferratum business och Froda. De flesta samarbetspartners kan du läsa mer om här på Allt om Spara om du vill vara väl förberedd innan du gör jämförelsen hos Kompar.

Hos Kompar kan du jämföra företagslån upp till 5 miljoner kronor. En jämförelse är möjlig oavsett om du söker som enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag. Det spelar inte heller någon roll hur länge firman varit verksam eller hur mycket företaget omsätter. Med anledning av att Kompar samarbetar med flertalet olika låneinstitut och banker så är inte heller en UC kontroll nödvändig. Om det är viktigt för dig att ingen koll görs i UC så rekommenderar vi dig att säga detta till en rådgivare hos Kompar innan du gör själva lånejämförelsen.

Besök Kompar

Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Jämför företagslån Om du inte själv vill lägga tid på att jaga finansiering till ditt företag så har Kompar lösningen för dig. Här kan du alltså enkelt och smidigt jämföra företagslån och finansiering från över 15 olika aktörer. Samtliga lånebolag som finns representerade hos Kompar finns registrerade hos Finansinspektionen. Hela processen sköts helt digitalt vilket såklart gör att hela låneprocessen optimeras. Kompars rådgivare finns med dig i alla led av jämförelsen för att utvärdera vilken finansieringsform som passar ditt bolag bäst. Man ser bland annat över vilken bransch du verkar i samt hur din balans- och resultaträkning ser ut. Detta för att kunna hitta den bästa lösningen för just ditt företag. I och med att rådgivarna är såpass aktiva så tar ansökningsprocessen inte längre tid än nödvändigt. Exempelvis så är det sällan man som företagare behöver komplettera med uppgifter då rådgivaren redan från start ser till att du skickar de dokument som behövs för att samtliga kreditinstitut ska kunna ta ett beslut.

Genom att använda dig av en jämförelsetjänst när du ska ta ett företagslån kan du enkelt komma ner i kostnader. Detta då de olika bankerna får konkurrera om dig som kund. Kompars samarbetspartners får helt enkelt lägga bud och du kan sedan utvärdera samtliga bud för att se vem som erbjuder dig bäst villkor. Således kommer du inte att behöva betala mer än nödvändigt för det lån du slutligen väljer att acceptera. När det gäller räntan på de olika buden så sätts denna bland annat utifrån hur situationen ser ut för ditt företag.

Kompar förmedlar företagslån från 18 olika banker och låneinstitut. Jämför företagslån gratis och få kostnadsfri rådgivning.

Så använder du Kompars jämförelsetjänst

När du väl bestämt dig för att använda dig av den jämförelsetjänst som Kompar erbjuder så är processen enkel. Gå bara in på Kompars hemsida och ange ditt företags namn, ditt egna namn samt kontaktuppgifter till dig. Gå därefter vidare och fyll i den korta ansökan som dyker upp på skärmen. I ansökan ska du bland annat uppge information om ditt företags lånebehov samt ange diverse uppgifter som kreditgivarna i fråga vill ha in. Du kan ansöka om ett företagslån upp till 5 miljoner kronor. Själva ansökan tar inte mer än någon minut att fylla i och är helt kostnadsfri att göra. När du identifierat dig med BankID är du redo att skicka in din ansökan. När detta är gjort kommer Kompar att gå igenom din ansökan samt inhämta en kreditupplysning om ditt företag. Inom 24 timmar kommer du att få ett flertal låneerbjudanden från olika banker och låneinstitut som Kompar samarbetar med. Du kan då själv i lugn och ro gå igenom dessa erbjudanden samt jämföra viket erbjudande som är bäst för dig och ditt företag.

I samband med att Kompar presenterar erbjudandena för dig kommer du även få möjlighet att ställa frågor till en rådgivare om du har behov av detta. Därefter kanske du är redo att välja vilket låneerbjudande du ska acceptera. När du väl gjort ditt val är det dags att signera lånehandlingarna. Därefter tar det enbart 24 timmar innan utbetalningen av ditt företagslån genomförs.

Ränta och avgifter på företagslån

ränta och avgifter kompar Eftersom det inte är Kompar själva som lånar ut pengar så finns det ingen fast ränta som du kan förvänta dig. Istället är det varje enskild kreditgivare som bestämmer ränta och avgifter. Du får sedan ta ställning till uppgifterna innan du accepterar eller nekar låneerbjudandet. Vanligtvis när det handlar om företagslån så är räntan som erbjuds fast. Med andra ord kommer denna inte att förändras under löptidens gång. Räntan som ditt företag erbjuds grundas i en kreditbedömning som låneinstitutet gjort på ditt företag. I kreditbedömning ser man ibland även över ägarnas förutsättningar och en del lånebolag kan kräva att man går i personlig borgen för lånet. Detta innebär att du och ytterligare ägare lovar att återbetalar skulden om företaget inte skulle ha möjlighet att göra detta. Att gå i borgen kan även innebära att man kan erbjudas en lägre ränta på företagslånet.

Många av de aktörer på marknaden som erbjuder företagslån har bytt ut termen ränta till avgift istället. Man uppger alltså ingen fast ränta utan bakar in alla lånets kostnader i en månadsavgift. Denna avgift är sedan densamma under hela lånets löptid under förutsättning att skulden återbetalas i tid. Fördelen med detta är att du slipper hålla koll på räntor och olika avgifter. Det som är viktigt om du jämför lån med en fast avgift är att du ser vad totalkostnaden för lånet blir. Se även över så att det inte tillkommer ytterligare avgifter så som faktureringskostnader och uppläggningsavgift. Har du några frågor kring långivarnas ränta eller avgifter så kan du med fördel ta hjälp av Kompars kunniga medarbetare.

Kontakta Kompar

Fördelen med att jämföra företagslån hos Kompar är att du alltid kan ta hjälp av bolagets medarbetare. När som helst under låneprocessen så kan du ringa in till kundsupport på 010-750 28 99 och få hjälp via telefon. Du kan även fylla i företagets telefonnummer direkt på Kompars hemsida så ringer någon upp dig omgående. Har du några övriga frågor så kan du använda dig av kontaktformuläret som finns på Kompars hemsida. Du kan även maila direkt till info@kompar.se. På låneförmedlarens hemsida finns det även bra information och guider om alltifrån företagslån till factoring och leasing. Du kan även ta del av gratis verktyg och mallar för exempelvis affärsplaner, likviditetsbudget och resultatbudget.

Du kan när som helst på dygnet skicka in en låneansökan till Kompar. Ansökningar behandlas sedan under företagets öppettider som är måndag till fredag mellan 08:00 och 19:00. Dessvärre håller Kompars kundtjänst inte öppet under helger eller andra röda dagar.

 

 

Lumify

Lumify Lumify är en ny lånetjänst online som drivs och ägs av det svenska bolaget Luma Finans AB. Detta bolag ingår i en större nordeuropeisk koncern med fokus på finansiella tjänster. I nuläget bedriver man främst verksamheter i Sverige och Danmark. Bolaget bakom Lumify har givetvis en licens från Finansinspektionen. Man är således ett konsumentkreditinstitut som står under myndighetens tillsyn. Detta innebär även att man följer Konsumentverkets riktlinjer för kreditgivning. De lån som erbjuds hos Lumify räknas som högkostnadskrediter då den effektiva räntan på krediten är minst 30% högre än den referensränta som Riksbanken fastställt. Krediten som erbjuds är alltså kopplad till höga kostnader som kan medföra skuldsättning.

Om du inte har några svårigheter att få lån hos en traditionell bank eller låneinstitut så rekommenderar vi dig att göra detta istället. Om du däremot vill låna pengar utan att någon UC så kan Lumify vara ett alternativ. Du bör dock redan innan du ansöker om lånet vara medveten om vilka kostnader lånet medför.

Besök Lumify

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Låna hos Lumify utan UC

Lumify erbjuder en kontokredit från 2000 kr upp till 70 000 kr. Det är dock enbart återkommande kunder som beviljas maxkrediten. Är du ny kund så får du nöja dig med en kredit på 6000 kr första gången du lånar av Lumify. För dig som inte vet vad en kontokredit är så kan man likna detta vid ett digitalt kreditkort. Du beviljas ett kreditutrymme men betalar bara ränta på den kredit som du faktiskt nyttjat. Detta till skillnad mot ett vanligt smslån där du betalar ränta och avgifter på ett fast belopp oavsett om du utnyttjat summan eller inte. Lumify är väldigt flexibla i sin kreditgivning och något som gjort denna långivare populär är att man inte har så hårda krav på den som ansöker om lån. Tidigare beviljade man även lån till individer med betalningsanmärkningar. Detta är dock något man slutat med.

Därtill tar man ingen UC utan den kreditupplysning som inhämtas kommer från Creditsafe. Således kommer din förfrågan inte vara synlig för bankerna. Något som gör Lumify till en unik kreditgivare är att man bjuder nya kunder på ränta och uppläggningsavgift. Första gången du lånar av Lumify betalar du ingen ränta eller avgifter. Den enda kostnaden som tillkommer är en aviseringsavgift på 60kr. När du lånar hos detta kreditinstitut har du även möjlighet att mot en avgift förlänga din betalningstid. Du behöver således inte lösa ut hela din kredit inom den första betalningsperioden. Däremot behöver du alltid betala ett lägsta belopp varje månad.

Hos Lumify kan du som ny kund ansöka om en räntefri kredit upp till 6000kr. Denna långivare tar ingen UC och accepterar kunder med betalningsanmärkningar.

Representativt exempel: Lån på 5 000 kr med 39,5 % nominell ränta (totalt 1 159,60 kr) med en återbetalningstid på 11 månader och 495 kr i uppläggningsavgift för upprättande av kreditlimit, 495 kr i förlängningsavgift samt totala aviavgifter om 660 kr blir det totala beloppet att återbetala 7 809,60 kr och ger en effektiv ränta på totalt 63,76 %. Delbetalningarna fördelas enligt följande; 733,40 kr, 787,90 kr, 770,06 kr, 752,22 kr, 734,38 kr, 716,54 kr, 698,70 kr, 680,86 kr, 663,02 kr, 645,18 kr och 627,34 kr.

Ansök om en kontokredit hos Lumify

Du som redan har ett konto hos Lumify kan ansöka om förhöjd kredit genom att logga in på dina sidor på långivarens hemsida. Har du inget konto hos Lumify och vill ansöka om en flexibel kontokredit så kan du göra detta via datorn eller mobilen. Du går bara in på Lumifys hemsida och väljer där hur stort kreditutrymme du önskar. Som ny kund kan du välja mellan en summa på 2000 kr upp till 6000 kr. Första gången du lånar betalar du ingen ränta och inte heller någon uppläggningsavgift. När du angivit summa så får du reda på när lånet ska återbetalas samt vad den effektiva räntan för lånet blir. Om du känner dig bekväm med dessa uppgifter så kan du gå vidare till ansökningsformuläret. Där får du uppge kontaktuppgifter samt välja ett lösenord till ditt konto.

Vidare får du ange personlig information och berätta mer om din privatekonomi. Under hela ansökningsprocessen har du möjlighet att ändra lånesumma om du skulle ångra dig. När formuläret är komplett kan du godkänna avtalen och identifiera dig med ditt mobila BankID. Lumify kommer därefter göra en sedvanlig kreditbedömning av dig som kund. Detta inkluderar bland annat att man tar en kreditupplysning från Creditsafe på dig. Verifiering av ansökan sker på ett par minuter och du får sedan besked direkt. Har du ett konto hos SEB så kan du glädja dig åt att få in pengarna på kontot inom 15 minuter vid beviljande av lån. Du med konto i annan bank får vänta något längre men behandlas din ansökan tidigt en helgfri vardag så har du i regel pengarna på kontot samma eftermiddag. Ansöker du senare under dagen eller under en helgdag så kommer dina pengar in nästföljande bankdag.

Grundkrav, ränta och kostnader

Hos Lumify ger man de flesta personer en chans att ta en kontokredit. Man gör alltid en sedvanlig kreditbedömning som grundar sig i en kreditupplysning som bolaget tar på dig samt information som du själv uppgivit i din ansökan. Den här informationen är vanligtvis tillräcklig för att Lumify ska kunna göra en korrekt kreditbedömning. I vissa fall kan du dock behöva skicka in dokument som styrker din inkomst för att din låneansökan ska kunna behandlas. För att bli beviljad ett lån får du inte ha betalningsanmärkningar eller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Vidare måste du vara minst 18 år för att kunna ansöka om en kontokredit hos Lumify. Du måste även kunna visa upp en deklarerad inkomst.

Hos Lumify är första krediten alltid fri från ränta och avgifter (aviavgift tillkommer). Vid nästföljande lånetillfällen tillkommer dock både avgifter samt ränta. Årsräntan på Lumifys krediter ligger på 39,5%. Dock ska man vara medveten om att den effektiva räntan är betydligt högre och inkluderar både en uppläggningsavgift på 395 kr samt en månatlig aviavgift på 60kr. Du som även väljer att förlänga din återbetalningstid får betala en kostnad på 395 kr för detta. Ett lån på 5000kr som återbetalas under 11 månader har en effektiv ränta på 79,97%.

Kontakta Lumify

Du som redan är kund hos Lumify finner alla uppgifter om ditt lån under dina sidor på hemsidan. Har du frågor om den tjänst som Lumify erbjuder så finns det en avdelning för Frågor & Svar. Men du har såklart även möjlighet att kontakta långivaren för att få svar på dina frågor. Lumifys kundtjänst håller öppet måndag till fredag mellan 9:00 och 17:00. Det är också under dessa tider som man behandlar och beviljar kontokrediter. Trots detta har du möjlighet att både ansöka om en kontokredit och ta kontakt med kundtjänsten under andra tider. Du kommer dock inte få svar direkt. För att kontakta Lumifys kundtjänst kan du maila info@lumify.se. Du har även möjlighet att ringa in på 020- 11 77 90. Behöver du skicka brev eller dokument till Lumify så gör du detta på Luma Finans, Hammarby Allé 93, 120 63 Stockholm.

Fedelta

Fedelta Finance Fedelta Finance är ett svenskt kreditmarknadsbolag som erbjuder företagslån till både aktiebolag och enskilda firmor. Bolaget grundades av Micael Wiklander i slutet av 2018 men har redan blivit omtalade i företagsbranschen. Grundaren och hans medarbetare har stor erfarenhet av finansbranschen och vet själva hur krångligt det kan vara att ta ett företagslån. Genom Fedelta vill man nu underlätta denna process för alla företagare i landet. Man vet också att det ibland krävs mer än bara hårt arbete och engagemang för att få ett företag att bli lönsamt. Ibland behövs det finansiering för att en verksamhet ska kunna nå den potential som finns i företaget. Denna finansiering ska alltså inte behöva vara krånglig eller tungrodd. Hos Fedelta Finance erbjuder man istället flexibla företagslån som dessutom inte kommer med en massa krångliga villkor och dolda avgifter. Istället är man helt transparenta med en tydlig prisbild och snabba besked.

När du ansöker om ett företagslån hos Fedelta Finance sker hela processen digitalt vilket gör att bolaget även kan hålla nere priserna. Ansökningsprocessen är därtill väldigt smidig och du får alltid snabba besked. Man utlovar besked och utbetalning inom 24 timmar. Oavsett om du driver ett litet eller ett stort bolag så passar Fedeltas tjänster för dig som är i behov av snabb och smidig finansiering.

Besök Fedelta

Flexibla företagslån hos Fedelta

Företagsfinansiering hos FedeltaBehöver ditt företag likviditet så kan finansiering från Fedelta vara ett bra alternativ. Fedelta erbjuder flexibla företagslån på mellan 50 000kr och 500 000kr. Du kan välja en återbetalningstid på mellan 6 månader och 36 månader. Oavsett vilken återbetalningstid du väljer så har du när som helst möjlighet att återbetala lånet. Du får då inte betala något extra för återstående tid. Fedelta vänder sig till företag med alla olika typer av bolagsformer vilket gör att de flesta entreprenörer kan ansöka om företagslån hos denna aktör. Du ansöker helt gratis och den kreditkoll som Fedelta gör påverkar inte ditt företags möjligheter att ta andra lån. Detta då man inhämtar kreditupplysning från Creditsafe och inte skickar ut någon omfrågekopia. För att bedöma huruvida ditt bolag är en lämplig låntagare ser Fedelta över ditt bolags finansiella situation. I enstaka fall ser man även över den ekonomiska situationen för de som företräder bolaget.

Hos Fedelta kan du ansöka om företagslån oavsett vilken bransch ditt bolag verkar i. Det spelar heller ingen roll om du har ett nystartat företag eller om du redan är en etablerad aktör i din specifika bransch. Fedelta har som mål att hjälpa alla duktiga företagare att utveckla och expandera verksamheten. Låneerbjudandena från detta kreditmarknadsbolag är transparenta och istället för en massa olika avgifter tar man enbart ut en fast månadsavgift. På så sätt är det enkelt att hålla koll på både återbetalning och kostnader för företagslånet.

Hos Fedelta kan du ansöka om företagslån upp till 500 000kr. Du får offert samma dag och utbetalning av lån sker inom 24 timmar från det att ansökan beviljats.

Ansök idag och få offert samma dag

Låneansökan Fedelta företagslånFå bolag som erbjuder företagslån idag är så flexibla som Fedelta. Här sker allt otroligt snabbt och smidigt och du får alltid en offert samma dag som du ansöker om lånet. Anledningen till detta är att Fedelta förstår företags behov av att få snabb likviditet. För att ansöka om ett företagslån hos denna långivare går du till Fedeltas hemsida. Där anger du önskat lånebelopp samt väljer hur lång återbetalningstid du vill ha på företagslånet. Se till att inte ansöka om ett högre belopp än ditt bolag faktiskt behöver. Chanserna att lånet ska beviljas är högre ju lägre lånesumma du väljer. När du valt summa och löptid på lånet så får du välja om du vill ha e-post faktura eller pappersfaktura. Vid det sistnämnda alternativet tillkommer en månatlig aviavgift på 50kr varav detta inte är att rekommendera. Du får sedan se ett preliminärt månadsbelopp samt månadsavgift för lånet. Inga andra avgifter än de som presenteras kommer tas ut av Fedelta. Dessutom är den månadskostnad du betalar för lånet momsbefriad.

Du kan sedan gå vidare med din ansökan och får då uppge företagsuppgifter, kontonummer samt syfte med lånet. Du har här även möjlighet att gå i personlig borgen för lånet vilket kommer minska kreditrisken och öka ditt företags chanser att få lånet beviljat. När hela formuläret är komplett får du godkänna villkoren och skicka in din ansökan. Fedelta kommer då direkt att gå igenom denna samt göra en kreditbedömning med hjälp av Creditsafe. Du får sedan en offert inom 24 timmar och blir din låneansökan godkänd kommer du att få in pengarna på företagskontot inom samma tidsrymd.

Fast månadskostnad utan dolda avgifter

Hos Fedelta månar man om att vara så transparenta som möjligt. På så sätt uppstår sällan några missförstånd och du vet redan från början vad du kommer att få betala för företagslånet. Man har inga dolda avgifter utan arbetar helt och hållet med en fast månadskostnad som är lätt att förstå. Fedelta tar alltså vare sig ut några administrationsavgifter, aviavgifter eller uppläggningsavgifter. Alla kostnader för den process som lånet innebär finns istället inbakat i den fasta månadskostnaden. Detta gäller dock enbart om du väljer att få fakturan digitalt. Annars tillkommer det en månatlig aviavgift för din pappersfaktura. Man skulle kunna säga att Fedeltas företagslån är räntefria. Detta är dock en sanning med modifikation då månadsavgiften i princip kan jämföras med en ränta. Första månaden är dessutom helt fri från månadsavgift.

Månadsavgiften på företagslånen sätts individuellt och baserar sig på ditt bolags ekonomiska förutsättningar. Dessa avgörs genom den kreditbedömning som görs i samverkan med Creditsafe. Har du eller ditt företag betalningsanmärkningar så kan detta påverka månadsavgiften negativt. Har ditt bolag istället ett fläckfritt förflutet och god återbetalningsförmåga så kan du räkna med en lägre månatlig avgift.

Kontakta Fedelta

Kontakta Fedelta På Fedeltas hemsida finner du i stort sett all information du kan tänkas behöva innan du ansöker om ett företagslån. Man har exempelvis en avdelning med vanliga Frågor & Svar. Man har dessutom utförliga beskrivningar över hur det fungerar att ansöka om företagsfinansiering. Känner du ändå att du vill komma i kontakt med en medarbetare på Fedelta så finns det flera olika kontaktsätt. Du kan bland annat använda dig av den smidiga chatten som återfinns längst ner till höger på bolagets hemsida. Där får du direkt kontakt med en medarbetare från Fedelta som kan besvara dina frågor. Du kan även maila in till Fedeltas kundtjänst på kundservice@fedelta.se. Är ditt ärende enklare att hantera via telefon så är numret du ska ringa 033- 720 11 30. Telefontiderna hos denna långivare är vardagar mellan 9:00 och 16:00. Är du allmänt intresserad av Fedelta och bolagets tjänster så kan du även följa verksamheten på Facebook.

Lånemäklaren

Lånemäklaren är en av många låneförmedlare i Sverige. Tjänsten som Lånemäklaren erbjuder kommer från STK Finans AB som bedriver liknande verksamhet i både Norge och Finland. Man har tillstånd från Finansinspektionen och är därmed en seriös låneförmedlare som du med fördel kan använda dig av när du behöver jämföra privatlån. Lånemäklaren samarbetar i skrivande stund med sju olika banker och kreditinstitut. Bland dessa återfinns Collector, SevenDay Bank och Nordax Bank. Genom att använda dig av Lånemäklarens tjänst slipper du själv jämföra privatlån och förhandla om räntan. Istället sköter denna låneförmedlare allt åt dig vilket gör att du bara behöver välja vilket låneerbjudande du föredrar. Dessutom erbjuder man personlig service under hela processen vilket gör att du har full koll på allt som händer. Tjänsten är helt kostnadsfri och Lånemäklaren tjänar istället provision från bankerna som man samarbetar med. Därmed riskerar du aldrig att betala dolda avgifter eller andra extra kostnader.

STK Finans AB som står bakom denna tjänst är ett svenskt kreditmarknadsbolag som funnits sedan 2015. Man har ett norskt moderbolag vid namn STK Finans AS som bland annat driver Lånemegleren.no. I Norge har man kommit lite längre med sina tjänster då man där även erbjuder förmedling av bolån, smslån och billån. I Sverige kan man än så länge bara jämföra privatlån med STK Finans tjänster.

Lånemäklaren förmedlar och jämför privatlån

Med Lånemäklaren kan du få hjälp med förmedling och jämförelse av privatlån upp till 600 000kr. Precis som du kan hos andra förmedlare så som Compari och Lendo. Detta oavsett om du ska ta ett nytt lån för konsumtion eller om syftet är att samla dina befintliga krediter och lån. Lånemäklaren eller dess samarbetsbanker lägger sig inte i vad du ska använda pengarna till. Du behöver inte heller ha någon pant för det lån du tar via denna låneförmedlare. Genom att använda dig av Lånemäklaren när du ska ta ett lån kan du få mer gynnsamma villkor och räntor. Detta då bankerna som denna låneförmedlare samarbetar med får konkurrera om att ha dig som kund. För att detta ska bli verklighet måste bankerna alltså komma upp med ett låneerbjudande som är lockande nog. Med andra ord är det inte helt osannolikt att ett lån via Lånemäklaren blir billigare än de befintliga krediter som du redan har.

Via Lånemäklaren kan du ansöka om ett lån från 5000kr och upp till 600 000kr. Ansökan går till Lånemäklaren som sedan lämnar denna vidare till de sju banker och kreditinstitut som man samarbetar med. Därefter är det upp till bankerna att värdera ansökan och sätta en lämplig ränta. Tjänsten kostar ingenting och du binder dig inte till något när du skickar in din ansökan. Du bör vara medveten om att Lånemäklaren tar en UC på dig i samband med att du ansöker om lån. Det är sedan inte helt klart huruvida de banker man samarbetar med delar på denna eller även tar sina egna kreditupplysningar.

Ansök om privatlån upp till 600 000kr

Behöver du låna pengar så är det enkelt att ta hjälp av Lånemäklaren för detta syfte. Initialt sker själva ansökningsprocessen på samma sätt som hos en vanlig långivare. Du ansöker helt digitalt och identifierar dig via ditt mobila BankID. För att ansöka om ett lån via Lånemäklaren behöver du först besöka låneförmedlarens hemsida. Väl på hemsidan får du börja med att ange hur stort lån du är intresserad av. Du drar smidigt i reglaget för lånebelopp och väljer en summa mellan 5000- 600 000kr. Därefter är det dags att välja återbetalningstid för lånet. Tänk på att en längre återbetalningstid kan innebära en högre totalkostnad. Välj därför inte en längre löptid på lånet än du faktiskt behöver. Hos Lånemäklaren får du välja mellan en löptid på 1-15 år. I ansökan får du även ange om du tänkt samla befintliga lån och krediter eller inte. Om du ska detta så får du även meddela Lånemäklaren om hur stor del av lånet som ska gå till att lösa andra lån.

I ansökningsprocessen ingår det även att du får uppge personlig information. Det handlar bland annat om mobilnummer, personnummer, email och civilstånd. Du får även fylla i uppgifter om din ekonomi så som hur hög inkomst du har, om du har skulder samt vart din inkomst kommer ifrån. Dessa uppgifter tillsammans med en kreditupplysning kommer ligga till grund för vilken ränta du erbjuds av de olika bankerna. När ansökan är komplett skickar du in denna till Lånemäklaren som då tar en kreditupplysning i UC på dig. Därefter får de banker som Lånemäklaren samarbetar med ta del av din ansökan och ge dig ett erbjudande. När alla erbjudandena har kommit in får du ta del av dessa och kan jämföra vilken långivare du vill använda dig av.

Såhär ansöker du om ett privatlån via Lånemäklaren
  1. Gör en ansökan hos Lånemäklaren
  2. Bankerna får ta del av din ansökan
  3. Du får erbjudande från sju olika banker/kreditinstitut
  4. Välj det erbjudande som är bäst
  5. Skicka in signerat skuldebrev och få pengarna utbetalda

Krav för att få låna

Eftersom Lånemäklaren själv inte erbjuder några lån så är det inte heller detta bolag som ställer specifika krav på låntagare. Istället är det de banker och kreditinstitut som man samarbetar med som gör detta. Eftersom man samarbetar med olika aktörer på marknaden så varierar också grundkraven som varje specifik bank har. Däremot är det gemensamt för samtliga banker och kreditinstitut att man enbart erbjuder lån till personer som är 18 år eller äldre. Som sökande får du inte heller ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. De flesta långivare ser också gärna att du har en årsinkomst på 100 000kr eller mer. Därtill måste du klara av en sedvanlig kreditprövning som görs av Lånemäklarens partners.

Däremot behöver inte eventuella betalningsanmärkningar hindra dig från att få ett privatlån. Hela 650 000 personer i Sverige dras idag med betalningsanmärkningar och samtliga har åtminstone en chans att få ett lån via Lånemäklaren. Så låt inte en anmärkning hindra dig från att se om du eventuellt kan få låna via denna låneförmedlare. Dock kan du med en betalningsanmärkning förvänta dig en högre ränta och något sämre villkor än de personer som har ett fläckfritt ekonomiskt förflutet.

Ränta och avgifter för lån via Lånemäklaren

Hos Lånemäklaren är det samarbetsbankerna som sätter ränta och villkor för varje låneerbjudande. Lånemäklaren kan alltså inte påverka detta. Räntan sätts individuellt utifrån den sökandes ekonomiska förutsättningar. Information om dessa förutsättningar framkommer av de uppgifter du uppgivit i din ansökan samt en kreditupplysning som inhämtas. Då du kommer att få flera erbjudanden i samband med din ansökan kommer du också få olika räntor och villkor. På så sätt är det enkelt att välja det lån som har lägst ränta och bäst villkor. Olika banker ser nämligen på din återbetalningsförmåga på olika sätt. Men ju högre inkomst du har och ju färre skulder du dragit på dig desto bättre ränta kommer du att erbjudas.

Du kan inte få reda på vilken ränta du kommer att erbjudas förrän du gör en ansökan via Lånemäklaren. Däremot kan du förvänta dig en nominell ränta i spannet 3,95-39%. Den effektiva räntan är högre och inkluderar vanligtvis uppläggningsavgift och aviavgift.

Aasa

Aasa Kredit Aasa Kredit är ett finansbolag som erbjuder lån utan säkerhet i länder som Sverige, Polen och Finland. Bolaget är en del av den större koncernen Supernova som har sin bas i Luxemburg. Men verksamheten i Sverige har ett tillstånd från svenska Finansinspektionen. Detta innebär att Aasa Kredit står under tillsyn av myndigheten så att du som kund ska kunna känna dig trygg med att alla regler följs. Aasa följer därtill riktlinjerna för ansvarsull kreditgivning som European Coalition For Responsible Credit satt upp. Med anledning av detta erbjuder man endast lån till de som har tillräckligt stabila ekonomiska förutsättningar. Detta ser man bland annat genom den UC som man tar på alla sökande. Letar du istället långivare som inte tar UC så kan vi hänvisa dig till Vivus istället.

Hos Aasa är det enkelt att ansöka om lån och hela processen sköts via nätet. Genom att man inte har några kontor utan allt sköts digitalt så kan Aasa hålla nere kostnaderna. Därför kan det hända att du erbjuds en bättre ränta här än hos exempelvis storbankerna. Ansökan går därtill väldigt snabbt och smidigt och lånen betalas alltid ut senast två arbetsdagar efter det att avtalen signerats. Denna långivare startade sin verksamhet 2010 så man har ett par år på nacken vilket också gjort att man hunnit förbättra tjänsten genom åren. Nu är Aasa Kredit ett av de många bolag som tagit tagit upp konkurrensen om lånekunderna.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Aasa erbjuder smidiga lån utan säkerhet

Hos Aasa kan du låna pengar pengar till vad du vill. Lånen kommer nämligen utan säkerhet vilket gör att du inte heller behöver uppge vad du ska använda dom till. Du lånar snabbt och enkelt utan dolda avgifter och fördröjning av utbetalning. Aasa Kredit erbjuder lån blancolån från 10 000kr upp till 50 000kr. Återbetalningstiden på lånet väljer du själv och för närvarande kan du välja en löptid på mellan 24-36 månader. Du bör dock vara medveten om att du får betala en högre totalkostnad ju längre löptid du har. En annan sak som är bra att veta är att lånen som erbjuds hos Aasa räknas som högkostnadskrediter. Detta kan medföra en ekonomisk risk för dig som inte klarar av att återbetala lånet enligt plan. Se därför alltid till att ha tänkt igenom ditt beslut innan du ansöker om ett lån.

I och med att lånen hos Aasa Kredit är så kallade högkostnadskrediter så är dessa kopplade till en hög effektiv ränta. I den effektiva räntan ingår alla kostnader för ett lån. Dessa kostnaderna består bland annat av en uppläggningsavgift som du betalar i samband med att lånet betalas ut. Sedan betalar du även månatliga administrationsavgifter samt en fast årlig nominell ränta. Räntan är lika för alla kunder hos Aasa Kredit och ligger i skrivande stund på 29,9% (2019-04-15). När det gäller den effektiva räntan så är denna 38,79% på ett lån på 25 000kr som har en löptid på 24 månader. Tänk på att Aasa Kredit tar en upplysning i UC när du ansöker om lån. Därmed kommer du att få en synlig förfrågan i UC vilket kan försvåra dina chanser att ta fler lån framöver.

Andra långivare
5.79% - 0.00%

Ansök om ett Blancolån hos Aasa Kredit

Behöver du ta ett lån snabbt och inte orkar med storbankernas utdragna processer så kan du låna hos Aasa. Du ansöker om ett blancolån hos denna långivare direkt på hemsidan. Ansökan sker helt digitalt och tar bara några minuter att slutföra. Ansökningsprocessen inleds med att du får välja hur stort belopp du vill låna. Du kan välja mellan alltifrån 10 000kr upp till 50 000kr. När du valt lånesumma så är det dags att välja löptid på lånet. Du kan ha en återbetalningstid på mellan 24 månader och 36 månader. När du bestämt både summa och återbetalningstid så kommer du direkt att kunna se vad din första månadsbetalning kommer vara på. Du får även uppgifter om hur stor den totala kostnaden för lånet blir samt aktuell ränta och avgifter. Om du känner dig bekväm med dessa uppgifter så kan du gå vidare med din ansökan.

Du får fortsätta ansökningsprocessen med att ange ditt personnummer och ditt telefonnummer. Därefter får du ge ditt samtyckte till hur Aasa hanterar dina personuppgifter. Därefter kan du gå vidare för att komplettera ansökan och identifiera dig via ditt BankID. När du skickat in din ansökan till Aasa Kredit så kommer långivaren att ta en kreditupplysning i UC på dig. Om du sedan blir godkänd för lånet så kommer du få skriva på låneavtal och sedan får du in pengarna på ditt konto inom två bankdagar.

Aasas grundkrav för att få låna

Aasas tjänst ska inte ses som något alternativ för dig som har svårt att få lån hos andra banker. Istället är denna långivare väldigt seriös i sin utgivning av konsumentkrediter. Detta innebär att du bör ha en stadig ekonomi om du vill bli beviljad lån här. Därtill tar Aasa alltid en UC vilket gör att man gör en ordentlig koll på dig innan man godkänner ett lån. För att få låna hos Aasa Kredit krävs det att du är folkbokförd i Sverige. Du måste även vara mellan 20-80 år gammal och ha en stadig inkomst. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar som syns i registret hos UC.

Det är inte säkert att du beviljas lån trots att du uppfyller de krav som Aasa ställer på nya långivare. Aasa gör alltid en helhetsbedömning av samtliga kunder och ser hur dennes återbetalningsförmåga ser ut. Detta ligger sedan till grund för om kunden beviljas ett blancolån hos Aasa Kredit eller inte.

Kontakta Aasa Kredit

Aasa Kredit kundservice Du som har frågor om de blancolån hos Aasa Kredit kan med stor sannolikhet finna svar på dessa på långivarens hemsida. Där har man en hel sida där man presenterar vanliga frågor och svar. Du kan även läsa mer om de allmänna villkoren samt om BankID och övrig säkerhet. Om du ändå inte finner svar på de frågor du har så kan du kontakta kundtjänst. Aasas kundservice har öppet alla helfria vardagar mellan 9:00 och 13:00. Då finns det alltid en trevlig medarbetare på plats som kan hjälpa dig.

Vi hade gärna sett att man hade lite längre öppettider men förhoppningsvis är detta något som kommer framledes. För att ta kontakt med kundtjänst kan du använda dig av ett formulär direkt på långivarens hemsida. Du kan även maila från din egen mailklient och då ska du skicka mailet till kundservice@aasakredit.se. Du kan även ringa in till Aasa och detta gör du på telefonnummer 08-420 026 06. Om du av någon anledning behöver skicka brev till Aasa Kredit så är adressen som gäller: Aasa Kredit Svenska AB, St.Eriksgatan 117, 113 43 Stockholm.

Capcito

Capcito Capcito är en svensk kreditgivare som erbjuder en rad olika finansieringstjänster för företag. Tjänsterna finns tillgängliga direkt online där företagare kan ansöka om alltifrån företagslån till en checkkredit. Bolaget är grundat av investerare och entreprenörer som själva vet vikten av ett bra kassaflöde. Därtill har Capcito många respektingivande delägare i form av exempelvis SEB och Collector. Capcito finns registrerade hos Finansinspektioner och följer således de ramar och regler som finns för företagsfinansiering. Således kan du som företagare alltid känna dig trygg när du använder de tjänster som bolaget erbjuder.

Anledningen till varför Capcito startades var för att grundarna själva hade erfarenhet av att det både var svårt och dyrt att stärka kassan för sitt företag. Därför har man tagit fram en tjänst där företagare direkt kan få svar på om de blir beviljade företagslån eller inte. Därtill är Capcito alltid transparenta med sina priser och villkor så att inga missförstånd ska uppstå. Allt sker dessutom digitalt vilket möjliggör en smidig process från ansökan till utbetalning. När du ansöker om företagslån, checkkredit eller vill sälja dina fakturor så får du veta exakt vilket pris du kommer att få betala. Du behöver således aldrig oroa dig för några dolda avgifter som inte framgått redan från början.

Besök Capcito

Capcito erbjuder företagslån med schysst ränta

Capcito är främst kända för sina företagslån där företagare snabbt kan låna pengar för att kunna satsa på framtiden. Hos Capcito får du alltid ett erbjudande direkt och man garanterar ett lånelöfte inom 1 minut. För att bolaget ska kunna ta fram det bästa möjliga priset för just dig så gör man en automatisk analysering av ditt företags aktuella försäljning. Man erbjuder företagslån med en ränta på mellan 0,8-4,0% (2019-04-13). Du kan välja mellan en återbetalningstid på 3-24 månader. Därtill tillkommer det inga dolda avgifter och du har alltid rätt att betala tillbaka lånet i förtid utan att detta kostar någonting extra. Återbetalningen sker veckovis då både amortering och ränta dras från ditt konto automatiskt via autogiro.

Räntan på Capcitos företagslån sätts individuellt och således erbjuds olika företag olika räntor. Den aktuella försäljningen är en av faktorerna som påverkar räntan. När du ansöker om ett lån så delar du med dig av din bokföring så att Capcito enkelt ska kunna se hur mycket ditt företag säljer för varje månad. En ansökan är inte bindande och du betalar heller ingenting för att göra en. Erbjuds du ett företagslån som verkar intressant så kan du enkelt signera låneavtal och andra handlingar via BankID. Sedan betalas företagslånet ut inom 24 timmar.

Capcito ägs av SEB och Collector och här kan du ansöka om företagslån till en ränta från 0,8%. Du kan även sälja dina fakturor och ansöka om checkkredit.

Skaffa en checkkredit åt ditt företag

Utöver de förmånliga företagslånen så erbjuder Capcito även en checkkredit för svenska bolag. Att ansöka om en checkkredit är lika smidigt och går lika snabbt som att ansöka om ett företagslån. Du kan dessutom själv testa ditt utrymme helt gratis på Capcitos hemsida. Utöver att testet är helt kostnadsfritt så binder du dig inte heller till något när du använder dig av det. Med en checkkredit hos Capcito slipper du omförhandla din kredit. Istället kommer ditt låneutrymme att öka i takt med att din försäljning ökar. Dessutom erbjuder Capcito låga räntor och du behöver aldrig oroa dig för några andra onödiga kostnader. När du innehar en checckredit från Capcito så betalar du enbart ränta för de dagar då ditt företag lånar. På så sätt slipper du limitavgifter och månadsavgifter.

Räntan på Capcitos checkkrediter ligger för tillfället på mellan 0,8-2,9% per trettio dagar (2019-04-13). Du lånar så länge du behöver och slipper därmed onödig stress och press. Räntan sätts automatiskt i den stund du kopplar upp din bokföring mot Capcito. Du får därefter ett individuellt erbjudande direkt på din skärm. Därefter kan du både säkert och tryggt signera handlingar med mobilt BankID. Utbetalning sker direkt efter att ansökan har godkänts.

Sälj dina fakturor till Capcito

En annan populär tjänst som Capcito erbjuder är fakturaköp. Här kan du alltså sälja dina fakturor och få betalt direkt. På så sätt slipper du vänta in betalningar och kan istället använda företagets intjänade pengar till utveckling och expansion. När du säljer dina fakturor till Capcito får du in pengarna omedelbart och behöver bara betala en avgift per faktura. Allt är dessutom väldigt enkelt och sköts helt digitalt. Detta då Capcito importerar fakturorna direkt från din bokföring. Kostnaden för att sälja dina fakturor till Capcito ligger i skrivande stund på mellan 1-3,5% per faktura (2019-04-13). Capcito betalar 99% av fakturans belopp utan fördröjning och du betalar aldrig några dolda avgifter.

Du kan välja själv vilka fakturor du vill sälja och hela systemet är väldigt flexibelt. Du betalar givetvis enbart för de fakturor du säljer. För att börja sälja fakturor till Capcito gör du en enkel ansökan på företagets hemsida. Du får sedan svar inom 24 timmar. När denna recension skrivs kör Capcito en kampanj där du får möjlighet att sälja den första fakturan gratis. Du binder inte upp dig till något genom att göra detta. Du kan sälja fakturor på upp till 100 000kr.

Så kommer du igång med Capcitos finansieringstjänster

Det är smidigt att komma igång med de finansieringstjänster som Capcito erbjuder. Oavsett om du tänkt sälja dina fakturor eller ansöka om en checkkredit så gör du detta direkt på hemsidan. Du börjar med att koppla upp din bokföring eller din företagsbank mot Capcito. Därefter kommer Capcito automatiskt att analysera hur ditt företag går. På så sätt kan man ge dig som kund ett rättvist och snabbt erbjudande. Inom en minut kommer du att få ett erbjudande som inte är bindande. Vidare innehåller erbjudandet inga bindningstider eller dolda avgifter. När du väl bestämt dig för att acceptera ett erbjudande kan du signera ansökan via BankID. Du får sedan ett slutgiltigt svar inom 24h förutsatt att du gör ansökan under en vardag. Efter att din ansökan är godkänd betalas pengarna ut.

Approva

Approva Approva är ett finansbolag som erbjuder mindre företagslån för dig som har ett aktiebolag, en enskild firma eller ett kommanditbolag. Vidare erbjuder man även möjligheter för privatpersoner att låna pengar. Målet med verksamheten är att bli ett framtidsbolag som genomsyras av innovation och kreativitet i en annars väldigt traditionell bransch. Approva skiljer sig en hel del från andra bolag som erbjuder företagslån. Här arbetar man exempelvis med individuell prissättning och utbetalningar som sker direkt. Däremot har du som företagare inte möjlighet att låna högre belopp än 100 000kr vilket vi på Allt om Spara tycker är lite lågt. Till skillnad mot andra långivare vänder man sig även till privatpersoner som har möjlighet att låna lika mycket.

Grundare av Approva är entreprenörerna Tim Bal och Jonathan Söderblom. Den förstnämnde har stor erfarenhet av branschen och har även tidigare hjälpt nystartade företag med finansiering. Approva AB är ett svenskt aktiebolag vars verksamhet går ut på att bedriva utlåningsverksamhet främst till små- och medelstora företag. Vi hade gärna sett att man beskrev företaget lite bättre på Approvas hemsida. Man nämner exempelvis inte huruvida man har tillstånd från Finansinspektionen eller ej.

Besök Approva

Approva betalar ut företagslån direkt

Företagslån hos ApprovaHar du ett företag som är i behov av snabb likviditet så går det bra att vända sig till det svenska bolaget Approva. Både företag och privatpersoner kan här låna alltifrån 30 000kr upp till 100 000kr. Man arbetar med individuellt prissättning vilket innebär att räntan och de villkor du erbjuds utgår ifrån din och ditt företags kreditvärdighet. Månadsavgiften är fast vilket gör att du alltid betalar samma summa varje månad. På så sätt är det enkelt att hålla koll på kostnader och avgifter. I skrivande stund ligger kostnaden för företagslån hos Approva från 2% och uppåt (2019-04-04). Notera att det tillkommer avgifter om du inte betalar din faktura i tid. I detta fall tillkommer en påminnelseavgift på 60kr samt en förseningsavgift på 250kr. I övrigt ingår samtliga kostnader i den månadsränta eller månadskostnad som du betalar.

Om du lånat hos Approva och av någon anledning kan återbetala ditt lån i förtid så går detta bra. Kontakta då bara Approvas kundtjänst via mail så hjälper de dig med hur du går tillväga. När det gäller fördelarna med att låna hos Approva handlar det främst om att allt går väldigt snabbt. Besluten fattas inom kort tid och när du väl blivit godkänd som låntagare så sker utbetalningen direkt. Således behöver du och ditt företag aldrig vänta längre på pengarna.

Approva erbjuder företagslån med individuell prissättning. Du som företagare kan låna upp till 100 000kr och får dina pengar utbetalda direkt.

Enkel ansökan med hjälp av BankID

Enkel ansökan med BankIDHos Approva ansöker du om företagslån helt digitalt via bolagets hemsida. Detta möjliggörs med hjälp av mobilt BankID som utgör själva identifieringsmetoden i ansökan. Du slipper därmed allt onödigt och tidskrävande pappersarbete. I samband med din låneansökan kommer Approva inhämta en kreditupplysning om dig och ditt företag. Detta är en del av själva kreditbedömningen där man avgör om du och ditt bolag är en lämplig kund eller inte. Kreditupplysningen tillsammans med uppgifter om ditt företag ligger även till grunden för hur hög eller låg ränta du får på lånet.

För att ansöka om ett företagslån hos Approva gör du en enkel ansökan direkt på företagets hemsida. Där inleder du ansökan genom att dra reglagen för hur mycket du vill låna samt hur lång löptid du vill ha på företagslånet. Du kan välja att avbetala lånet under mellan 2 till 36 månader. När du ställt reglagen rätt får du upp en månadskostnad för ditt lån. Notera att denna kostnad utgår från en exempelränta på 2%. Kostnaden behöver med andra ord inte representera den kostnad du kommer att få. Ansökningsprocessen fortsätter med att du får ange personnummer och organisationsnummer. Approva behöver även få in ditt telefonnummer och mailadress. Därefter går du vidare med din låneansökan genom att identifiera dig med ditt mobila BankID. Du får sedan komplettera med uppgifter innan Approva gör en kreditbedömning och sedan beviljar eller nekar lånet.

Grundkrav för att få låna hos Approva

Både privatpersoner och företag är välkomna att ansöka om ett lån upp till 100 000kr hos Approva. Bolaget har dock några grundkrav som gäller samtliga låntagare. Om du lånar åt ditt företag måste detta vara ett svenskregistrerat bolag. Det spelar dock ingen roll om du har en enskild firma, ett handelsbolag eller ett aktiebolag. Du som ägare måste vara folkbokförd i Sverige och ditt företag ska vara ekonomisk stabilt. Exempelvis godkänns inga lån om det finns skulder hos Kronofogden. Vidare måste ditt bolag inneha F-skattesedel och för att ansöka måste du också ha ett BankID. Detta då det är den metod som används för att signera avtalen digitalt. Slutligen måste du och ditt bolag klara en sedvanlig kreditbedömning som bland annat består i att en kreditupplysning tas.

De lån som Approva erbjuder är lån utan säkerhet. Däremot krävs det en borgensman för att få ta ett lån hos Approva. Är du osäker på hur det fungerar med borgensmän så kan du läsa mer om att gå i borgen här. Vi rekommenderar dig att läsa på lite innan du tar ett beslut om att vara borgensman för ditt företagslån.

Kontakta Approva

Kontakta Approva Om du har några frågor eller funderingar kring Approvas tjänst så kan du gå igenom företagets FAQ. I denna avdelning finner du svar på de frågor som bolaget oftast får in från sina blivande kunder. Här kan du bland annat läsa om vad som krävs för att låna, vilka räntor och avgifter som tillkommer samt vad som händer om du har svårigheter att betala dina faktura. Du kan även kontakta Approvas kundservice genom att fylla i ett formulär på sajten. Gör du detta så kommer du få svar från Approva till din email. Bolagets kundservice har öppet varje helgfri vardag mellan 9:00 och 17:00. Du kan självklart även maila in till Approva och detta gör du då till info@approva.se.

Ponture

Ponture Ponture är en svensk förmedlare av diverse tjänster som hör till företagsfinansiering. Företaget vänder sig främst till små- och medelstora bolag runtom i Sverige. Här kan företagare jämföra alltifrån företagslån till leasingavtal och tjänster för fakturaköp. Med sin jämförelsetjänst hoppas man på Ponture att kunna bidra till bra möjligheter för svenska företag att utvecklas. Ponture är ett företag som finns registrerat som finansinstitut hos Finansinspektionen. Således följer man myndighetens regler vad det gäller alltifrån förmedling till penningtvättsbedömning och datasäkerhetslagstiftning. Något som gör Ponture unikt är att man erbjuder sin tjänst på flera språk. Därtill har man en kundbas bestående av många entreprenörer med utländsk bakgrund.

Ägarna bakom Ponture har lång erfarenhet av finansbranschen både när det kommer till coaching, rekrytering och entreprenörskap. Ledningen består av kända profiler så som Carl-Viggo Östlund, Rodrigo Garay och Hamed Ordibehesht. Dessa profiler har över 30-års erfarenhet från bolag så som SBAB, Ericsson och Diversitas. Pontures förmedlingstjänst lanserades 2018 och man samarbetar idag med banker och företag så som Marginalen Bank, Froda, Qred och Aros Kapital.

Besök Ponture

Hitta och jämför företagslån hos Ponture

Jämför företagslån och fakturaköpOavsett om du vill jämföra företagslån eller jämföra fakturatjänster så gör du detta på Pontures hemsida. Man har stor erfarenhet av branschen och samarbetar med tio olika partners. Du kan ansöka om företagslån från 100 000kr upp till 50 000 000kr. Det spelar alltså ingen roll hur stor eller liten summa du behöver låna. Genom att bara göra en låneförfrågan hos Ponture kommer denna aktör hitta de bästa finansiella instituten eller bankerna för dig. Man matchar helt enkelt dina behov med rätt långivare. Detta gör Ponture helt kostnadsfritt och du binder dig inte heller till något genom att göra en förfrågan. Ponture tjänar istället sina pengar genom den förmedling de gör åt bankerna. Trots detta kan du vara säker på att man arbetar på ett oberoende sätt för att få fram det bästa alternativet för just dig.

Om du inte är ute efter ett företagslån utan är mer intresserad av att sälja dina fakturor så går detta lika bra. Så fort du skickat en förfrågan till Ponture så hittar bolaget de banker som köper dina fakturor till absolut bäst pris. Detta möjliggörs av att man har flera banker och finansiella institut att ställa mot varandra. Du ansöker om fakturaköp helt utan risk och får alltid komma i kontakt med en personlig rådgivare från Ponture.

Pontur är en låneförmedlare som vänder sig till små- och medelstora företag. Här kan du jämföra företagslån och ansöka om lån upp till 5 000 000kr.

Skicka en förfrågan om företagslån till Ponture

Låneförfrågan PontureDet enklaste sättet att jämföra och ansöka om företagslån hos Ponture är att göra detta via bolagets hemsida. Men du har även möjlighet att ringa till Ponture på 010- 129 29 20. Gör du detta så får du direkt prata med en personlig rådgivare som hjälper dig igenom processen. Har du inte behov av detta så surfar du istället in på Pontures hemsida. Väl där finns det ett formulär som du fyller i på några minuter. I formuläret uppger du först hur stort belopp du har behov att låna till ditt företag. Därefter anger du önskad låneperiod och du får då fylla i de antalet månader som du tänkt återbetala ditt lån. Vidare måste du fylla i ditt företags organisationsnummer samt email och telefonnummer.

För att Ponture ska kunna hjälpa dig på bästa sätt behöver man även få veta anledningen till varför du vill låna. Här kan du bland annat välja mellan generell likviditet/kassaflöde, anställa personal, oväntade uppgifter, finansiera skuld och renovering. Passar inte något av dessa alternativ dig så väljer du helt enkelt "övrigt". Därefter räcker det att godkänna de allmänna villkoren innan du kan skicka iväg din ansökan. När detta är gjort kommer en av Pontures finanskonsulter att kontakta dig inom kort. Du får sedan flera låneerbjudanden från olika banker och institutioner.

Prissättning och grundkrav för att låna

Vad man bör vara medveten om när man använder denna tjänst är att Ponture enbart förmedlar lån och fakturaköp. Man ger alltså inte själv ut några lån och är därför inte heller den aktör som sätter priserna på dessa. Däremot är tjänsten helt kostnadsfri att använda då Ponture inte tar ut några avgifter. Men så fort du valt ett låneerbjudande så tar den specifika parten över ärendet. Det kan handla om en känd svensk bank eller ett mindre finansinstitut. Det är då denna bank eller institut som sätter priser och räntor på ditt lån. Var därför uppmärksam när du jämför de olika erbjudandena för att se till att du får absolut lägsta möjliga ränta och bäst villkor.

Vanligtvis har de banker och institut som erbjuder företagslån en fast månadskostnad på dessa. Det är alltså inte så vanligt att man får en ränta på lånet. Istället tar man en månatlig avgift där alla kostnader redan är inräknade. Du betalar sedan samma avgift varje månad vilket gör det lätt för dig att förutse vad lånet kommer att kosta. Hos Ponture däremot erbjuder man från 1% i ränta på sina företagslån. Återbetalningstiden på dessa är mellan 30 dagar upp till 5 år beroende på vad du föredrar. För att se vad du skulle erbjudas för exakt ränta och villkor måste du först skicka in en förfrågan till Ponture. Först när detta är gjort kommer du att få offerter där du kan se prisbilden för samtliga företagslån. Detsamma gäller grundkraven för att låna då alla banker har olika krav på den entreprenör som tar ett företagslån. Dock måste ditt företag vara baserat i Sverige och vara lönsamt för att du ska få låna via Ponture. Därtill behöver du som äger företaget vara minst 20 år gammal.

Kontakta en rådgivare hos Ponture

Kontakta rådgivare hos PontureOm du vill veta mer om den jämförelsetjänst som Ponture erbjuder så kan du kontakta bolagets kundtjänst. Detta kan du med fördel även göra om du har specifika frågor eller funderingar om företagslån. Det enklaste sättet att komma i kontakt med kunservice är via Pontures chatt. Den finner du längst ner till höger på bolagets hemsida. Där får du alltid svar omedelbart om du skriver under bolagets ordinarie öppettider. Vill du istället ringa in till en rådgivare hos Ponture så gör du detta på 010- 129 29 20. Man svarar även på frågor via email och då är det adressen info@ponture.com som gäller. För dig som behöver skicka dokument eller brev till företaget gäller följande adress: Ponture AB, Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C, 113 56 Stockholm. Du kan även följa Ponture via företagets sociala kanaler på exempelvis Facebook, Linkedin och Instagram.